Povídka č. 4 (17. kolo) - Ice & Fire

upraveno 23. srpna 2019 v Povídky
imagePovídka č. 4 (17. kolo) - Ice & Fire

Tajemství Zimohradu   Toho večera nemohl spát. Myšlenky se mu honily hlavou jako vážky nad hladinou jezírka v Božím háji. Co vše ještě musím vykonat, abych dokončil to, co jsem započal před mnoha lety?   Sluce se probouzelo k životu … celý článek

Číst celý článek zde


Komentáře

  • AvivAviv
    upraveno 28. července 2019
    Tak jo, tohle je hodně originální interpretace věštby a někdo si moc a moc užil opisy prostředí. Magie zde byla opravdu zajímavá a barvitá, i s jistým tajemnem a napětím (to kapavé (jak čas) čekání třeba). A já su hrozně ráda, že jsme toho draka pod Zimohradem dostali. Len by to chcelo trocha viac interakcie s inými postavami (niečo ako keď Tormund upozorní na svetlo). Napríklad čert vie ktorý Stark sa lúči so ženou, ale o jej reakcii sa nedozvieme nič. A pritom by to bola taká skvelá príležitosť na naznačovanie vecí a zvýšenie citového zainteresovania. A taktiež ten rozhovor so Samom bol unáhlený. Skoky od snu k prisľúbenému princovi k pripomenutiu, že mu Sam povedal o Branovi na mňa nepôsobili prirodzene a Jon nemal čas veci vstrebávať. Rovno sa mohol zobudiť zo sna a v rozrušenom popude osamote, len s verným Duchom, sa prihnať do podzemia a tadá. Ale to je len taký návrh ako by veci mohli byť ešte lepšie. Poviedku som si užila aj bez nich.
  • upraveno 29. srpna 2019
    Je vidět, že závěr seriálu inspiroval autory k vytvoření vlastních konců. Tato povídka je inspirovaná známými střípky i věštby, přesto vytváří vlastní a velmi originální příběh plný tajemství. Děj poměrně rychle plyne, což ve mě ještě více vyvolávalo pocit jak mají oba hrdinové nedostatek času.
    Nápad s vlastním drakem pod Zimohradem je hodně dobrý,
    navíc to nahrává Jonovo původu. Stark a Targaryen.

    Velké plus za Ducha, že se objevil.
    Z jedné věci jsem byl při čtení zmatený. Zimohrad se nachází ve vnitrozemí, přesto v jeskyni kape slaná voda... :-k
  • AvivAviv
    upraveno 29. srpna 2019
    Možno nejaké soľné ložiská? Keďže topí ľad, možno miesta s jej zásobami mali úlohu pri vybavovaní sa s Inými a vznikali pri nich rôzne sídla, úložiská a tak.
  • Spoiler nebo fikce? Sakra, sakra, už aby to Martin dopsal, a já budu vědět, jestli se mám těšit na draka na severu, a nebo zamáčknout smutnou slzičku, že nebude.

    U této povídky mne trošku rušilo pár stylistických chybek, překlepů (např. "Božímu hájí" namísto "háji" či "pod nohama mel písek" místo "měl"), absence mezer za třemi tečkami anebo chybná shoda podmětu s přísudkem ("Po jeho těle se plazily granitově šedé stíny jako pentle a táhli jeho dříve silné tělo k zemi." - táhlY), ale celkově byl příběh hodně čtivý a zajímavý. Jak jsou někde Děti lesa v kombinaci se Zimohradem, jsem ochotná přimhouřit obě oči a za sebe dávám palce nahoru.
  • upraveno 13. září 2019
    @Aviv Slanou vodu jsem přisoudil faktu, že studené jezírko u Stromu srdce nezamrzá. Takže může být pod Zimohradem solné ložisko, které jeho vodu solí obohacuje.
  • AvivAviv
    upraveno 13. září 2019
    Nu, existujou stromy s jistou tolerancí pro sul, ikdyž v takovéhle míře by to bylo fakt fenomenální.
    Co se týče jezírka, já přemýšlela, že prostě by mohlo nebýt součástí termálních pramenu ale čistě povrchovou sběrnou vody. A samotný čarostrom do něj uvolňuje nemrznoucí směs na organické bázy. Ale tvé vysvětlení se mi líbí taky.
  • @Lady Ašara Děkuji za komentář, pří pokračování už to bude pravopisně a stylisticky kvalitnějši.
  • @Kamael Nabízela jsem korektury, tak se nabízím i tu ;).
  • Krátké a poutavé! To je povídka přesně podle mého gusta :-) Nebyl čas se nudit, dozvěděli jsme se vše potřebné a ještě to bylo napsané hezkým stylem.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 25. září 2019
    Taky mi tam ta slaná voda moc nesedí. Ta teorie o tom, že pod základy Zimohradu spí drak se opírá o ty horké prameny které vyvěrají na povrch a vytápějí celý hrad. Takže tam dole je to nejspíš jako u Lucifera v obýváku. A buďto jsou tam horké prameny díky kterým drak přežívá, nebo je on sám jejich zdrojem. Jenže jak se tam dostal a kde se vůbec zrodil, když ostatní draci jsou z ohňů Valyrie? Je to tedy vůbec "ohnivý" drak? Co když je to něco mnohem děsivějšího? A chceme to vůbec budit? Ocásky, samé ocásky. :-k
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.