Povídka, která našla křehkost na nečekaném místě. Pojetí téhle dámy je v knize i v seriálu různé. Tady se opouští předpodklad prospěchářství ve prospěch jiný citů - strach, hněv, pocit zrady, touha po vlastním přežití... Rozhodně zajímavý kousek (v kvalitě, na kterou jsme už zvyklí ;-) )
@čejka to zase napsala všechno za mě! I když... na rozdíl ode mě prosté "moc se mi to líbilo" dokázala rozvést v plodné zhodnocení a vyzvednutí všech kladů :-). Ač byla povídka krátká, byla pro mě zamyšlením nad touhle postavou, kterou ve světle všech knižních událostí vnímám spíše v negativním světle.
Svoa to umí... Ano, tohle víc pasuje k Šae i istou melancholickou strunkou rozozvučanou naprieč všetkými odstavcami. Myslím, že to vyznelo trochu citovo zainteresovanejšie a naviazanejšie než som chcela. Mala tam byť istá dávka prospechárstva ale zároveň spolu s obavami o život i pocitom ukrivdenia (na tomto sme sa nedohodli) a bezradnosti (líbat mohu kolik chci, situace s tímhle chlapem se mi vymyká z rukou) a skrátka si tu nahovorí, že hej, že isto, zatiaľ čo už premýšľa ako na Tywina. Jakože myslím, že zrovna to přežití v tomhle hadím hnízdě, to ji po rozumu běhat mohlo v knižní i seriálové verzi. Každopádne som rada, že sa páčilo.
:applause::applause::applause: Tohle obdivuji, v pár slovech a na pár řádcích říci tolik. Povídka je krátká, ale přesto plná emocí. Strachu, zklamání, hněvu, závisti i něhy. Naprosto úžasný pohled na Šae před jednou z nejsmutnějších zrad v Písni. Přesto ji po této zpovědi nelze vinit, ale soucítit s ní.
Komentáře
Myslím, že to vyznelo trochu citovo zainteresovanejšie a naviazanejšie než som chcela. Mala tam byť istá dávka prospechárstva ale zároveň spolu s obavami o život i pocitom ukrivdenia (na tomto sme sa nedohodli) a bezradnosti (líbat mohu kolik chci, situace s tímhle chlapem se mi vymyká z rukou) a skrátka si tu nahovorí, že hej, že isto, zatiaľ čo už premýšľa ako na Tywina. Jakože myslím, že zrovna to přežití v tomhle hadím hnízdě, to ji po rozumu běhat mohlo v knižní i seriálové verzi.
Každopádne som rada, že sa páčilo.
Povídka je krátká, ale přesto plná emocí. Strachu, zklamání, hněvu, závisti i něhy.
Naprosto úžasný pohled na Šae před jednou z nejsmutnějších zrad v Písni. Přesto ji po této zpovědi nelze vinit, ale soucítit s ní.