Musela jsem si vygooglit, kdo byl tím třináctým Lordem velitelem a díky tomu pro mne příběh získal zcela jiný rozměr a vyznění. Zajímavé, jak drobná a nenápadná zmínečka dokáže tomu, kdo ví, změnit celý text, že? ;-)
Jakožto mnoho čtenářů Písně, kteří četli a za hlavní hrdiny přijali Starky (než je autor vyvedl z omylu a ukázal jim, že on na rozdíl od jiných na hlavní hrdiny, hlavní záporáky či vedlejší postavy nehraje), mám pro Zeď a Sever slabost. Za mne tedy výborné téma i "první setkání". Oceňuji hlavně citace z přísahy Noční hlídky, které textu dodaly na síle. Výborný nápad!
Tenhle příběh zbožňuju. Věčná ti sláva pro tak krásnou adaptaci. Pohltil mě stejně jako jeho pohltili myšlenky na ni a nutkání spatřit ji znovu, odhalit, kým je. Všechno to zpytování, zaříkávání přísahou, snažení, neklid a nespavost (ani makové mléko nepomáhá, máucta, báječný detail) a mátožné následování... Lahudka, prostě lahudka. Moc krásně to plynulo. Taky casting okolo, mladík dráždicí svým idealizmem, sympaťák blízký přítel, kterému se však již není schopen zvěřit...
Dobrá práce. Nočního krále (hele, to není spoiler :D) tu v povídkách často nepotkáváme, vybavuju si snad jenom povídku od Aviv. Pravda, je to takový prolog a to nejdrsnější by teprve přišlo, ale nikdo autorovi nebrání případně navázat v dalším kole ;)
Komentáře
Jakožto mnoho čtenářů Písně, kteří četli a za hlavní hrdiny přijali Starky (než je autor vyvedl z omylu a ukázal jim, že on na rozdíl od jiných na hlavní hrdiny, hlavní záporáky či vedlejší postavy nehraje), mám pro Zeď a Sever slabost. Za mne tedy výborné téma i "první setkání". Oceňuji hlavně citace z přísahy Noční hlídky, které textu dodaly na síle. Výborný nápad!