Valonquar

upraveno 6. listopadu 2010 v Spekulace
2

Komentáře

• upraveno 19. ledna 2007
  • upraveno 20. ledna 2007
  • upraveno 24. května 2011
    Nechce se mi pročítat diskuzi, takže nevim kdo vede, ale můj tip: 99 % Jaime.
    Myslíš si, že ju uškrtí jednou rukou? Dosť obťiažne aj na králokata :D
    Myslim, že by to pro něj nebyl problém. Ale už si přesně nepamatuju to proroctví... tam se mluví o tom, že to musí být holýma rukama?
  • upraveno 25. května 2011
    V proroctví bylo, že Cersei bude mít 3 děti. Zlato bude jejich korunami a jejich rubáši. "Až tě tvoje slzy vysuší, valonquar stiskne svýma rukama tvoje bledé bílé hrdlo a vymáčkne z tebe život."

Ve snu Cersei viděla, že to byly ruce Skřeta. Akorát z něho by snad neudělal Martin vraha celé rodiny. Podle mne valonquar bude mít nějaký přenesený význam, jinak by Maggy řekla bratr.
    No tak to holt udělá jednou rukou a tou zlatou si jí bude jen přidržovat. Však je to velkej chlap, tak ten její útlej krček zvládne, když si jí třeba přitlačí na zeď. Přišlo by mi to nejstylovější a něco mi říkalo že to tak bude od okamžiku, kdy jsem četl tu věštbu. A ještě víc po tom, co Cersei v celém AFFC Jaimeho jebala za kdeco a dost se odcizili. A zmačkání (nebo spálení, už nevim) dopisu o pomoc mě v tom utvrdilo.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 25. května 2011
    Někde v Aryiině kapitole v Hostině, jí tuším vysvětlují, že Valonquar je i výraz pro muže bez tváře. (Snad si to s něčím nepletu.) Já tipuji Aryu, která po návratu do Západozemí začne zkracovat svůj osobní modlitební seznam.
    Každopádně si nemyslím, že se to proroctví vyplní doslova, protože si to Cersei určitě špatně vyložila, takže to nebude bratr.
    GRRM má ještě spoustu prostoru na manévrování, protože i to proroctví si Cersei vybavuje ze snu, a tudíž má stejnou vypovídací hodnotu jako její domněnka, že to bude Tyrion.

Každopádně to znamená, že Cersei ještě uvidíme trpět a nezbavíme se ji v prvních kapitolách Tance.
  • upraveno 26. května 2011
    Nevada - však je to napsane v članku u jejiho jmena :)
  • upraveno 26. května 2011
    Valonquar má nepochybně víc významů (asi jako "pětka": mimo jiného slangové označení desetikoruny). Můj osobní typ je, že je to označení pro kata neboli mistra ostrého meče alébrž mistra málodobrého. Magga Žába Cersei slíbila státní popravu prvního stupně, provedenou garotou (zardoušení).
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 26. května 2011
    A jo, vidíš. Já tady ten úvod četla už před několika měsíci, takže jsem na něj v mezičase zapomněla... V diskuzi mi to skočí hned na příspěvky :)
  • upraveno 3. června 2011
  • upraveno 3. června 2011
    Nevím proč, ale tohle jsem si vždycky spojoval s Melisandrou... i když je to asi blbost.
  • MIlMIl
    upraveno 4. června 2011
    Nee tohle je celé Západozemí a jak se o něj rvou jednotliví králové.
  • upraveno 4. června 2011
    To dává docela smysl!
  • Tak mně ještě napadl Kevan, mladší to bratr Tywinuv a pak jsem si vzpomněla, že jej krouhnul Varys. A to mě dovedlo k myšlence, jestli Varys nemá staršího brášku. Sic nevím, proč by rdousil Cersei, ale u tak záhadné osoby jeden nikdy neví. Ale spíš ne.
    Valonquar jako Muž bez tváře zní taky fajn.
    Ale ja sázím na Jaimeho.
    A bylo by možné, aby valonquar byl jed? Něco jako to, co odrovnalo Cressena na Dračím kameni a Joffa a na svatbě. Ten popis umírání je děsně podobnej.
  • Já jsem pro Jaimeho... Nehledal bych v tom složitosti (se zlatou rukou mu škrcení taky půjde...). Ale v podstatě, ať to bude kdokoli, má moje sympatie... :o)
  • Já myslel, že to má být mladší bratr proto mi nesedí ty další možnosti. Inak otázka, která je možná co mi víme kolik má mladších bratrů neříkejte, že tywin byl od smrti své ženy ehmm v celibátu.
  • Cersei si to myslí, ale Šae v posteli dokazuje niečo iné.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • Jakože aliancie s UnCat? Hmmm... Sounds good.
  • @Tyrion Lannister No jako zrovna u Martina je možné vše bohužel viz objevení Aegona. Díky tomu mne napadl další mladší bratr. Bylo by vtipné vidět ten kontrast, kdy ji někdo zabije a až pak ji dojde, že podezírala špatné osoby a celou dobu byla ještě jedna osoba na scéně.
    upraveno 14. prosince 2015
  • @Tyrion Lannister To je to třeba tu postavu známe, jen nevíme že je to jeho bastard. Ted třeba lancel zasadil královně velký políček když vykládal část jejích intrik nejvyššímu vrabčákoj, což ona taky nečekala a jeho výpověd bylajedna z věcí, které ji uvěznili
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.