Jen taková drobnost - není už název kapitoly tak trochu spoiler pro ty, kteří ještě nečetli Tanec? Nějak si nejsem jistej, že by v Bouři nebo Hostině bylo někde řečeno, že přežil...
Skvělá práce :). Měl bych jen dotaz, nevíte jak to skutečně dopadlo s Davosem? Poslední co jsem o něm zjistil bylo, že ztroskotal někde jižně od Bílého přístavu.
Asi to je spoiler, moje chyba, to mi nedošlo. Ale bylo to docela slušně naznačeno v ukázkové kapitole Smraďoch v Tanci s draky a tuhle kapitolu tu ještě během víkendu zveřejním v tom Létově překladu. Tak už to tedy asi nechám.
ZoiD: V bouri Lord Bolton tesne pred rudou svatbou Robbovi predava kuzi z Theonova malicka a zminuje se ze ziveho Theona drzi jako rukojmi jeho bastard.
Tanec jsem ještě nečet, ale ze spoilerů a tak vim, že to na konci s Jonem nevypadá moc dobře... Jak je to s časovou linií, už se pro Vichry sjednotila? Protože potom by z: " „Ach, a seber tu Starkovskou holku sebou. Doveď ji cestou do Východní hlídky lordu veliteli Sněhovi.“ Stannis poklepal na pergamen ležící před ním. „Pravý král splácí svoje dluhy.“
Splácí, to ano, pomyslel si Theon. Splácí je falešnou mincí. Jon Sníh tu maškarádu okamžitě prokoukne. Věčně zachmuřený bastard lorda Starka znal Jeyne Poole, a .... " Vyplývalo, že žije... Pokud to teda sedí časově a Theon neni úplně mimo...
Karstarkové nevymřou ;)..Mohl by mi někdo ale vysvětlit jak to dopadne s Jonem?Při čtení té jeho poslední kapitoly v Tanci jsem nevěřil vlastním očím..Zatím sem debatu k jeho postavě zaznamenal jen na anglicky psaných diskusích..
nuz i ked sme u Theona ale ked si sa opytal tak ja si myslim , ze bud ho zabili -niekto ho po tej 4 bodnej rane (ci ktorej) zachrani (tu mas na vyber Mel, divoky(nie setci tam ostali pit) alebo obor teoreticky) alebo umrie a ozivi ho Mel.
Ale John to ma u Nocnej zratane podla mna si nemoze dovolit popravit setkych a aj kym sa dostane z tych ran..
Edem: Jon by hlavně asi nemoh u Noční hlídky zůstat a docela to zní jako něco, co by Martin moh udělat. Jon by vlasně přišel o poslední iluze i životní poslání a čím by vlastně na začátku Vichrů byl? Zrádce (pro bratry z Noční hlídky), syn zrádce, bratr zrádce... nula a bastard z vymřelýho rodu. George Martin by to zase dokázal a zašlapal svojí postavu do bláta :)
No oživení hlavně Jona vyváže z přísahy. Jak řekl seriálový Jaime: "Je to jenom do smrti." Tím by neporušil přísahu a zároveň se mohl stát plnohodnotným Starkem/někým jiným.
EDIT: Jak jsem ze začátku Mel nenáviděl, tak po Tanci je docela sympatická...
Je zvláštní, kolik lidí si Jona tak moc přeje jako pána Zimohradu... když vědí, že většina jeho sourozenců, z toho dva bratři, ještě žijí, a pravděpodobně je rodově vzato Targaryen (a i v tom případě je chudák Jon pořád bastard). Ten Jonův příběh má IMHO úplně jiný smysl, než aby z něj Martin přes všechnu původní nepravděpodobnost udělal lorda Starka.
Kdyby nyní Jon zemřel tak by to skutečně byl dost velký šok..Ale u Martina lze čekat cokoliv. Já se velmi těším na malého Rickona, protože v něm vidím budoucnost Severu a Starků ze Zimohradu
Komentáře
(I když jsem to pro jistotu radši nečetl kvůlivá těm oněm, sponzorům :-)
V bouri Lord Bolton tesne pred rudou svatbou Robbovi predava kuzi z Theonova malicka a zminuje se ze ziveho Theona drzi jako rukojmi jeho bastard.
Alek: Oki :)
" „Ach, a seber tu Starkovskou holku sebou. Doveď ji cestou do Východní hlídky lordu veliteli Sněhovi.“ Stannis poklepal na pergamen ležící před ním. „Pravý král splácí svoje dluhy.“
Splácí, to ano, pomyslel si Theon. Splácí je falešnou mincí. Jon Sníh tu maškarádu okamžitě prokoukne. Věčně zachmuřený bastard lorda Starka znal Jeyne Poole, a .... " Vyplývalo, že žije...
Pokud to teda sedí časově a Theon neni úplně mimo...
-niekto ho po tej 4 bodnej rane (ci ktorej) zachrani (tu mas na vyber Mel, divoky(nie setci tam ostali pit) alebo obor teoreticky) alebo umrie a ozivi ho Mel.
Ale John to ma u Nocnej zratane podla mna si nemoze dovolit popravit setkych a aj kym sa dostane z tych ran..
EDIT: Jak jsem ze začátku Mel nenáviděl, tak po Tanci je docela sympatická...