To by asi nepodávala ty "antikoncepční" léky dceři, které vydávala za léky, co jí pomohou otěhotnět. A z jejího rozhovoru s Jaimem vyplývá, že byla s Lannistery dříve než po krvavé svadbě (ostatně proto se nechtěla té svatbě sama vyhnout - dobře věděla proč).
To či podávala či nepodávala tie lieky dcére nevieme. A myslím si, že aj ty by si sa tváril, že si bol celý čas s Lannistermi, ak by si sa rozprávala v jej situácii s Jaimem Lannisterom ;). Všetko vychádza z rozhovoru s Jaimem, ale ten nemusí byť pravdivý, zatiaľ čo fyzické dispozície osoby nezmeníš.
Ako nehovorím, že to musí byť pravda, to nech posúdi každý sám a nech to Martin v nasledujúcich knihách potvrdí alebo vyvríti. Ja som nahodil tému bez nejakého hlbšieho rozboru, ten rozbor je v tých linkoch vyššie. Určite som to nepodal tak utriedene ako to je tam.
O těch lécích se zmínila sama Jayne, tak jakýpak nevíme? :-) Navíc do toho s Robbem "bušili" noc co noc po několik měsíců - to už je hodně zvláštní, že by neotěhotněla. Mně tady shazuješ ze stolu rozhovor s Jaimem (kde se zmiňuje o dohodě s Tywinem, mimochodem) a sama stavíš důkazy na tom, že jedna postava si všimla, že má zaoblený boky a druhá ne? :-D:-D
Důkaz místo slibů: Citace z Hostiny:
Nosíš v sobě jeho dítě, paní?“.....„Nenosí,“ řekla paní Sybell..... „O to jsem se postarala, jak tvůj pan otec poručil.“ A dále sám Jaime říká, že o téhle dohodě ani starý Frey nevěděl...
Eště dojnice - totiž pardon dvojnice, to už je trochu moc překombinovaný, nemyslíš? jaime pochopitelně bude odvozovat pohled na ženský s Cersei, vedle který bude taková holka působit jako dítě.
Eddard měl taky dvojníka, ten kterému sťali hlavu byl falešný. Docela by mne zajímalo, jak dlouho ho v té nejhlubší cele Rudé bašty ještě budou držet a jaké pokusy tam na něm dělají.
Lady Westerling uzavřela dohodu s Lannistery čistě ze zištnosti. Dostali pozemky a hrad (jeho trosky), titul, majetek, sňatek do lannisterské rodiny. Podrazem by nic nezískala. Krýt případného Starkova dědice pro ni nemá smysl. Jen by víc ohrozila sebe i svou rodinu. Protože Lannisterové vždycky platí své dluhy. Navíc Catelym její boky nepopisuje jako kulaté, ale dobré. To je trochu rozdíl. Tahle teorie je imho nepravděpodobná.
Je tu jeste moznost :) dcera utekla s Bryndenem a matka nechce aby ji lannisteri dali prez drzku tak radsi vezme jinou dívku a ukaze ji jaimemu. o tom by svedcil i odev a stav dívky. namornikova zena je postava jen tuctova - takhle nam postav popisuje vic napriklad Piu nebo Střapáče kteří nejsou pro pribeh duleziti.
Bohové, kam na ty divoké spekulace chodíte? :) IMHO ne. Vzhledem k nenávisti, kterou Robert k Rhaegarovi choval, se určitě ujistil, že ho skutečně zabil. Navíc jsem někde četla, že GRRM prohlásil, že Rhaegar je rozhodně mrtvý.
Dostat od nejmocnějšího a nejsilnějšího muže Západozemí ránu válečným kladivem v momentě jeho největší zuřivosti a nenávisti by nerozchodil ani Chuck Norris.
no no zas to s robertem nepřehaněj v te době nebyl nejmocnější ani nejsilnější - viz. tywin lannister, gregor clegane, Meč Jitra Dayne, Eddard Stark atd. byl to dobry bojovnik to jistě ale ani on ani rhaegar nebyli uplný špičky v oboru.
Brynden 'Blackf...: V tom případě nechápu, proč do diskuse o tom, zda by ten či onen přežil ránu válečným kladivem v rukou Roberta v rozpuku sil, taháš něco o vojenské síle? Jistěže souhlasím, že byl Tywin, coby nejbohatší muž království a bývalá králova pravá ruka, jeden z nejmocnější mužů, ale k čemu by mu to bylo, kdyby dostal ránu? :-D
Montezuma3: Souhlas, ale já tě chápal už od začátku. ;-)
No tohle bylo hezky v seriálu, kdy suše Ned poznamenal, „tak jaktože na trůně sedí Robert a ne Tywin?“ Tywin viděl jak dopad Rhaegar a usoudil, že mu to za to nestojí :-)))
Ještě k té teorii - I kdyby byl Robert jako obvykle lehkovážný a Rhaegarovu smrt si neověřil, tak Ned by to určitě udělal (na Trojzubci byl). A Jon Arryn taky (ale u toho nevím jestli tam byl).
Komentáře
Důkaz místo slibů: Citace z Hostiny:
Nosíš v sobě jeho dítě, paní?“.....„Nenosí,“ řekla paní Sybell..... „O to jsem se postarala, jak tvůj pan otec poručil.“ A dále sám Jaime říká, že o téhle dohodě ani starý Frey nevěděl...
Tahle teorie je imho nepravděpodobná.
IMHO ne. Vzhledem k nenávisti, kterou Robert k Rhaegarovi choval, se určitě ujistil, že ho skutečně zabil.
Navíc jsem někde četla, že GRRM prohlásil, že Rhaegar je rozhodně mrtvý.
Dostat od Roberta na vrcholu jeho formy, zuřivosti a nenávisti ránu válečným kladivem by nerozchodil ani Meč Jitra.
Montezuma3: Souhlas, ale já tě chápal už od začátku. ;-)