Vyhlášení výsledků 17. kola I&F fan povídek - Ice & Fire

upraveno 3. října 2019 v Povídky
imageVyhlášení výsledků 17. kola I&F fan povídek - Ice & Fire

Tentokrát byl vítěz celkem jednoznačný a zaslouženě tak získal knižní odměnu. Respektive vítězka a získala ???? 1. místo: čejka – povídka č. 5 s celkovým počtem 22 bodů, 2. místo: Svity – povídka č. 3 s počtem 19 bodů, 3. … celý článek

Číst celý článek zde


«1

Komentáře

  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Vítězku prosím o adresu (sem do pošty na fóru).
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    A jedna technická. Záměrně nebudu jmenovat, dotyčný/dotyčná si to jistě spojí.
    Je slušností a místním dobrým zvykem, že autoři své vlastní povídky nehodnotí, nebo jim udělí jen symbolický bod. Zakázáno plné hodnocení samozřejmě není, ale zkuste se nad výše zmíněným do budoucna zamyslet ;)
  • Gratulujem víťazke. Byla to fakt krásná povídka. Ať se knižka líbí.
  • upraveno 9. února 2020
    Ahoj, takže co teď říct... Především to, že děkuji opravdu všem za jejich hlasy a ještě jednou Nevadě za celou soutěž i trpělivost (s opravami a tak podobně).
    Z toho, že vyhrála právě tahle povídka, je vidět, že víc lidí prostě nemohlo skousnout uspěchaný konec seriálu, kterého se tvůrci už evidentně chtěli zbavit, když originál je bohužel stále v nedohlednu. Když si pak nakonec zkusíte dát sám na papír to, oč HBO nestála, vypadá to možná i ke čtení a díky soutěži je možnost ukázat text i někomu jinému... Pak jsem přidala na poslední chvíli ještě dvanáctku, opravdu jenom tak pro radost, dějově přece nikoho překvapit nemohla.
    Že se nakonec našli lidé ochotní si povídky nejenom přečíst, ale že se jim také něco z toho líbilo a napsali i neuvěřitelně krásné komentáře, to je víc, než jsem čekala. Tajně jsem doufala případně v čestné třetí místo, rozhodně až za rytířskou básní a skvělými lesními novinami. Vždyť ta báseň je snad už i mimo parametry amatérské soutěže. Celá tahle soutěž mi tedy dala úžasný pocit už vaším hodnocením, děkuji opravdu všem. Můžu to čestně uzavřít uzavřít jenom jedním způsobem - ceny se vzdávám, buď ve prospěch druhého místa nebo Katrin, to už si prosím dohodněte mezi sebou. Děkuji moc
  • jenom ještě doufám, že s tím hlasováním neujela ruka mně. To by mě hodně mrzelo, dávala jsem si na to celkem pozor
  • Gratulujem víťazke...poviedka bola výborná. :applause:
  • I já gratuluji vítězce a zároveň chci poděkovat všem autorům za jejich povídky.
  • upraveno 4. října 2019
    Fíha, tak toto som nečakala. Pripájam sa ku gratuláciám víťazke, a zároveň sa chcem poďakovať všetkým, ktorí sa do súťaže zapojili, či už zaslaním svojej práce alebo čítaním a hodnotením poviedok. A tiež ďakujem za krásne tretie miesto, ktoré ma veľmi potešilo.
    čejka napsal(a):

    Tajně jsem doufala případně v čestné třetí místo, za rytířskou básní a skvělými lesními novinami. Vždyť ta báseň je snad už i mimo parametry amatérské soutěže.

    Takéto ocenenie od víťazky sa obzvlášť cení. :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jen pro pořádek, knižní odměna je určeně pro autora vítězné povídky.
    čejka napsal(a):

    jenom ještě doufám, že s tím hlasováním neujela ruka mně. To by mě hodně mrzelo, dávala jsem si na to celkem pozor

    Ne, nemusíš se bát.
  • upraveno 4. října 2019
    Gratuluju :applause: A odměnu si určitě zasloužíš, takže žádné vzdávání se ;-)
  • I já gratuluji k vítězství a také ke krásnému umístění ostatním. Trochu jsem tipovala, že ty bodové rozdíly budou mnohem těsnější, ale jak vidno, ostatní měli stejného favorita jako já. Ačkoli znovu musím zopakovat, že pro mne to hodnocení bylo opravdu hodně obtížné... Doufám, že i příště bude úroda povídek tahle štědrá ;-).

    A když už teď znám autory, mám zásadní dotaz: Kdy bude další číslo Turnajových listů a můžu si ho předplatit?? :-)
  • Děkuji všem za blahopřání, už mi došly slova... Jinak ale - jestli nejde vzdát se výhry, věnovat ji můžu ne? Trvám na tom, aby ji dostal někdo jiný, kdo si ji zaslouží a kdo ji určitě ocení (přiznám se, že už mám tu knížku od někoho slíbenou, takže se taky dočkám).
    Dobrou noc všem, kdo ještě nespí
  • Lady Ašara napsal(a):


    A když už teď znám autory, mám zásadní dotaz: Kdy bude další číslo Turnajových listů a můžu si ho předplatit?? :-)

    Uvidíme... Záleží na tématech a inspiraci :-)
  • Ahoj všem. Také bych rád přidal svou gratulaci vítězi. Pokud jsem pochopil pravidla správně, tak jsem se letošního hlasování nemohl zůčasnit, tak snad někdy příště :-) Aktuálně pracuji na povídce pro další kolo. Jinak pokud bych mohl poradit vítězce, která tak nějak neví co s cenou - na jejím místě bych knihu daroval autorovi povídky, která se nejvíce líbila jí bez ohledu na hodnocení ;-)
  • V tom případě bych ji ráda věnovala Katrině. Doufám, že napíše ještě něco dalšího.
  • @čejka veľmi pekne ďakujem, naozaj ma teší, že sa Ti moja "poviedka" tak páčila, no cenu, žiaľ, musím odmietnuť - už niekoľko mesiacov vlastním slovenské vydanie. Ale fakt ďakujem, vážim si to. Písať sa budem snažiť aj naďalej ;-)
  • Tak to jsme v kelu ;-) Předpokládám, že Aviv ji má taky, když psala o tom že je ta knížka skvělá. No nic, vypadá to, že víc lidí nepočítalo s výhrou :-)
    Ne že bych nevěděla, co s cenou (ten dárek, co mám slíbený, můžu samozřejmě odvolat), jenom mi ale hlavně přišlo hrozně zvláštní dostat se tak daleko s vlastně první povídkou, za kterou už jsme od vás všech dostala mnohem víc, než jsem čekala. Proto bych knížku ráda dala někomu, kdo byl opravdu výborný - jenom jsem nemyslela, že to bude tak složité.
    Takže pěkně prosím Michelle? Jinak si tu knížku budu muset vážně nechat, ale právě Michelle jsem dala stejně bodů jako Katrině, protože si je zasloužila za skvělý výkon taky. Co říkáš, Michelle?
  • A nebo věnuj knihu knihovně ve svém městě a uděláš radost vícero čtenářům ;).
  • Bezva nápad.
  • čejka napsal(a):

    Ne že bych nevěděla, co s cenou (ten dárek, co mám slíbený, můžu samozřejmě odvolat), jenom mi ale hlavně přišlo hrozně zvláštní dostat se tak daleko s vlastně první povídkou, za kterou už jsme od vás všech dostala mnohem víc, než jsem čekala.

    Nedá mi to, abych ještě nereagovala na tohle: Sama mám tendenci se hodně podhodnocovat, ale myslím, že tady to fakt není na místě. To, že byla povídka prvotinou, její kvality nijak nesnižuje, ba naopak to vypovídá o tom, že máš na psaní talent, popřípadě Ti tohle téma opravdu hodně sedlo. V té konkurenci, která mi v tomhle kole přišla hodně vysoká, je to tedy veliká pocta umístit se na prvním místě, a je to pocta zasloužená. Osobně mě mrzí, že těch povídek nevyhrálo víc, ale ta Tvá patřila i mezi mé top. (Teď už si přesně nevybavuji, jestli jsem jí dala nejvíc bodů, a nebo "obodovala" tři povídky, které se mi líbily nejvíc, stejnou hodnotou, každopádně v souboru, kam jsem si body rozepisovala, byla na prvním místě.) Takže bych nebyla tak skromná a slíbený dárek klidně odvolala, protože výhra sama o sobě je dobrou pečetí pro uložení konkrétní knihy do knihovničky ;-). (Čímž Tě samozřejmě nezrazuji od nápadu ji někomu dát! Rozhodnutí je samozřejmě na Tobě, jak to cítíš Ty.)
    Jinak nevím, jaké motivy vedou autory k psaní, jestli jen silné puzení a nutkání něco do příběhu doplnit, předložit vlastní verzi, žít chvíli život postav, a nebo touha vyhrát cenu za první místo, ale když se někdo soutěže účastní, měl by s výhrou minimálně v teoretické rovině počítat ;-).

  • Aviv napsal(a):

    Bezva nápad.

    Takhle jsem to měla v plánu udělat s knihou ze série Lord John, kterou jsem nějakým karmickým zázrakem vyhrála v soutěži na Edně. Nakonec jsem si ji tedy nechala a navrch si dokoupila i ty ostatní :-D, ale už jsem do knihovny v našem městě pár knih věnovala a zrovna mám doma nachystané dvě, které jsem s tím cílem i kupovala (v knihovně mají předchozí díly, tyhle jim tam chybí a jsou obtížně sehnatelné). Sice se za výpůjčky v knihovně platí registrační poplatek, ale s ohledem na to, kolik knih mi umožnili přečíst, aniž bych si je musela s omezeným rozpočtem kupovat, beru darování knih jako službu oblíbené instituci a veřejnosti :-))). Však knihovníkům na Databázi knih do komentářů často píšu, že je miluji, a už si musí myslet, že mám nějakou biblioúchylku :-D.
  • upraveno 10. října 2019
    @čejka Děkuju, to je moc milé a moc mě těší, že se ti povídka líbila, ale nemůžu to přijmout :-) Ty si vítězka, tak by měla připadnout tobě ;-) Ale pokud ji tedy opravdu nechceš - co takhle ji nechat jako výhru do dalšího kola? I když by to fakt byla škoda...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Helejte, přestaňte si ze mě dělat šprťouchlata!

    Jestli to něčemu pomůže, tak místo Ohně a krve můžu domluvit zaslání některého z dílů Písně ledu a ohně nebo Rytíře Sedmi království.
    A je to výhra bezesporu zasloužená.
  • Dobře, to byl můj poslední pokus :-) Jste úžasné, holky. Takže dobře. Knížku si nechám, kdovíkdy se zase něco takového podaří a tu druhou už nějak inteligentně vyřeším. S tou knihovnou je to docela dobrý nápad. Doufám, že příště bude na řadě někdo z vás :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    No vida :)

    (Jako by nestačily ofrky a průtahy při uzávěrce a pak při hlasování. Ještě budeme dělat drahoty u výhry, to tak... Já si to domlouvání knižních odměn pro příště koneckonců můžu odpustit a bude vyřešeno :twisted: )
  • Nevada napsal(a):

    No vida :)

    (Jako by nestačily ofrky a průtahy při uzávěrce a pak při hlasování. Ještě budeme dělat drahoty u výhry, to tak... Já si to domlouvání knižních odměn pro příště koneckonců můžu odpustit a bude vyřešeno :twisted: )

    Jen počkej až přijdou ofrky, prutahy a drahoty i při výběru tém. :D
    Ne, rušení knižních odměn prosím ne...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Aviv napsal(a):

    Jen počkej až přijdou ofrky, prutahy a drahoty i při výběru tém. :D

    Tak to tedy nepřijdou! Ty vám přinejhorším vyberu nařídím sama. Zas tolik volného času a nervů nemám :D
  • AvivAviv
    upraveno 10. října 2019
    Nevada napsal(a):

    Aviv napsal(a):

    Jen počkej až přijdou ofrky, prutahy a drahoty i při výběru tém. :D

    Tak to tedy nepřijdou! Ty vám přinejhorším vyberu nařídím sama. Zas tolik volného času a nervů nemám :D
    A když s nima nebudeme souhlasit? :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Bude malá účast a zrušíme povídky komplet a bude vymalováno 8-)
    Takže se radši dál snažte :-P
  • Gratuluji! :-)

    Kdy budou zveřejněna témata pro další kolo? :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.