Môžem sa opýtať, či je celá prvá séria podla knihy ? knihu som nečítal a preto som zvedavý či sa tvorcovia držia predlohy napr. ako v Harry Potterovi... či tam niečo neubrali alebo nepridali nejaké postavy a dejové línie ?
Třeba u Vězně z Azkabanu taky podle knihy moc nepostupovali a většina lidí se shoduje na tom, že to je nejlepší HP film, ale to je trochu mimo téma. Až na pár detailů se seriál podle předlohy docela řídí - žádné nové postavy mě teď nenapadají, spíš jich hodně ubylo a některé díky tomu získaly více prostoru.
ad Soulamte: Souhlas s Olorinem. Taktéž myslím, že se zatím předlohy celkem držej. Dějové linie zatím zachovány. Některé postavy z knihy se v seriálu neobjevily, některé situace pozměněny. Asi největšího hříchu proti předloze se dopustili pozměněním charakteru některých postav - Loras, Renly, ale nejedná se v podstatě o nic zásadního.
Jenom takový dotaz mimo, protože jsem nečetl knížku - Syrio Forel po bitvě s dřevěnými meči zemřel, nebo se ho třeba dočkáme ještě v dalších dílech? Nebylo to úplně jasné
No 12. to znovu začíná ale knižně... BTW nevíte kdy to bude v Čechách?... V Pátek jsem se v Neoluxoru přistihl jak 20 minut čučím do anglického střetu mečů... asi si časem pořídím i ang knihy..
Zveřejněno 2.6.: Souhrnná zpráva pro fanoušky série Píseň ledu a ohně (zřejmě začínající): Všechny paperbacky Hra o trůny 1 a 2, Střet králů 1 a 2 a Bouři mečů 1 a 2 permanentně po troškách dotiskneme během června. Dotisk vázané Hra o trůny vyjde 8.6. Vázané vydání Střet králů vyjde 21. června. Vázaná Bouře mečů na podzim. Vázaná Hostina pro vrány (opravená) na jaře 2012. Nový titul Tanec s draky vyjde (když vše půjde hladce) na jaře 2012 (1. a pak 2. část) a pak zanedlouho i vázaný...
Komentáře
ehm Střet mečů :-D Střet králů
Zveřejněno 2.6.:
Souhrnná zpráva pro fanoušky série Píseň ledu a ohně (zřejmě začínající): Všechny paperbacky Hra o trůny 1 a 2, Střet králů 1 a 2 a Bouři mečů 1 a 2 permanentně po troškách dotiskneme během června. Dotisk vázané Hra o trůny vyjde 8.6. Vázané vydání Střet králů vyjde 21. června. Vázaná Bouře mečů na podzim. Vázaná Hostina pro vrány (opravená) na jaře 2012. Nový titul Tanec s draky vyjde (když vše půjde hladce) na jaře 2012 (1. a pak 2. část) a pak zanedlouho i vázaný...