AGoT hraní online

upraveno 11. října 2011 v Deskové hry
V http://www.icefire.cz/comment/37132 byla nadhozena možnost zahrát si stolní hru online. Já už s tím trošku zkušenosti mám, takže pokud by se našlo dost zájemců, tak jsem ochotný takovou hru moderovat.

Technicky vzato, hra by probíhala přes mail (přijde mi to lepší než přes forum), moderátor rozesílá stav hry (nakreslenou mapu, losuje Westeros karty, atd.) a řídí/kontroluje průběh, hráči postupně posílají instrukce k tahům (veřejné všem, tajné nejprve moderátorovi, který potom zveřejňuje ve správný čas). Oproti hraní normálně v reálu hra trvá daleko déle (týdny), což ale přináší i výhody (jde si pořádně rozmyslet tahy a hlavně jde mít daleko komplikovanější a propracovanější diplomacii).

Podmínky pro hru:
- umět používat alespoň tak nějak mail
- mít čas (samotné hraní tak moc času nepotřebuje, ale hráči by měli být schopni povětšinou si alespoň jednou za den zkontrolovat poštu, samozřejmě není problém s věcmi typu odjet pryč na celý víkend, ale pokud by někomu pokaždé trvalo několik dní na odpověď, hra by se strašně táhla)
- umět hrát hru (teoreticky může hrát i člověk, který si jen přečte pravidla a zkusí to tak poprvé, ale v takovém případě musí počítat s tím, že první hru se nebude moc chytat). Co se přesně bude hrát je víceméně věc domluvy, ale já mám jen základní AGoT a rozšíření Clash of Kings, takže věci ze Storm of Swords neznám, osobně bych to viděl na základní hru + Martell (pokud bude 6 hráčů) + přístavy + umístnění lodí Greyjoye a Baratheona do přístavů pro vyrovnání hry. Není třeba to zbytečně komplikovat a některé věci by podle mě navíc odváděly od toho, aby se používala diplomacie.

Ukázka hraní AGoT online (přes forum) je na http://boardgamegeek.com/thread/650206/agot-pbf-war-of-the-six-kings nebo http://boardgamegeek.com/thread/666889/agot-pbf-six-kings-time-to-dance (úplně první zpráva tam byla v průběhu hry průběžně aktualizována se stavem, kdyby to někoho zmátlo).
2456710

Komentáře

  • upraveno 27. září 2011
    každopádne prihováram sa za neradenie.
  • upraveno 27. září 2011
    Myslím, že pro diváky nehraje roli kdo za koho hraje. Spíše který z rodů si jak vede. Ten Lannister mě taky zaujal. Ale hrál jsem to jen párkrát, takže ještě nevím, jaký potenciál ta hra má.
  • upraveno 27. září 2011
    to byl joke ;-)
  • upraveno 29. září 2011
    sú tu ľudia, ktorí by chceli hrať online hru? musím povedať, že ma to baví a pokojne by som hral paralelne ešte jednu. ideálne s ľuďmi, ktorí stíhajú byť na maily viackrát za deň.

    zapper, alek, aqw... vyzývam vás na odvetu! :)
  • upraveno 29. září 2011
    sarven: Ďakujem za výzvu, ale musím ju odmietnúť. Poslednou dobou ma AGOT BG prestal baviť.. Navyše uprednostňujem face-to-face komunikáciu.
  • upraveno 29. září 2011
    Třeba jenom nevíš, o co přicházíš. Není zase tak moc divu, že tě přestává bavit něco, co ti evidentně jde dost dobře a točíš to pořád stejně dokolečka. Stačilo by ti to trochu změnit, AGoT online by tvoje silné stránky oslabil a kdo ví, možná by tě nuda přešla :).
  • upraveno 29. září 2011
    presne, myslím že online diplomacia tomu dáva ďalší level. nikto nevie s kým má kto akú dohodu. a vlastne ani nevieš ako charakterne to daní hráči chcú hrať kedže ich nepoznáš.
  • upraveno 29. září 2011
    Mne sa to po nete v každom prípade páči... keďže som to nikdy na stole nehral, tak si teraz neviem predstaviť ako tam prebieha komunikácia. Keď sa chcem s niekým súkromne pobaviť tak proste odídeme od stola alebo ako sa to rieši?
  • upraveno 29. září 2011
    Když já jsem s tím online hraním takovej nespolehlivej :-) Ale jo, asi by to šlo... A co naživo, neukážeš se tu zase někdy, sarvene? Že bych naplánoval nějaké herní odpoledne, HBO by to jistě rádo zasponzorovalo :-)
  • upraveno 29. září 2011
    Sarven: No teď ještě bych další hru nezačínal, ale pokud by se nová hra začínala, chvíli před/po skončení naší aktuální hry, tak semnou můžeš určitě počítat ;-)
  • upraveno 30. září 2011
    neviem kedy prídem do prahy, obávam sa že tento roka nie. takže by som si rád zahral dovtedy s vami.
    nevýhodou diplomacie face2face je že všetci buďpriamo počujú dohodu, alebo minimálne vedia, že tí dvaja niečo riešia.
  • upraveno 30. září 2011
    2 martin: jasne!
  • upraveno 30. září 2011
    sarven: No posledne, čo sme hrali, tak sa to updatelo a odchádzalo sa od stola.., teda prisediaci maximálne vedeli, že dané osoby si vymenili havrany :p
  • upraveno 5. října 2011
    Brej všem,
    to jak zde hrajete se mi zdá jako moc dobrý nápad. Mam rád deskové hry kde hraje roli diplomacie a to že jste krytý mailem je přímo super. Rád bych si takto zahrál, a proto poníženě prosím, pokud budete začínat novou hru, myslete na mou maličkost a přizvěte mě. Tedy pokud nejste uzavřená společnost ":)".
    Díky za odpověď, Jochy

    Winter is coming
  • upraveno 5. října 2011
    no veď poďme na to.
    ja a martin.rizek sme sa vyjadrili. mylsim ze lubos by si tiez zahral (patri mu velka vdaka za moderovanie tejto hry), ja mam este jedneho cloveka co urcite do toho ide. s tebou sme piati.
    alek ako šiesty?
  • upraveno 5. října 2011
    Na tu hru, kterou hrajeme teď, se ještě hlásil a nevešel minimálně Malfin (a možná ještě někdo další tady v diskuzi).
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 5. října 2011
    Já bych klidně mohl být šestý. Ale kdo bude moderátor?
  • upraveno 5. října 2011
    Ja som myslel, že si pôvodná 6-tka plánuje dať odvetu :D
    Ináč ja by som rád pokračoval
  • upraveno 5. října 2011
    No asi byste mě zlomili, ale pokud bude dost nadšených zájemců, tak nebudu zabírat místo...
  • upraveno 6. října 2011
    Pokud na to bude dost lidí, aby by spíš dávalo smysl dát hru pro ty, kteří umí, a ty, kteří víceméně začínají (kterou klidně budu znova moderovat). Přece jenom ta současná hra má některé ne úplně drobné excesy a nejsem si moc jistý, že třeba Lannistera teď až tak moc baví dostávat to všechno na zlatém podnosu a ještě s třešinkou nahoře. Takže místa k zabírání by mělo být víc než dost.

  • upraveno 6. října 2011
    Rozdelme to pokojne.ja si rad zahram obidve ak bude miesto, resp. Bude chybat niekto
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 6. října 2011
    Já bych řekl, že se to vyvíjí skoro stejně jako v knihách.
    Železní muži dobývají sever. Starkové jsou v prdeli. Stannis se stěhuje ke Zdi. Mace Tyrell sedí na prdeli a přemýšlí s kým oženit Margaery. Doran je blázen. A tomu všemu šéfuje trpaslík. :D
  • upraveno 6. října 2011
    Pokud na to bude dost lidí, aby by spíš dávalo smysl dát hru pro ty, kteří umí, a ty, kteří víceméně začínají
    No jo, ale to nevím, kam patřím :-D
  • upraveno 6. října 2011
    No jo, ale to nevím, kam patřím :-D
    K těm, co umí, ale měl by ses ještě naučit být trochu svině ;).
  • upraveno 6. října 2011
    Počítejte se mnou na jakémkoliv levlu. K horším, k lepším kamkoliv. Dejte vědět a jsem schopný hrát téměř z hodiny na hodinu. Stačí napsat na mail canis.jh@seznam.cz.

    Jochy
  • upraveno 6. října 2011
    K těm, co umí, ale měl by ses ještě naučit být trochu svině ;).
    Je pravda, že ty dvě hry, co jsme hráli spolu, jsem se choval jako beránek, protože jsem měl pocit, že jsem si v minulých hrách vytvořil moc nepěkný obraz, který mě později srážel. Až tolik, že se jistá osoba raději spřáhla s ďáblem :-)
  • upraveno 6. října 2011
    Alek: Neviem, či mi to prirovnanie má lichotiť, alebo pohoršovať.
  • upraveno 6. října 2011
    Ale je to bystrý ďábel! :-)
  • upraveno 7. října 2011
    Ts, ze trpaslik :) preferujem obr z lannisteru
  • upraveno 8. října 2011
    zdravim :) ak planujete hrat dve hry, teda jednu pre zacinajucich a este mate miesto tak by som sa rad pridal
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.