Povídka č. 12 (17. kolo) - Ice & Fire

upraveno 23. srpna 2019 v Povídky
imagePovídka č. 12 (17. kolo) - Ice & Fire

Síň hlučela radostnými hlasy přátel, kteří se konečně shledali. Korbele a poháry nestačily pojmout tolik piva a vína, aby to stačilo na oslavu zachráněných, kteří přežili uvěznění ve Dvojčatech. Každý z nich si odnesl vlastní vzpomínky na žaláře zapsané na kůži, … celý článek

Číst celý článek zde


Komentáře

  • AvivAviv
    upraveno 22. srpna 2019
    Zatraceně, to byla nádhera, culím se jak blázen. Nakažlivá atmosféra triumfu a zvítání. Jo, Sever to tvrdě schytal, ale v téhle povídce se škrábe zpátky na koně a je to krutopřísně lahodné. Kluci naši zlatí vysvobozeni. Umberovo vystoupení plné napětí jsem si užívala tolik, co on sám (a byl moc dobře napsán) a Jonovi úvahy se četli skvěle. Taky přehled novinek. Prostě jo...
    Jen přemýšlím, jestli absence samotné listiny přeci jen není problematická.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Přeložte to někdo, vytesejte na mramorovou desku a umlaťte tím naše milé DaD. Takhle měla ta jejich fanfikce probihat.
  • upraveno 25. ledna 2020
    Děkuju, to snad není možný, že se to někomu líbí. Úplně jste mě dostali...
  • upraveno 8. února 2020
    S tou chybějící listinou - v tomhle případě to možná zase tak vadit nebude, stačí svědci (přinejmenším Jason Mallister je ještě v Mořské stráži). Sever ale potřebuje dobrého vůdce natolik, že tohle bude spíš potvrzení.
    Horší to bude s prokázáním případného nároku na zbytek Západozemí. Mám k tomu případně ještě další povídku, kdyby se ji chtělo někomu číst, ale to by určitě bylo mimo soutěž, protože se mi ji podařilo dopsat až hodně po termínu.
  • Jistě by bylo možné poslat ji do dalšího kola. Tedy pokud bude. Záleží od místní aktivity. Povídek se sešlo dost, ale nevím, zda to je samo o sobě dost.
  • Takže téma: "Než přijdou vichry?"
  • Spíše "Volné téma", kde předtím byl název "Jak to bylo dál". Tam sa dávali sequelly poviedok a nápady, čo by mohlo prísť po Tanci.
  • Zkažená čtenářskými stereotypy, kdy jsem při prvním čtení Písně uchopila Starky jako hlavní hrdiny (abych byla krutě přesvědčena o svém omylu), jsem více než potěšena severským tématem. Kamarádka na Jonovi ulítává kvůli seriálu, ten já neviděla, ale přesto patří mezi mé top hrdiny. Takže za mne: JO!
  • upraveno 8. února 2020
    Diky, ona by to taky byla ztracena prilezitost zapomenout na tu zalezitost zalezitost s Robbovym odkazem. To mohl tak krasne podat jenom Velky Jon. Toho ale bylo potreba nejdriv vytahnout z Dvojcat. Zachraneni zajatcu uz si snad Sever po to vsem zaslouzi. A navic se osvobozenim rukojmi dost zmeni i politicka situace na Trojzubci, kde hodne lordu drzi zpatky jenom tohle. Kdovi, co se pak muze jeste stat?
  • Při čtení jsem jaksi znovu prožíval Rudou svatbu a vzpomínal na ten šok ze ztráty oblíbených postav. Časem jsem vždy rád četl a chytal ty drobné střípky o těch, kteří při masakru nezemřeli, ale jen "zmizeli" z dění. Proto jsem za tuto povídku moc rád. Je to takové setkání se starými přáteli...
    Zvláště pak s Velkým Jonem. Tato postava mi hodně bavila, jak u Martina tak zde. Jeho oddanost, respekt, opilství :-) i smysl pro dramatičnost. Po chvíli jsem sice tušil, kam příběh směřuje, ale bylo to skvěle napsané a já si to moc užil.
  • Já mu tu falešnou skromnost teda nežeru =D Ale teď vážně, velmi příjemná jednohubka, ve které autor zhmotnil oblíbenou vizi nejednoho fanouška, a to se cení :-) (I když by mě potěšila i závěrečná ťafka, kdy by zaznělo úplně jiné jméno, než všichni čekali :-D )
  • Michelle napsal(a):

    Já mu tu falešnou skromnost teda nežeru =D Ale teď vážně, velmi příjemná jednohubka, ve které autor zhmotnil oblíbenou vizi nejednoho fanouška, a to se cení :-) (I když by mě potěšila i závěrečná ťafka, kdy by zaznělo úplně jiné jméno, než všichni čekali :-D )

    Jaké třeba?
  • upraveno 25. ledna 2020
    Jiné jméno - to by určitě dost změnilo náladu na oslavě :-) Snad i společensky odvázaný Jon Umber by se udržel natolik, aby ho řekl až později, při klidnější příležitosti. Právě Brynden Tully by mohl být zajímavá varianta, ten totiž Jona moc rád nemá.
    Co se týče té skromnosti - no, v téhle situaci se asi celkem nic moc jiného říct nedalo ;-) Dost těžko by mohl říct, že ho Robbova poslední vůle nezajímá :-)
    K situaci - jak přesně poznamenala Aviv, dokud není listina (které možná zůstala v bažinách, nebo ji už neuvidíme), je tu pořád prostor pracovat s Rickonovým nárokem. Jon by pak měl výhodu svého postavení, ke kterému se dopracoval sám, navíc má určitý původ, i když nemanželský. Další svědci podpisu listiny - jednoho je ještě potřeba vytáhnout z Mořské stráže. Glover a lady Mormont jsou kdovíkde, když se celý Tanec neozvali a se Stanisem si dopisuje malá Lyanna Mormont. Westerling sice utekl, ale podle jeho zranění je už asi taky mimo hru. Zbývá Edmure - ten buď trčí ve Skále, nebo ho zachránili povstalci (vzhledem k tomu, že se v Hostině motal kolem Tom Sedmistruna). To by se ale měl raději také nechat považovat za mrtvého, aby mu nesáhli na jeho rodinu. Takže nevhodný kandidát, kterého seveřani nepřijmou, by se možná časem vyřadil sám...
  • ale jinak myslím, že nového krále by samozřejmě přijal, pokud by byl jenom trochu použitelný
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.