Ollena je fajn, ale jako POV by se mi asi nelíbila (vidět jí do hlavy). Willas mi přijde mnohem zajímavější, i když o něm toho moc nevíme. A myslím, že je to i větší šance. Martin má pro mrzáky slabost.
Vidím, že Martinova specialita vytvářet z prologu nekrolog není drahým čtenářům nijak utajena. :-) Ale myslím si, že Melisandra je natolik "záhadná" postava, že POV by jí jen ublížilo. Některým postavám je lepší do hlavy nevidět.
Kdyby bylo vidět Melissandře do hlavy, Martin by musel vymýšlet, jak funguje to její čarování. Každopádně Melissandra je kněžka, tak se musí chovat trošku jako náboženský fanatik, což ji přidává negativního hodnocení.
Davos je jedna z mála opravdu kladných postav. Osobně ho mám ráda, ale moc se toho kolem něj neděje, proto může připadat nudný.
Zabíjení v krvi. Jak málo stačí, aby ze mě byla populární osoba. Proto masovejm vrahům do vězení chodí tolik dopisů od fanynek :) Davos neslouží servilně, proti tomuto výrazu se co nejostřeji ohrazuji, neb znamená bezpáteřnost, bezúsudkovost. Davos se vnitřně ztotožňuje se Satnnisovým pohledem na spravedlnost, což je dle mého naprosto odlišná věc. Ano, je to moje nejoblíbenější postava a kdo říká, že se kolem něj nic neděje, ten by to měl vzít znovu od začátku...
Pro mne by byl Stannisuv pohled na spravedlnost docela sympatický v případě že by existovala nějaká dělba moci... Takhle je to pro mne chladná osobnost, která se moc pro kralování nehodí...
Z POV mám rád skoro všechny (je to tak dobře napsané, že můžu nenávidět jen Cersei :D ), ale mezi ty nejoblíbenější patří Arya, Davos, Jon, Theon (kvůli jeho pěkné tvářičce určitě ne, to jen ty jeho kapitoly jsou dobře napsané) a Tyrion. U těhle postav jsem pořád koukal dopředu kdy si o nich něco přečtu.
Komentáře
Ale myslím si, že Melisandra je natolik "záhadná" postava, že POV by jí jen ublížilo. Některým postavám je lepší do hlavy nevidět.
Každopádně Melissandra je kněžka, tak se musí chovat trošku jako náboženský fanatik, což ji přidává negativního hodnocení.
Davos je jedna z mála opravdu kladných postav. Osobně ho mám ráda, ale moc se toho kolem něj neděje, proto může připadat nudný.
Davos je u mě takovou snahou o nahrazení Eddarda. Ale dost v tom pokulhává.
Davos neslouží servilně, proti tomuto výrazu se co nejostřeji ohrazuji, neb znamená bezpáteřnost, bezúsudkovost. Davos se vnitřně ztotožňuje se Satnnisovým pohledem na spravedlnost, což je dle mého naprosto odlišná věc. Ano, je to moje nejoblíbenější postava a kdo říká, že se kolem něj nic neděje, ten by to měl vzít znovu od začátku...