Povídka č. 8 (18. kolo) - Ice & Fire

upraveno 11. března 2020 v Povídky
imagePovídka č. 8 (18. kolo) - Ice & Fire

Prolog Meagor Targaryen byl druhý syn Aegona Dobyvatele. Jeho matkou byla královna Visenya, na svého syna měla značný vliv a dalo by se říci, že ho vychovala sama. Vštípila mu do hlavy, že má větší nárok na trůn než slabý … celý článek

Číst celý článek zde


Komentáře

  • Tolik lidí pro něj něco chystá, třesem se na odhalení a on to je záhadný stín. Pořád mám otázky. Zaujalo to. Už i tím otevřením. Část s Hayfordem byla obzvláště poutavá a napínavá. Ta snaha o diplomacii, duvěrnost, jak věci formulovat. Do toho Maegor a aurou temného nadpřirozeného nebezpečí a náhlý ošklivý konec. Nebo klidný, ikdyž ne bez obav, pragmatizmus pánu jež zašli moc daleko. Rytíři gardy plánující svou zradu se taky povedli. Lektvar za tím vším! Hezky podaná nepředvídatelnost a výkyvy. Hezké komentáře k situaci.
  • Protože Oheň a krev mám v čerstvé paměti, říkala jsem si, že o Maegorovi a jeho skonu už se nic nového nedozvím. OMYL! Pominu-li, že znám vraha (stín ;-)), šlo o hezkou sondu do posledních Maegorových chvilek. Sondu nejen do toho, co musel Krutý král prožívat, ale jak uvažovali a intrikovali ti v jeho těsné blízkosti. Škoda gramatických chybek. Jinak se mi to líbilo moc.

    Co se týče prologu, to jeho bezvědomí po souboji mne taky zaujalo. Na mě to působí, že se z Maegora stal ma(e)gor právě tím úrazem hlavy...

    P.S.: Maegor se píše s "AE" ne "EA" ;-).
  • Poutavě napsaný konec Maegora Krutého. Mě se vždy nejvíce líbilo tvrzení, že jej ze světa sprovodil samotný železný trůn. Další možnost-STÍN-je však také zajímavá. Čípak stín to byl? Maegi, ukrývající se pod Rudou baštou?
  • Na této povídce mě zaujal strohý a až "dokumentární" styl psaní. K příběhu se to dle mého velmi hodilo :-) A nevím proč, ale při čtení jsem si vzpomněla na seriál Věřte, nevěřte :-D Možná to způsobil ten styl psaní. Netuším :anxious:
  • Jsou tu sice zapracované myšlenky jednotlivých postav, ale celkově to na mě působilo (možná i kvůli použitému přítomnému času vyprávění) jako scénář k filmu. Popis postav, připravená scéna a tak dále... Tohle je záhadný příběh, který si v historii Západozemí přímo říká o vysvětlení (tak jako špatný král o vraždu ;-) ). Je skvělé, že se do jeho zpracování někdo pustil.
  • čejka napsal(a):

    Jsou tu sice zapracované myšlenky jednotlivých postav, ale celkově to na mě působilo (možná i kvůli použitému přítomnému času vyprávění) jako scénář k filmu. Popis postav, připravená scéna a tak dále... Tohle je záhadný příběh, který si v historii Západozemí přímo říká o vysvětlení (tak jako špatný král o vraždu ;-) ). Je skvělé, že se do jeho zpracování někdo pustil.

    Jednou ho tady už někdo vysvětloval. http://www.icefire.cz/komunita/povidky/14-kolo/povidka-c-3-14-kolo/
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.