Mě to teda o Renlym napadlo už při čtení. No a pak jsme se s Martinou dívali na nový díl seriálu a ptá se, proč na sebe Renly s Lorasem koukaj, tak jsem jí odpověděla, že podle mě je Loras velmi blízký přítel Renlyho Baratheona...a o pár vteřin přišla holící scéna :)))
Dacey Mormont v kroužkový košili asi nebylo to co by Robba bralo, asi měl podobnej vkus jako já :)) Co se týče Renlyho, už jsem citoval jak v Bouři když Jaime přijede do KL, hrozí Lorasovi že mu vrazí meč do místa, který by nenašel ani Renly nebo tak nějak...
Možná, i když divoká bojovnice jako Arya to asi nebyla, Catelyn si všimla, jak byla jinak ostýchavá. A chlapi si zpravidla nevěsty nevybírají podle toho jak máchají sekerou, pokud jí neštípou dříví :)) Takže Aryi, Ashy a jiné princezny bojovnice to v reálu nemaj jednoduchý. JInak se domnívám, že Dacey mohlo bejt tak o pět let víc než Robbovi, takže i z tohohle pohledu nebyla středem jeho zájmu
Jako že sladký poddajný stvoření jako Sansa nebo Jeyne to maj snadnější? No v tomhle směru asi jo. Přinejmenším mít takovou babu vedle sebe neznamená konstantní virtuální měření penisů :D
Tak podle http://winter-is-coming.net/2011/11/icelandic-casting-begins/ začíná natáčení na Islandu. Dělají tam i casting, tak je možný konečně dostaneme Manceho nebo třeba Košili. A co je na tom nejzajímavější, jeden z uchazečů tvrdí, že dělal zkoušky na 3. a 4. sérii - o čemž prý už zahraniční zdroje něco málo zaslechly. Je to teda velká spekulace, ale je možný, že HBO bude chtít ty dvě série natočit pospolu v nějakém velkém celoročním natáčení.
Já myslím, že kdyby to natošili najednou, tak by stejně dali mezi sériemi pauzu, takže bychom čekali stejně. (Jako např LOTR - 2. a 3. se natáčel najednou a pauza byla podobná, možná stejná, jako mezi 1. a 2.). Akorát by tím ušetřili nějaké peníze...
Ale je to celkem logické. Když bude Bouře mečů rozdělena do dvou sérií. Tedy 3. a 4. Spíše by mě zajímalo, jestli pak budou vysílat zase jednu sérii ročně, nebo tu 4. odvysílají hned potom na podzim.
Určitě pauza bude, protože ušetří, ale vytřískaj víc peněz. Jinak LOTR se točil celý najednou:-) Ale nebála bych se, že mezi druhou a třetí by byla delší pauza, jak píše Macejko.
Montezuma3: Jestli tvůrci sériálu nejsou trubky trubkovité, tak Bouře mečů nebude na dvě série, protože v tý třetí by se nic moc nedělo (nevíc něco očividně přesunuli už do druhý řady seriálu). Spíš bysme ve čtvrtý sérii viděli zbytek událostí z Bouře mečů, to nejdůležitější z Hostiny pro vrány a něco z Tance s draky.
hej matrix, to ako prvý opakoval. ale zas je tiež pravda, že LOTR najprv natočil všetko, potom strihal jednotlivé diely, ale ešte robil dotáčky k dvojke a potom aj k trojke. takže vlastne trochu platí, že medzi natáčaním jednotky a dvojky bola pauza :)
Alek: No to ale odpovídá tomu, co jsem řekla, protože z Bouře mečů po TEJ události (která mi taky přijde jako dobrej "rozdělovák", protože pro dost postav leccos drasticky mění a diváci jí aspoň budou mít čas vstřebat) zbývá jenom nějakých 200-300 stran. Jinde by to možná vystačilo i na film, u Martina by z toho vytěžili maximálně dvě epizody.
No jsou dvě možnosti. Buď by tam přesunuli něco předcházející této události (co s tím není spojeno, třeba dost věcí kolem Dany) anebo tedy spíš něco z Hostiny/Tance.
Přitlačte - brožovaná Bouře mečů 1 má 589 číslovaných stran, Bouře mečů 2 má 570 stran příběhu (bez rejstříků rodů). Ona událost končí na straně 148 v druhé knize ;o)
Komentáře
Co se týče Renlyho, už jsem citoval jak v Bouři když Jaime přijede do KL, hrozí Lorasovi že mu vrazí meč do místa, který by nenašel ani Renly nebo tak nějak...
JInak se domnívám, že Dacey mohlo bejt tak o pět let víc než Robbovi, takže i z tohohle pohledu nebyla středem jeho zájmu
Ale nebála bych se, že mezi druhou a třetí by byla delší pauza, jak píše Macejko.
sarven: začerni spoilery, prosím.