Pomozte Alekovi :-)

upraveno 9. listopadu 2011 v Rozličný pokec
Přátelé a kamarádi,

mám na vás malou prosbičku. Jde o krátký dotazník, který mi pomůže v mé vědecké kariéře a snad i v pracovní sféře. Je to max. 20 otázek týkající se Respektu a obecně práce se zpravodajskými informacemi, tak to máte hned ;-)

Dotazník na jdete na http://bit.ly/vQcAcb

Díky předem!
24

Komentáře

• upraveno 8. listopadu 2011
    Věda nevěda, stejně se málokdo uchytí v oboru, pokud nestudoval ekonomii nebo techniku. :-)
    No, kamarádka socioložka se coby pseudověděc čapla slušně. Dělá šéfku výzkumný skupiny v jedné agentuře. Z její výsledků sice vyplývá, co musí výrobce udělat, aby si co nejvíc lidí myslelo, že jeho prací prášek je super cool a není možné bez něj fungovat :-) Ale prachy jsou za to velmi velmi slušné.
    jj, v době, kdy v reklamě lítaj miliardy bych si neodvážil odsuzovat tyhle, ehm jak tomu tedy říct... záležitosti :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 8. listopadu 2011
    No já jsem tedy víc zaměřena do patologických jevů (a hlavně deviací) než do čistí sociologie (teorie + výzkumy). A strašně mi saje krev, že si lidé (bohužel i někteří na MŠMT) myslí, že tyto obory nejsou potřeba.
    Nám to naopak vyhovuje :-) Dokud si všichni myslí (a že si to myslí 99% lidí!), že je reklamy a média neovivňují, bude na světě hezky. Zbytečně bych se v tom nešťourala... Tyhle výzkumy lidi jenom matou a nutí je přemýšlet o věcech, do kterých jim nic není :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    No, já vlastně diplomku psal u sociologa na téma iracionalita...
    Záleží, jak ten respekt vnímáš. Ono respekt médií a davů je jedno, ale respekt politika, kterej podle tebe navrhuje zákon, nebo respekt klienta, kterej se tebou nechá hájit taky nejsou k zahození...
  • upraveno 9. listopadu 2011
    obdiv u mňa má každý kto niečo dokáže a nie je chrapúň. napr. aj lord velitel za tento svet pre nás, alebo flanker hoci zatiaľ nemá rád aryu a danny. ale nerobme z toho vedu :)

inak súhlas, že určitá nadradenosť prírodných vied nad spoločenskými je často cítiť, je to trochu logické (ide o merateľnejšie záležitosti, navyše bežnému človeku vzdialené a preto je ochotnejší ich obdivovať. Zato psychológom, alebo odborníkom na učenie sa cíti vlastne každý.) ale imo chybné.
    V amerických filmech a seriálech (potkala jsem jednu Brazilku a vypadá to, že jihoameričany hrozně bere, když se říká Amerika a myslí USA) všichni na VŠ studují literaturu, a pak se není co divit, když vysokoškoláci obsluhují pumpy a dělají sekretářky. Zlaté naše školství, kde člověk nemusí studovat na doktora 10 let, protože prvních 5 let stráví studiem středoškolské látky.
    Přírodní obory nejsou atraktivní, a tak jsou vymezené tzv. nerdům, protože tomu nikdo nerozumí. :-)
    upraveno 9. listopadu 2011
    Upřímě co tajk znám lidi tak ti, co studovali přírodnívědy jsou fakt dobří, tak jsou to zpravidla lidi zajímavý i jinak, s širokym záběrem zájmu, sportující atd. Což se o kavárenskejch intelektuálech co myslej že když přečtou Derridu maj odpověď na všechno říct nedá :)
    Jinak děkuji sarvenovi za výslovné zmínění, vůbec jsem to nečekala, jen jsem si odskočila od plotny, děkuji své babičce, děkuji sarvenovi za nominaci, děkuji ctěné akademii...
    Z humanitních věd znám obecně dost málo lidí, který si rád poslechnu (Bělohradský), ale zato je řada přírodovědců, jejichž postřehy o člověku považuju za hluboký (Koukolík, Höschl, Feynman...)
    Takže těžké téma trochu odlehčíme :-) Vraťme se k povrchnosti a tělesnosti. Mohli byste prosím hlasovat pro mou sestru v nějaké soutěži modelek o nejhezčí zadek? (Ano, přesně tak!) Slečna číslo 8. Slíbila jsem jí, že to budu šířit.

http://www.hledasezadecek.cz/
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Já tam žádný zadky nevidím
    toto mi pride fakt vtipne (ale inak fail ako hrom). v sutazi o najkrajsi zadok hlasujes podla tváre. :)))
    Třebas automatický počítají s tím, že se podíváte do hlubokých očí dívek, zříte tam krásu jejich duše a potom té nejoduševnělejší dáte bod, protože automaticky člověk s krásnou duší je krásný celý včetně prdele.
    :-))) Jj, to říkají všichni. Nicméně, když tu fotku rozkliknete, uvidíte alespoň celou postavu.
    Osobně si myslím, že je v tom nějaký vysoce intelektuální břitký smysl, který sarkastickým způsobem celou soutěž ironizuje. A já jsem ho jen neodhalila :-)))))))

Každopádně to moc nezkoumejte a hlasujte pro mou sestru, prosím. (číslo 8)
    Ivusha: Řek bych to asi takhle. Znám těch lidí víc a žádnej nepřipomíná Sheldona :)
    Osobnost, rozhled, všestrannost člověka přece není daná tím, jestli někdo studuje humanitní nebo přírodovědný obor. Znám spoustu zajímavých, chytrých a v praxi použitelných lidí v obou směrech.
    flanker: To netvrdím:) Tvrdím, že generalizuješ, což není správně nikdy. Já znám lidi, kteří studujou přírodovědné nebo technické obory a jsou super a moc si s nima rozumím. Znám jich ale i plno takových, kteří jsou trošku mimo. A abych nemluvila jen o nich, znám i plno lidí studujících humanitní obory, kteří jsou opět zajímaví a inteligentní, ale znám jich dost takových, co vedou pseudointelektuální hovory o ničem téměř pořád.
    Ivusha: Ale jasně, snad jste to nebrali doslova :)
  • upraveno 10. listopadu 2011
  • JayJay
    upraveno 16. listopadu 2011
    Ale tak dobře se dá uživit i hokejem, podvody, etc... a žádná věda to není.
    Jinak sociologie možná je pavěda (osobní názor: samozřejmě že je :o)), ale za tímhle se (pokud se anketa dobře udělá a zpracuje) může skrývat i poměrně zajímavá matematika... pokud vím tak na Mat-Fyzu jsme nějakou přednášku na téma ankety a náhodné výběry z populace (no, čtenáři ságy asi nebudou úplně náhodný vzorek :o)).
    Ostatně k tomu tématu "neodpověditelných otázek"... u mě o prošlo v pohodě (nelze čekat, že bych přehlédl hokejisty a i kdyby jo, tak by se o tom dozvěděl z té ankety :o))
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 16. listopadu 2011
    Sociologické okénko: Tohle není anketa, ta má jiné parametry :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.