Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1377378380382383394

Komentáře

  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    ‘Lovecraft’ Movie: David Benioff, D.B Weiss Produce H.P. Lovecraft Film – Variety
    https://variety.com/2019/film/news/lovecraft-movie-david-benioff-db-weiss-game-of-thrones-1203434988/
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Nevada on je někdo zaměstnal? 8-O
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jako bonus je ta fascinující fluktuace. Po bombastickém prohlášení, že Star Wars opouštějí kvůli suprčupr projektu pro Netflix (přičemž odchod byl spíš vyhazov), najednou budou mrvit točit jinou klasiku pro Warnery. Na na jejich další štaci čekám napnutá jak kšandy.
  • Herecké nominácie na Golden globe. ;-)
    Najlepšia herečka(dráma)- Cynthia Errivo(Harriet), Scarlett Johansson(Marriage story), Saoirse Ronan(Little women), Charlize Theron(Bombshell), Renee Zelweger(Judy)
    Najlepší herec(dráma)- Christian Bale( Ford v. Ferrari/Le Mans 66), Antonio Banderas( Pain and glory), Adam Driver(Marriage story), Joaquin Phoenix(Joker), Jonathan Pryce(Two popes)
    Najlepšia herečka(komédia)- Awkwafina(The farewell), Cate Blanchett(Where´d you go,Bernadette?), Ana de Armas(Knives out), Beanie Feldstein(Booksmart), Emma Thompson(Late night)
    Najlepší herec(komédia)- Daniel Craig(Knives out), Roman Griffin Davis(Jojo Rabbit), Leonardo di Caprio(Once upon a time in Hollywood), Taron Egerton(Rocketman), Eddie Murphy(Dolemite is my name)
  • @Nevada
    Na na jejich další štaci čekám napnutá jak kšandy.
    Líbí se mi obzvlášť ta (ne)schovaná zlomyslnost :-D
  • JoserJoser persona non grata
    Třetí světová, tajný agenti, Pattinson, ale nejvíc ze všeho se těšim na to, jak si bude Nolan zas pohrávat s časem a vyprávěním, protože tohle vypadá epicky!

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 30. prosince 2019
    Během vánoc jsem zhlédl celou trilogii Návrat do budoucnosti a po těch moderních s*ačkách je to balzám na duši. Poprvé jsem si užil všechno v originálním znění a na interntu našel tohle skvěle video :D

    Až teprve letos jsem si všmil, že Jennifer hraje na konci jedničky a začitku dvojky jiná herečka =D
  • Inak díval sa tu niekto na pokračovanie koprodukčnej Márie Terézie?
    Aké sú dojmy?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Já jo. Čekám ještě, jestli druhý díl nespraví dojem z toho prvního, ale pochybuju. Jsem trochu zklamaná. Místo výpravného historického dramatu je to kostýmová fraška. Kotka mi tam bylo až líto, a to ho nepovažuju za bůhvíjakého herce.
    Navíc je ještě víc patrnější, že některé postavy jsou dabované. Nevím, jestli se jen dabéři netrefili do role, nebo jestli byl dabing uspěchaný, ale je to sakra znát.
  • Takže mám za sebou Knives Out a rozhodně dávám palec nahoru. Ona by byla škoda něco prozrazovat, tak řeknu jenom, že zápletka je pocta klasickým detektickám (oběť je autor detektivek) a Daniel Craig si zahrál jižanského Hercula Poirota :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 10. ledna 2020
    Viděla jsem též. Craig mě tam hrozně rušil a s tím přízvukem mi spíš připomínal snaživého vesnického ochotníka. Ale bez mučení přiznám, že ho moc nemusím (a co hraje Bonda, tak se mi až zprotivil). Já zas dávám palec nahoru Chrisi Evansovi, mile překvapil. Film samotný je fajn, nenudí, baví. Ale chybělo něco navíc, co by mě chytlo, co by z toho pro mě udělalo velmi dobrý film. Možná, kdyby přidali víc černého humoru. Nebo víc vyhraněné vztahy a líp propracované postavy rodinných příslušníků - obojí bylo dost šablonovité. Objektivní hodnocení 3,5* z 5.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Adam Driver nominován na Oscara. Samozřejmě ne za Star Wars :D Ale kdo by to byl řekl, když se před pár lety objevil jako emo cucák v ep. VII. I když proti Phoenixovi stejně nebude mít šanci.

    https://tvline.com/2020/01/13/oscar-nominations-list-2020-academy-awards-nominees/
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Nevada Tak Phoenix se nedávno pěkně rozjel při předávačce Zlatých glóbů tak snad mu to neuškodí na oscarech :-D
  • Tak já bych to taky tak jednoznačně neviděla. A rozhodně bych cítila zadostiučinění, kdyby si Adam Driver došel pro Oscara a JJ Abrams tiše seděl v koutě. Je to už druhá oscarová nominačka a i to je v jeho věku úctyhodný výkon. A přeju mu všechny ceny, které loni získal, je to sympaťák a profesionál. Jen tak mimochodem, tipuju, že černý kůň bude letos Parazit.
  • JoserJoser persona non grata
    Našlapaný ročník, na spoustu výjímečných filmů a hereckých výkonů se nedostalo, ale hlavně letos hereckého oscara nevyhraje někdo za nejlepší předkus jako loni nebo za nejlepší masku jako předloni, i Ptáče, které si to podle mě nezasloužilo, se nedostalo. Akorát mi to trochu kazí nominace pro tak prázdnou a bezduchou technickou hříčku jako je 1917, která by při jisté konstelaci mohla být i nejlepším filmem.

    @Tyrion Lannister Na glóbech mi mluvil z duše, kupodivu i ten Ricky Gervais ve svém úvodním nekorektním monologu měl v lecčems pravdu, každopádně Joaquin to rozjíždí dál https://vegnews.com/2020/1/breaking-joaquin-phoenix-arrested-at-climate-change-protest?fbclid=IwAR2W6rvLWiHiDo3sHKmUQr1oMh3AP-Aw5bKyNwbS0IbqzieM23peezoAVU0 :twisted:
  • @svoa00 To by bolo naozaj super,keby Adam Driver vyhral Oscara. :-) Ale ani Star wars 9 nevyšla naprázdno... získala 3 nominácie za najlepší strih zvuku, najlepšiu filmovú hudbu a najlepšie vizuálne efekty... ale v tejto kategórii bude bojovať proti Avengerom. :-)
  • @Janulka Zjistila jsem, že Joaquin Phoenix je už nominovaný počtvrté a ještě nikdy nevyhrál, takže nakonec se to asi přece jenom kloní v jeho prospěch. Ale řekla bych, že i Driver sám počítá s tím, že si ještě bude muset počkat. Hudba Johna Williamse je mimochodem sice hezká ale spíš generická a nevyužitá, takže i tady bych tipovala spíš Jokera. Vizuální efekty v Epizodě IX radši moc nekomentuju. Copy/Paste není zrovna vrchol trikového umění. Avengers mají triky kvalitnější a navíc je tu 1917, kdyby komise chtěla upřednostnit něco, kde jsou triky "neviditelné".

  • scenář psal někdo jiný než u Vikinga
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    No rozhodně se na to podívám. Nicméně z ruských filmů z poslední doby bych doporučil Zavod, celkem řídký případ filmu, který funguje jako akční i jako drama. Postavené je to na tom, že se střetnou únosci jednoho oligarchy, jeho ochranka a policie a ani jedna skupina není úplně dobrá nebo špatná, všichni mají celkem pochopitelné motivace, proč jednají jak jednají.

  • Dík za tip.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Tak jsem konečně viděl Emmerichovo poslední veledílo Midway. Nepřekvapivě je to velký špatný.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 13. února 2020
    Zajímavé video o natáčení 1917. Ano, v tom filmu je logika podřízená heslu "natočíme to (jakoby) na jeden záběr", ale přes výhrady to za vidění rozhodně stojí.



    P. S. Ve výčtu filmů, které se pokoušely o jediný záběr, mi chybí Ruská archa, která ovšem byla skutečně natočená na jeden záběr :)
  • A hele, to vypadá dobře, na tohle se podívám (a na archu bych mohla taky, když to teda dali opravdu onerom). Obzvlášť ten trik s pohybem stínu se mi líbí. A taky délka zákopu a přesnost rozměru. A pobavilo nucené volno v slunečné dni. Presne opačne so začiatkami Holywoodu.
    A snad i na více tvorby toho pána. Skyfall byl rozhodně vizuálně příjemný.
  • upraveno 13. února 2020
    1917 jsem včera viděla v kině a můžu taky jedině doporučit. A ano, je to přesně ten film, který si na stříbrném plátně užijete nejvíc. Co si budeme povídat, o válce se nic moc nedozvíte, kromě toho, že je to řezničina, samozřejmě. Je to hodně intenzivní film a některé scény mi byly až fyzicky nepříjemné. Co se týče filmařských kvalit, tak nemám co vytknout. Nikdo z herců není slabý článek. Hudba je podmanivá a použitá na přesných místech. Kameraman získal Oscara zaslouženě a Sam Mendes je rozhodně výjimečný režisér.
  • JoserJoser persona non grata
    Tentokrát budu trochu delší, sešlo se plno zajímavých trailerů

    Jednak tady máme první pohled na Pattinsonova Batmana,


    dále jednu skvěle vypadající fantasy


    a samozřejmě nemůže chybět chytlavá a hvězdně obsazená novinka Wese Andersona
  • AvivAviv
    upraveno 5. března 2020
    Včera som dostala k filmu Město ztracených dětí z 1995.
    Je to urban fantasy na pobreží, takmer permanentne je tam noc, samá spleť poschodových uličiek, ušmudlaný kov, vzhľad trošku ako zo začiatku dvadsiateho storočia. Veľmi mi to pripomínalo Tima Burtona, akurát silne francúzskeho už od pohľadu. A ešte animák Nocturna.
    Zápletka je o jednoduchom silákovi (Ron Perlman) zachraňujúcom svojho maličkého brata z rúk únoscov za pomoci pouličnej zlodejky (Judith Vittet), ktorá by rada preč od svojich vykorisťovateliek.
    Výrazné sú témy priateľstva, detskej nevinnosti, hľadania rodiny.
    Vyskytujú sa tam siamské dvojčatá z cirkusu, sekta v kabátoch ala SS na čele s kazateľom ala Plymouthský puritán a steampunkovými zrakovými zariadeniami, klonovanie (Dominique Pinon), dysfunkčná domácnosť v laboratóriu, ktorej šéfuje chlapík (Jean-Claude Dreyfus), ktorý je ochotný urobiť čokoľvek, aby zažil, aké to je mať počas spánku pekný sen a nedarí sa mu to a nedarí a do toho kecá hovoriaci mozog v akváriu s permanentnou migrénou, ktorý je tam za chytrého. Proste pestré bizárium.
    Nesadlo to viacerým ľuďom, čo sa na to dívali so mnou, ale mne sa to páčilo. Z viacerých scén ma, aj vďaka hudbe, mrazilo, tu a tam zaštípalo v očiach, prišlo aj na smiech.

    https://www.csfd.cz/film/20630-mesto-ztracenych-deti/prehled/
  • JoserJoser persona non grata
    upraveno 30. května 2020
    Eurovize bude vůbec poprvé zábavná :twisted:



    Major Grom, film vzniklý na motivy stejnojmenné sešitové série studia Bubble. Předlohu neznám, jen jsem si jí kdysi prolistoval v Moskvě, nicméně s Majorem Gromem existuje i hodně povedenej kraťas a tohle taky vypadá na další žánrovou pecku z Ruska



    A tohle má být hit, co po koronaviru lidi přivede zpátky do kin. Jak poslední tři Nolanovky šli mimo mě, tak tohle má feeling Inception, navíc válka špionů a korporací plus mindfuck s ohýbáním času. Doufám, že ta červencová premiéra čtyři dny po mých narozeninách stále platí, těším se neskutečně


Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.