Povídka č. 1 (18. kolo) - Ice & Fire

upraveno 11. března 2020 v Povídky
imagePovídka č. 1 (18. kolo) - Ice & Fire

Veď skrotiť znamená…   Náročnosť vedenia vojny strhala všetko zdráhanie. Musel používať každý prostriedok, každý trik, každú výhodu. Znamenali rozdiel medzi prehrou a víťazstvom, medzi životom a smrťou. Kupovali mu ďalšie ráno, ďalšiu hodinu, ďalší nádych. Keby šlo len oňho… Ale išlo o tisícky … celý článek

Číst celý článek zde


Komentáře

  • Moc hezké zahájení tohoto soutěžního kola! Kdo je hlavním hrdinou jsem rozklíčovala ihned (na seriál jsem nekoukala, ale zrovna JEHO herec byl podle mého názoru vybrán velmi dobře). Zprvu jsem ovšem myslela, že před ostatními skrývá tajemství citu k Jeyne, než jsem se začetla dál a odhalila měničskou linku. Jojo, ta je pořád vděčná ;-). Je fakt, že jakožto čtenář jsem měničství přijala za danou věc, mnoho urozených lordů i neurozených vojáků ho muselo vnímat jako čáry a cosi podezřelého. Takže v tomhle palec nahoru, vůbec mne nenapadlo nad tím uvažovat. Když se pak podívám na jednotlivá témata povídek, PRVNÍ SETKÁNÍ mezi Robbem a Jeyne vlastně muselo proběhnout očima zlovlka, neb jeho pán byl zraněný a mimo sebe. Tudíž i za toto druhý palec vzhůru! A palce na nohou zvedám za výběr tématické písně. Škoda jen, že mne od začátku trochu mrazilo, protože vím, jak ten ochočený zlovlk skončí...

    P.S.: Za mne by klidně povídka mohla být ještě víc rozvedená, ještě víc rozpracovaná nejen co do Robbova měničství, ale i co do rostoucího citu k nevhodné nevěstě. Neboť ač Stark po otci, po matce Tully a rodová jména Tullyů ho v jeho situaci postavila do solidního konfliktu. Bude pokračování? ;-)
  • Že jo! Máme náznaky a první bezprýzorní pokusy, jen ten Bran na to jde s opravdovým nasadením ato člověka ještě víc našponuje. Takže psát a číst o měničství je prostě mňamózní. A nechat Robba ukázat trochu víc divokosti Severu taky lákavé.
    Vzťah Starkov k vlkom bol využitý k očierňovaniu a ako zdroj problémov fakt s gustom a na Nymerii s jej svorkou vidíme, že zlovlci majú monštrózny potenciál. Ožehavé téma. A to, že Robba nemá kto usmerniť, je materiál, ktorý sa týmto dá umocniť. Na tajomné meničstvo je úplne sám a musí zostať sám. Až kým nestretne toto dievča. Táto problematika tak mohla pridať ďalší dôvod k tomu, aby sa na seba naviazali. Zlatá žila skrátka.
    Mmm... Možná začnu takhle písničky hledat častěji.
    Jo, proto těžko mluvit o happy endu. Na konci je čeká tragédie. A navíc i tady se svázali za žalostných okolností - list o zradě, pádu Zimohradu a úmrtí jeho sourozencu.
    Nad pokračováním jsem nepřemýšlela, ale proč ne, možná s něčím časem přijdu. Ten konflikt by mohl být opravdu hodně zajímavý.
    Ďakujem za nádherný komentár a všetky tie palce.
  • upraveno 10. března 2020
    Nádherně a citlivě popsané první setkání, i s detaily, které v knížce chyběly
  • Nejen Catelyn vrtalo hlavou, proč Rob tak propadl té dívce. Skvělý pohled na vznik tohoto vztahu. I výběr písně umocňuje atmosféru povídky. První povídka a laťka je velmi vysoko.
  • Ďakujem za povzbudivé komentáre.
  • Jedna z mých oblíbených písní :weirwood: Už to byl dobrý začátek :-D Pak se přidala zápletkou jednoduchá, ale velmi působivá a něžná povídka, takže ano, laťka je vysoko :-) Dobrá práce!
  • Tohle je skvělá práce s postavami. Robb a Jeyne je moje oblíbená okrajová romance v Písni, asi právě proto, kolik toho Martin nechal pro představivost. Asi tuhle povídku přijmu jako headcanon. Že Robb Catelyn o Jeyne a o tom, jak se spolu zapletli, sice řekl pravdu, ale ne celou pravdu. Sdílené tajemství byl skvělý nápad. A skvělý je i popis toho dvojího vnímání. Vůbec by mi nevadila povídečka popisujího další události z pohledu Robba nebo Jeyne. Ano, bylo by to drsné a bolavé, ale takový už ten příběh prostě je. Protože jestli to nenapíše Aviv, asi ten angst budu muset napsat sama :D P.S. Krásná slovenština.
  • AvivAviv
    upraveno 27. května 2020
    Vďaka. Culím se jak dítko u vánočního stromku. Moje povídka jako headcanon je nesmírný kompliment. A že jsem se trefila s písničkou taky těší.
    Jsem otevřená drsnobolavosti z tvého pera (obzvláště proto, jak dobře ti to jde) a snad se mi povede přijít i s vlastním pokráčkem.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Opět velmi podařená povídka, opět bravo. Tyhle niterní povídky autorce náramně jdou.

    Při čtení jsem si vzpomněla na heavy_heada, který uměl psát podobně. Tahle povídka by se mu určitě líbila.
  • To je nečekané přirovnání. Díki.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.