Jídlo a pití

upraveno 26. června 2011 v Rozličný pokec
Dneska jsem měl tu čest ochutnat svatojánské pivo. Bylo docela dobré, ale hlavně mě přivedlo na myšlenku založit topic na téma, které mají lidé společné bez rozdílu. Tedy najdou se mezi námi tací, kteří posvátnou zásadu "alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství" nectí, tak jsem se rozhodl rozšířit diskusi na téma jídlo. Pokud tady daná diskuse již je, tak prosím Aleka, aby jí smazal a zahodil jí na smetiště dějin, ale v opačném případě nechtě diskuse započne. Tématem je cokoliv, co Vás napadne. Co Vám chutná, co jste dnes vypili (snědli). Dějiny pití, vaření. A tak dále, a tak dále....

18911131424

Komentáře

• upraveno 8. července 2011
    Až po, jinak by to mohlo brzo karamelizovat a bůhví, jestli by to potom celé nezhořklo. Dobrý je také javorový sirup. Smaží se to maximálně tak 4 - 5 minut, prostě dokud to není krásně zlatavé.
  • upraveno 9. července 2011
    Banány s čokoládou na ohni jsou skvělý. Veme se banán (neoloupanej) a podálně se do něj nožem vyřízne taková kapsa kam se dají plátky čokolády a na chvilku se hodí do žhavých uhlíků. Až uvidíte, že je čokoláda rozpuštěná tak se banán vyndá a s chutí do něj
  • upraveno 10. července 2011
    Kluci, mám doma dva trsy banánů - něco z toho musím zkusit :-) Akorát v kuchyni si oheň nerozdělám :(
    Můžeš flambovat....
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 10. července 2011
    Krtkův dort.
    Flambovat ? Hmm vzpomínaám si na jednom srazu jak dva podnapilí bratři dotáhli den mrtvé sptruhy skladované v igeliťáku...a pak ej v tom igeliťáku vložili (nevyvrhnuté) do ešusu a opékali nad ohněm - když igeliťák vzblknul, tak prohlásili, že to je flambovaný pstruh.....dost se divili, že nikdo nemá zájem o nabídnuté sousto :-D
  • upraveno 21. října 2011
    jak nekdo muze rict ze Milka je sunt omg? :) .. jedna z nejlepsich cokolad.. lepsi nez kdejaka orionka nebo ta napodobenini co prodavaj v Lidlu :)
    Mimochodem... kdyz uz jsme na tyhle strance, tak jsem se chtel zeptat na nakej dobrej recept an svareny vino :) .. jak sem to v knizkach furt cetl, ze pili svareny vino s tima tim korenim , svareny s medem atd... by me zajimalo jestli nekdo nema nakej specialni recept :)
    cr8g: zajeď si pro nějakou čokoládu do švýcarska a pak řekneš i ty, že Milka je šunt :-))
    Ale z tich obyč čokolád co jsou k sehnání běžně v kramě je nejlepší. To uznávám
    byl jsem pred mesicem v belgii :) tam maj good cokolady.....

ale ne tim ze by byla ta cokolada naka extra, ale spis ze jsou vni dalsi veci, treba cokolada s medem a mandlema, nebo s matou , nebo takova peprova/chilli.. to je pecka... a uplne nejlepsi z ceho sem brecel blahem byla cokolada s ceylonskou skorici
    já nevim, mě ty belgický čokolády nikdy nic moc neříkaly. Přitom je každej vychvaluje.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. října 2011
    Ujídám tady čokoládu z Marks & Spencer s 72% podílem madagaskarského kakaa. Bašta.
    nevada: ja tyhle moc procentni cokolady moc nemusim.. jedine z nich varim , to jsou vyborny, ale jinak me prijdou "suchy" jak je tam hodne kakaa.. ale nekdy si dam a necham rozpustit na jazyku :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. října 2011
    Jj, rozpustit na jazyku je mnohem lepší než "chroupat" :)
    z chroupani mas prd :) .. kdyz se to roztece a jeste ji rozetres po hornim patre tak ses v nebi :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 21. října 2011
    Cr8gu mi se na moc věcech neschodneme ale v tomhle máš naprostou pravdu....... sakra dostal jsem chuť na čokoládu
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 21. října 2011
    Fůj! Čokoláda, bléé, neznám nic hnusnějšího. *Zelený zvracející smajlík*
    a co je pro tebe teda chutnejsi? :D .. btw uprimne neznam nikoho kdo by nemel rad cokoladu :D
  • upraveno 22. října 2011
    poradil by me nekdo teda nakej good recept na svareny vino? :) nejlip ve stylu zapadozemi? :D
    upraveno 22. října 2011
    Víno najdeš tady: http://innatthecrossroads.com/ musíš zalistovat někam dozadu. Viděl jsem tam tuším dva recepty, ale na svařený byl jen jeden z nich.
    nice thx ... a nekdo nema svuj nakej specialni recept co doma varite ?
    tak sem uvaril svarak podle ty stranky (castecne) a ummm vynikajici
    upraveno 13. prosince 2011
    Potřebuji od nějakého dobrého angličtináře pomoci s překladem této věty: Refrigerate for up to 2 weeks. Nejsem si tak úplně jistý, jestli to znamená, že to mám šoupnout do lednice na dva týdny a pak se do toho postit. Nebo jestli to po těch Dvou týdnech už bude na vyhození.
  • upraveno 13. prosince 2011
    Hmm takhle bez kontextu up to 2 weeks znamená že maximální doba jsou dva týdny(strop) - potom by jsi to asi měl začít postit... O Jaký jídlo to jde?
  • upraveno 13. prosince 2011
    Jo, mrazit (chladit) dva týdny, ne víc.
    upraveno 14. prosince 2011
    Jo, dík
    Citrónový tvaroh. Lemon curd. Jo je to maximální strop trvanlivosti. Už jsem to pochytil z diskuze pod receptem. :-)
    Jsem nakuchtil plnou sklenici a pak jsem se lekl, že na to do vánoc nebudu moct sáhnout :D
  • upraveno 14. prosince 2011
    To zní dobře... Asi si najdu :-D
  • upraveno 14. prosince 2011
    Díky :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.