Proč já to vždycky začnu číst, abych skončila frustrovaná a chtěla víc a podrobněji? ;-)
Ze všech nově přidaných Útržků z Robertovy rebelie je tento pro mne nejvíc útržkovitý, v podstatě jen kratičký výsek na prahu nového dne, jen záznam rozhovoru dvou přátel, výsek myšlenek jednoho z nich. Asi stárnu, ale kdykoli jsem přemýšlela nad některými událostmi Robertovy rebelie, padaly na mne chmury z toho, jak krutě autor postavám rozdal karty a jak srdnatě se přesto snažily hrát, aby stejně prohrály.
Těžko hledám, co bych dodala... Líbí se mi, jak se to sype, jedna záležitost na druhou, jak ztoho cítit cosi jako přetíženost a jak je to všechno v jednom chumlu. Líbí se mi tá nemožná hodina a u toho vzpomíny, jak byla Rudá bašta akční a na nevydržení a libí se mi, jak to končí krvavým svitem, který věští i krvavé probuzení z bláhových nadějí. Taky je zde fajn dynamika mezi princem a rytířem a vysoce hodnotím tu kratičkou myšlenku o tom, jak Aerys nesnese odmlouvání a co by tedy měl tolerovat on a pak to utne tím, že mluví s přítelem. Moc dobře napsaný střípek.
Komentáře
Ze všech nově přidaných Útržků z Robertovy rebelie je tento pro mne nejvíc útržkovitý, v podstatě jen kratičký výsek na prahu nového dne, jen záznam rozhovoru dvou přátel, výsek myšlenek jednoho z nich. Asi stárnu, ale kdykoli jsem přemýšlela nad některými událostmi Robertovy rebelie, padaly na mne chmury z toho, jak krutě autor postavám rozdal karty a jak srdnatě se přesto snažily hrát, aby stejně prohrály.
Líbí se mi, jak se to sype, jedna záležitost na druhou, jak ztoho cítit cosi jako přetíženost a jak je to všechno v jednom chumlu. Líbí se mi tá nemožná hodina a u toho vzpomíny, jak byla Rudá bašta akční a na nevydržení a libí se mi, jak to končí krvavým svitem, který věští i krvavé probuzení z bláhových nadějí. Taky je zde fajn dynamika mezi princem a rytířem a vysoce hodnotím tu kratičkou myšlenku o tom, jak Aerys nesnese odmlouvání a co by tedy měl tolerovat on a pak to utne tím, že mluví s přítelem. Moc dobře napsaný střípek.