Tak tedy - můžou si tam už rovnou připsat i zástupce amerických kolonií a Číny a vymyslet postavu, která je transsexuál. Už tímhle pohřbili jakýkoliv pokus o historickou věrnost. Neuráží to tu herečku aspoň trochu? Nechtěla by radši hrát v nějakém dramatickém příběhu africké královny, aby ten příběh udělala známějším? Jako opravdu nepotřebujeme další verzi Jindřicha VIII. a jeho manželek, něco se objeví snad každý rok.
Jen tak mimochodem čekám, jestli někdy ČT bude mít dost kreativní vize, aby podobně drsně, jako to Britové dělají s Jindrou a jeho babami, zpracovali příběh o tom, kterak si Přemysl Otakar I. se svou první manželkou poradil (OK, byl tak hodný, že ji nenechal zabít, nicméně...) :D
@Aviv Bylo nebylo... Jednomu českému princátku se poštěstilo obstarat si (čti pravděpodobně svést) urozenou nevěstu, dceru saského markraběte. Ona i její rodina ho podporovali i v době, kdy přišel o český trůn. Ale ejhle. Přemkovi už bylo čtyřicet, když si na tu svoji chytrou hlavu nasadil korunu natrvalo. A začal pokukovat po ještě silnějším spojenci - Uhersku. Sice mu jeho žena dala děti i v té době už dospělého syna, ale co naplat, byli s Přemkem vzdálení příbuzní, což dvacet let nikomu nevadilo. Tož Přemek si pořídil druhou, mladší uherskou manželku. Ale twist. Německý král se na Přemka za jeho chování zlobí a dánský král si namlouvá Přemkovu dceru, takže z ní taťka přece nemůže udělat bastarda, a tak první manželka putuje zpátky do Prahy. Jenže pak přijde další twist a výhra v loterii. Přemkova druhá žena do toho všeho porodí syna. Takže Auf wiedersehen, drahá stará choti. Nakonec všechny Přemkovy děti z obou manželství legitimizoval papež a všechno dobře dopadlo :D
@čejka Tak já taky zbožňuju tu pečlivou práci a vážný přístup k tématu. A na rozdíl od České televize tady u historického seriálu chápou, že to není dokument a potřebuje dramatickou strukturu a téma pro každý díl. Zvlášť v prvních sériích se člově dozví spoustu informací o moderní historii Británie, které nevěděl. Philip je společně s Charlesem moje nejoblíbenější postava, Philip o to vím, že mu huba jede bez ohledu na to, koho tím může urazit :D
Přiznám se, že kromě Alžběty, Charlese a jeho synů je pro mě královská rodina trochu guláš. Takže já z Koruny viděla zatím jen 1. díl a docela dlouho mi i trvalo se dovtípit, že král na začátku je tatáž osoba, která byla ve filmu Králova řeč :-/ (od někoho, kdo studoval dějepis, smutné zjištění!). Takže nechci kecat, ale není Phillip tím, kdo všechno vtipně glosuje v tom fiktivním deníčku prince George? (Nečetla jsem, má to poměrně nízká hodnocení, ale toto čtenáři chválili.)
Konečně jsem po asi 8 měsících čekání dokoukala poslední epizody Eleny z Avaloru. Ten poslední díl byl tak krásnej! :-) V jednu chvíli jsem měla slzy v očích... ach :-D.
Jak to dopadlo? Já viděla úvodní dvoudíl ještě v Princezně Sofii (nebo to už bylo v rámci Eleny z Avaloru?) a pak sem tam něco. Princezny se zatím nechytaj, ale takový Smráďa a Bláťa (popelářské auto a bagr), to je něco (a navíc jsou tam vtipné písničky) :D
Aktuálně, když je celkem chválený ten seriál DOTA Dragon Blood, jsem si říkal, že by mě asi víc zajímal séroš z Runeterry a ejhle, co se to chystá na podzim:
4. série Castelvanie: Důstojné rozloučení s postavami, ale nelíbilo se mi, že zahodili spoustu věcí z předchozí série. Navíc jistý fake out a oživení mi přišlo přes čáru a imho ukončilo krvavou drnou show jako nějakou jihoamerickou telenovelu. Animace niméně jako vždy skvělá no Izák hodně potěšil, takže se velmi rád podíván na spin-offy.
@Tyrion Lannister No, já jsem z toho taky rozpačitá. Mohlo to být horší, ale taky o dost lepší. To, co v třetí sérii začali, nebylo zahozené, ale skončili to tak rychle, že se to zpětně zdá celkem nedůležité. Ve čtvrté sérii představili pár nových postav, ale zkrátka není čas je nějak smysluplně zapojit do celkového obrazu - nakonec je celý seriál opravdu jeden příběh, i když je to kostrbaté. Celkově je čtvrtá série rozháraná a působí to, jako by tvůrci neměli dost času. Aniž bych se pouštěla do spoileroidního teritéria - není třeba vyloženě depresivní konec, nicméně ten tón poslední epizody k celkové pochmurnosti seriálu nesedí a některé věci je zkrátka lepší jenom naznačit. Moje nejoblíbenější postavy jsou rozhodně Izák a Hektor a mají i nejlepší zakončení příběhu. Zvlášť Izák je postava, která se vidí málokdy. No a pak samozřejmě Alucard, mám zkrátka tyhle byronické deprimované hrdiny ráda a navíc bych ho mohla poslouchat hodiny :D (Mluví ho mimochodem James Callis, který kdysi hrál Gaiuse Baltara v Battlestar Galactica)
@čejka Thatcherová byla skvělá a ten díl, kdy Alžběta i železná lady řeší svoje dospělé děti a jak jako matky selhaly, byl snad jeden z nejlepších vůbec. Mě by zajímalo, kolik je na tom pravdy - že Philip byl stejně ten lepší rodič. Během prvních dvou sérií ostatně s dětmi vidíme skoro výhradně jeho. Dost mě bavilo, že Philip má skoro vždycky pravdu, a nakonec mi bylo líto, že má tak málo scén s Margaret, mohli být takové nekorektní komediální duo :D U Charlese a Diany jsem tu i psala, že to bylo podané dost spravedlivě. Jo, větší část viny za rozpad manželství je na něm, ale Diana zase brutálně nepřijala, k čemu asi tak povede její potřeba být miláček davů. Nevím, zkušenější a vyrovnanější ženská by radši trochu ubrala a Charlese si omotala kolem prstu, ostatně Camilla to snadno dokázala. No a pro poslední sérii bych docela doporučovala dát prostor i Williamovi (děj se určitě dostane až k roku 1997 a to mu už bylo patnáct), je to ostatně jeden z neoblíbenějších členů rodiny a na rozdíl od jiných (včetně mladšího bratra) se nemá za co stydět :D
Upřímně - zkušenější ženská by si Charlese pravděpodobně vůbec nevzala ;-) Diana si v tom vztahu s veřejností pravděpodobně kompenzovala to, co jí chybělo doma. Dost přesně je v seriálu hodnotí princezna Anna, vzpomínáš si? Zajímavé taky je, že Diana a její milenci jsou jasná věc, ale u budoucího krále a královny filmaři jejich bližší vztahy během původních manželství jen velice opatrně naznačují... No a na Williama jsem taky zvědavá - s Kate už se dostáváme do pěkné současnosti. To aby byli scénáristé ještě opatrnější :-)
@čejka Nevzpomínám, čtvrtou řadu jsem viděla asi před rokem. No, jestli mě paměť nezklame, tak Diana o posedlosti Camillou dlouho nevěděla. Ten poměr Charlese a Camilly během manželství byl teda víc než naznačený :D Kate Middleton v seriálu určitě nebude, tak daleko se nechystají.
@čejka Á, už si to vybavuju. Tak ono to nebylo jediné varování, celé to bylo podané jako špatný nápad. Řekla bych to asi tak, že ten největší problém nebyl temperament, ale jak to přímo i zázní - oba potřebovali od někoho podporu, ale nejsou typy, které podporu dokážou dát. Příští řada bude poslední a tuším, že tvůrci i zmínili, že zůstanou v devadesátých letech. Nejspíš tam budou řešit válku v Zálivu, nějakou tu domácí politiku, ale dva dramatické body budou asi rozvod Charlese a Diany a pak její nehoda (1997). Jestli to budou chtít natáhnout trochu víc, tak seriál může končit smrtí královny matky a Margaret (2002).
Koruna má schválenou už i šestou sérii, která bude poslední. Ale ve kterém období bude končit, se zatím neví. Nicméně nemělo by to jít až do současnosti.
Komentáře
https://www.fandimeserialum.cz/clanek/26881-jodie-turner-smith-jako-anna-boleynova-v-prvni-upoutavce
Jen tak mimochodem čekám, jestli někdy ČT bude mít dost kreativní vize, aby podobně drsně, jako to Britové dělají s Jindrou a jeho babami, zpracovali příběh o tom, kterak si Přemysl Otakar I. se svou první manželkou poradil (OK, byl tak hodný, že ji nenechal zabít, nicméně...) :D
Princezny se zatím nechytaj, ale takový Smráďa a Bláťa (popelářské auto a bagr), to je něco (a navíc jsou tam vtipné písničky) :D
No a na Williama jsem taky zvědavá - s Kate už se dostáváme do pěkné současnosti. To aby byli scénáristé ještě opatrnější :-)