TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?



Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1333334336338339361

Komentáře

  • @Nevada nebud oskliva. Matt trenoval ve sklepe a mel dusevni oporu. ????
  • upraveno 3. srpna 2019
    Aviv napsal(a):
    Toto je príbeh z dávnych čias.
    Z čias mýtov a legiend, keď boli starí bohovia malicherní a krutí a zoslali na ľudstvo osud utrpenia.
    Len jeden človek sa odvážil vzoprieť ich moci.....

    Ad. Zaklínač

    Tak Broralt z Kaer Protein tam působí jako Supermanova pěst na oko. Nelíbí se mi casting a nevěřím, že mě přesvědčí. Místo vyžilého vědmáka tam máme něco, co chodí 3x denně do posilky a mezitím se láduje elixírem Anabolicum Steroidum.
    Netuším, co tam dělá Yen před přeměnou, nikde v povídkách nebyla, čili soudím, že to není adaptace ale čistá invence tvůrců, básnická nadsázka čili volovina (jako poslední serie Hry o Trůny).
    Která je sakra Pavetta a která Ciri? Nějak mi to nedává sysel.
    Dryády z Brooklynu jak už tady někdo podotknul jsou rasistické, ono není jednoduché býti zelený ale ještě z nich dělat Špotákový?
    Triss? Vážně? Jako opravdu? Triss? Byla na Erasmu v Zerrikánii? Nebo je to snad památka na Sodden?
    Yenn není Bitchy McBitchface ale nějaká hispánská holčička, tady nepomůže ani angrešt a šeřík. Slovy Milouše Jakeše, je to milá holka.
    Zbroje Nilfgaardu jsou stejně hnusné jako k ničemu. Hudba je generická. CGI působí dojmem vynechané epizody Hry o Trůny s polovičním rozpočtem (Ta Kočkomůra byla vyloženě směšná.)

    Líbí se mi oči barvy fialek.
    Líbí se mi Tissaia de Vries
    Líbí se mi swordplay.
    Líbí se mi Ježek.
    Líbí se mi stříbrný řetaz.
    Líbí se mi Ciri (asi teda, pokud to není Pavetta).

    Nelíbí se mi trailer, jsem zklamaný. Opravdu moc chci aby to bylo super, Zaklínač je srdcovka ale tvůrci mě opakovaně ubezpečují o tom, že budu pičovat a budu rád jen za meme, které z toho budou.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    https://filmozrouti.cz/clanek/2019081202-prichazi-vek-fantasy-serialu-predstavime-ty-nejvetsi-ktere-nas-v-pristich-letech-cekaji/

    Pro fanouška žánru zlaté časy. Svoje dojmy bych rozdělil do tří kategorií. Jeho temné esence, Watch a Pán prstenů na to se těším a určitě se rád podívám a vidím pozitivně. Narnie tam je otázka, protože knihy jsou dost dětské s hodně divným koncem. Zaklínače už jsme tu řešili. Kroniky královraha jsou kontroverzní v tom, že podobně jako Píseň to dokonečnou předlohu nemá a jak tu někdo nedávno prohlásil Martinuje se :D. Kolo času bylo zase dopsané někým jiným, tak nevím na kolik to ovlivnilo kvalitu celé série. No a zbytek je pro mne velkou neznámou.
  • @undefined Narnii vlastně neznám, viděl jsem povrchně ty tři filmy. Bylo mi sympatický prostředí. Ale fakt že Aslan je Ježíš (což nevím jak bylo popsáno v knihách) mě fakt zaroloval s očima :D

    Jsem zvědavej na LOTRa :)
  • @sfik O Letopisech Narnie se občas mluví jako o křeťanské propagandě.
    Pokud mám mluvit ze své zkušenosti s Letopisy Narnie, četla jsem je jako dítě (a mladší teenager) a jakákoli křesťanskost knih šla absolutně mimo mě - prostě jsem to hltala jako dětské fantasy. A celou sérii ta tématika není až tak evidentní. Teprve úplně na konci poslední knihy byl ten fakt odhalen (že Aslan v Narnii = Ježíš v našem světě, Aslan tam měl nějakou hlášku typu "ve Vašem světě mě znáte jinak" a byl tam k tomu obrázek Ježíše), a bylo zničeho nic fakt divný. Moje reakce byla něco jako: "Pardon, WTF?" :D
    Věřím tomu, že někomu to může zkazit požitek z celé série a zanechat hořkou pachuť.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 13. srpna 2019
    @Denebola Mne spíš dostalo
    Jak záporáci vyhráli na všech frontách a pak proběhl ten reset s cibulí, či co to bylo

    A to bylo člověku dvanáct kdy měl jiné nároky než dneska :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik
    Jsem zvědavej na LOTRa
    Taky taky a na Watch
  • Čítala som len Ranného pútníka a víc se mi líbilo filmové spracování. Něco na tom je, ale nezískalo si ma to.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Osekaná Středozem? Seriál Pán prstenů bude dlouhý a bez podstatných částí Tolkienova díla
    https://www.lidovky.cz/kultura/osekana-stredozem-serial-pan-prstenu-bude-dlouhy-a-bez-podstatnych-casti-tolkienova-dila.A190812_124750_ln_kultura_jto
  • Já v tom problém nevidím. Spíš jsem zvědavá, jak se zhostí mlživých dějin. Ráda bych věřila, že "nesmí protiřečit tomu, co napsáno je" dodrží, ale předpokládám, že nějaké odchylky budou.
  • Nevada napsal(a):

    Osekaná Středozem? Seriál Pán prstenů bude dlouhý a bez podstatných částí Tolkienova díla
    https://www.lidovky.cz/kultura/osekana-stredozem-serial-pan-prstenu-bude-dlouhy-a-bez-podstatnych-casti-tolkienova-dila.A190812_124750_ln_kultura_jto

    Jsem ráda, že nemůžou sahat do Jacksonova světa, půjčovat si postavy a vršit na sebe nelogičnosti, které by zasahovaly do filmového LOTRa. Myslím, že Jackson si to skvěle zvládl domrvit sám s Hobitem a netřeba více. Na druhou stranu mě docela děsí ta délka (22 epizod na sérii) to zavání epizodickým dějem, kdy se v každém dílu bude řešit nějaká uzavřená zápletka. Celkově jdou očekávání ještě o stupeň níže a podívám se na to nejspíš jen pokud budou extra nadšené recenze.
  • upraveno 14. srpna 2019
    Dala jsem teď za sebou dva tak trochu jiné seriály o komisových hrdinech.

    První je The Umbrella Academy. Seriál začíná standardně - dozvídáme se o partě lidí se superschopnostmi, jejich dětství a vztazích. Je to trochu natahované. Od zhruba poloviny první série je ale seriál pořád zajímavější. A hlavně Aidan Gallagher, který hraje padesátníka v těle třináctiletého kluka, je vážně dobrý. Celkově to kontroverzní seriál není, ale vypadá to, že tvůrci míři na vygradovaný konec ve druhé nebo třetí sérii.

    The Boys... naopak relativně kontroverzní jsou. Pokud víte, jak drsné a divné moderní komiksy můžou být, tak vás to ale asi nepřekvapí. Kromě toho, že většina "superhrdinů" jsou zkorumpovaní superzmrdi, tak je hezké, jak si seriál utahuje z MCU a našich korporátních vládců. As nejlepší na seriálu je Antony Starr jako Homelander. Pokud vás v nových DC filmech zaujalo téma zlého Supermana a jak někdo zakový může vypadat, tak tady ho máte. Dokáže to fakt být děsivý superčurin.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Zatímco mi novinky stojí v nekonečné frontě, tak jsem se dala na opakování několika mých oblíbenců. Včera jsem dokončila Newsroom a zase mě hrozně mrzelo, že těch dílů bylo tak málo. Ten seriál miluju pořád stejně. A několikrát mě teď při sledování napadlo, jaké by to bylo, kdyby Sorkin psal seriál až s Trumpem v úřadu...
    O něco dřív jsem začala sledovat Dobrou manželku, která se začala natáčet jen o pár let dřív než Newsroom a tak se navíc dost bavím, jak občas oba seriály (podobně) reagují na stejná témata té doby.
    Mno, a protože jsem byla v sobotu v kině na Tenkrát v Hollywoodu, kde si vedlejší roličku "pistolníka" střihl Timothy Olyphant, tak jsem vytáhla další z největších srdcovek a zopakuju ještě Justified.
  • upraveno 19. srpna 2019
    Konečně jsem se dostala k Altered Carbon, jsem skoro u konce a musím říct, že až do flashbackového dílu to byla parádní jízda, nyní už asi tuším, jak to celé dopadne a docela se těším na závěr. Doufám, že bude další série, knižní materiál na to je.
    Taky jsem dohnala Punishera a Daredevila, ještě, že druhá série Daredevila má Castla, jinak by mě pouhé dvě série pro Punishera dost mrzely.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • JoserJoser persona non grata
    @Nevada Newsroom s Trumpem v úřadu, pokud hledáš specificky něco takového, tak mohu doporučit minisérii o skandálu Rogera Ailese The Loudest Voice. Ailese, psychopatického egomaniaka, ne nepodobného současnému nájemníku Bílého domu, hraje k nepoznání namaskovaný Russell Crowe, jenž si tady jednoznačně kráčí pro Emmy. Série je perfektní sondou do politiky a zpravodajstvi ve Státech a ukazuje, jak dnes reálně svět funguje, že když má zkrátka někdo za sebou dobré PR a zpravodajské kanály, tak může prakticky cokoliv. Pro mě jedna z nejlepších sérií roku



  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Ruce vzhůru mám mimino a nebojím se ho použít :twisted:

    The Boys jsou naprosto vynikající série, kterou velice doporučuji. S superhrdinským žánrem si to nesktuečně vytírá p*del a já to miluji, navíc jsou tam jasné reference. Žádní jasní klaďasové, kritika mnoha problémů, realistické svině postavy (scéna s letadlem pro mne byla opravdu hodně silná. Hlavní postava Hughieho pochází z podobného ranku jako Walter White, protože kromě pomsty se stejně jako slavný vařič nedokáže přenést přes pýchu. Těším se velice na další sérii.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Joser jj, Loudest Voice mám v pořadníku. Hned jak dorazím Justified, tak je na řadě.
    Já tedy Crowea poznala hned z upoutávek. Už jen podle hlasu :) Ale možná to bude tím, že je to jeden z mých nejoblíbenějších herců a podobnou "změnou" prošel už ve výborném filmu Insider (za který ho tenkrát okradli o Oscara).
  • @Tyrion Lannister JJJJ taky jsem byl hodně překvapen. Letošní rok byl na seriály pozitivní a nadcházející rok bude ještě lepší
  • Viděl někdo první díly Dark Crystal na Netflixu? Vůbec nemám tušení co od toho čekat...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Vypadá to, že Zaklínač by mohl být už na přelomu října a listopadu.

    http://thewertzone.blogspot.com/2019/08/witcher-tv-series-targeting.html

  • velká kvalita
    doporučuju
  • JoserJoser persona non grata
  • AvivAviv
    upraveno 5. září 2019
    Hmm... Tak jedna z hlavních, jo? Nějakej elf to bude, snad samotný Celebrimbor. Fakt však doufám, že ne Annatar.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Walker, Texas Ranger dostane reboot! V hlavní roli Jared Padalecki...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    A Trivet?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tak z toho bude asi ženská :)
    Walker and his new partner — one of the only women in Texas Rangers' history — are the modern day heroes our world needs
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.