Povídka č. 6 (17. kolo) - Ice & Fire

upraveno 23. srpna 2019 v Povídky
imagePovídka č. 6 (17. kolo) - Ice & Fire

Spoločenstvo nezadaných cool strýkov a jednej tety medzi dvoma predimenzovanými stenami a jej návratom tam, kde v živote nebola     „Quaithe, čo obsahuje a ako ďaleko siaha tento… Tieň?“ Názov Tieň pri Ašaji bol zľahčovaním tisícročia. Človek počuje slovo tieň a predstaví si slabé … celý článek

Číst celý článek zde


Komentáře

  • :applause: Děkuji autorovi za vylepšení nálady, po dnešním pracovním dni...Vtipné,se zajímavou zápletkou i obsazením. PS: I mě vždy vyjmenovávání všech titulů Dany nesmírně nudilo ;-)
  • CITÁT:
    „Povedz mi Gerion, do čoho sme sa to namočili?“
    „Do vtipu tak zlého, až je vlastne dobrý.“
    „Hmm… Hneď sa mi to zdalo povedomé. Mám v tom celoživotnú skúsenosť.“

    Musím říct, že jak jsem v úvodu měla problém se do příběhu začíst, nakonec mne chytil, a to i díky výbornému smyslu pro humor. Jak vidno, Daenerys na rozdíl od Tyriona není autorovou favoritkou ;), u jejího extatického vytržení při stanovení dědice Azor Ahaie mne rozesmálo, stejně jako "ani khaleesi sa neprezliekla do nejakej komplikovanej róby" apod.

    CITÁT:
    Bolo úľavou stretnúť Lannistera, s ktorým si nešiel po krku.

    Autor(ka?) má cit pro drobné vtípky, narážky a gagy, které krásně prokazují znalost předlohy a čtenář si je s gustem vychutnává ("Naskytol sa mu pohľad na Čiernu rybu a rovnako čiernu vranu, ktorá bola navyše ešte vlkom."). Vhled do Lannisterovic rodinných vazeb byl výbornou ingrediencí, která se v celém tom chutném pokrmu vinula jako červená nit. Tywin evidentně leží v žaludku všem, co s ním v rámci rodiny měli co do činění, a zmínka o Tyše - to v té záplavě gagů byl moment, který zabolel.

    Stejně si to ale budu muset přečíst ještě několikrát, protože mi polovina geniálních narážek určitě unikla. Ale rozhodně potěšující pro mne bylo zjištění, že rozumím řeči Prvních lidí ;-).

    CITÁT:
    Keď zvážim, čo som zažil v poslednej dobe, príde mi to ako jedna z tých uveriteľnejších vecí.

    P.S.: Proč mi ten vražedný bílý králík evokoval Monty Pythony? :-)
  • AvivAviv
    upraveno 7. září 2019
    Tisíceré díky za tuhle spětnou vazbu. Jsem moc ráda, že pobavilo.

    To s titulmi vlastne ani nie je môj vtip. Vypožičala som si ho od Azad-Injejikan. Má takových perel víc.
    https://www.deviantart.com/azad-injejikian/art/Daenerys-ASoIaF-Game-of-Thrones-355299478

    To bylo takové pseudoscifi tlachání na úvod, se skomoleným Kolumbusem, entropií a divnou matikou, to se nedivím, že sa ťažko začítavalo.
    Já mám Dany docela ráda. Ne tolik jako Tyriona, no mám. Ale když ono se do ní tak dobře strefuje. V žánru komedie/parodie si její seriózní chosen one character přímo říkal o něco takového. A něco mi říkalo, že Tyrionuv pohled by mohl být dost skeptický.
    Lannistři a jejich komplikované vztahy jsou prostě delikatesa. Trocha jsem se třásla, jestli udělám čest vysoce nastavenému standardu jejich interakcí z originálu, takže mě opravdu moc těší slyšet, že někomu moje podání sedlo.
    Opakované čtění, copak jsou brzké Vánoce... Nech sú teda návraty k tejto poviedky záživné a plné objavov.
    Správně, Montíci jsou tím kloboukem, ze kterýho jsem toho hlodavce vytáhla. Ide hlavne o pokus narvať tam čo najviac z Pána prsteňov, ale to bych nebyla já, aby som si nevypomohla aj úplne inými vecami. Napríklad piesňami od Elánu.
  • To byla jízda! :-) Přímo zběsilá :-D Vtipné a mile ujeté čtení. Mám ráda povídky a autory, kteří se neberou zas tak vážně ;-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Jako začalo tak záhadně, až vědeckofantasticky. Říkám si: Tohle bude asi něco jako Interstellar. Ale jakmile se Farenheitão ne Megalães vrátil o den dřív než odešel, došlo mi, že tohle bude úplně jiný žánr. =D
  • Dík.
    Po těch tragických příbězích to chtělo trocha odvázání.
    Proč by se jako naši badatelé nemohli přejmenovat podle jednotek množství a stupňu teploty a potkávat sami sebe ve dveřích... Ale možná někdy přijdu i s ohnivoľadovým Interstellarom. Euron bude pruvodčí. :D
  • upraveno 1. října 2019
    Poslední povídka tohoto kola a musím říci, že to byla taková třešnička na konec.
    Celý příběh byl osvěžujícím odlehčením u kterého jsem se dobře bavil. Zvláště pak při rodinném setkání Lannisterů, nebo u rýpání do Daenerys =D =D =D
    Mrzí mi jen, že se finální bitvou s Bílými chodci neinspirovali D&D, možná by to bylo lepší, ale určitě vtipnější než jejich verze ;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.