Hra o trůny - 8. série - Ice & Fire

upraveno 29. dubna 2019 v 8. řada
imageHra o trůny - 8. série - Ice & Fire

Po roční pauze je tu poslední řada…

Číst celý článek zde


1235729

Komentáře

  • @sfik to bude spíše tím HBO GO než notebookem, já jsem měl webrip, neměl jsem nějaký problém. Ty barvy mi vadily asi nejméně na tomhle díle. Neměl jsem na tuhle řadu vůbec koukat, celou dobu jsem si říkal, nebudu na to koukat, budu zase nasraný, no za víkend jsem mrkl na ty tři díly, přečetl leaky na redditu a úplně mě přešel humor. Jestli to takhle bude ukonečný navždy, což bude s jeho tempem, tak potěš koště.
  • @Kalam Mekhar Je to podle mě hbogo, protože notebook je mi jinak schopnej spálit rohovky. O to je horší že legální způsob sledování přímo od hbo je takhle pitomý. No nic, vydržím to se zkušební verzí a pak to zruším.

    Co se těchto streamovacích služeb týká, před časem jsem si řekl že si budu držet jen jednu. Zůstávám se spotify, to mě dává aspoň nějakej smysl...
  • SagartSagart Amo ergo sum
    V příštím díle bych poprosil aby se spolu vyspali Bran a Tormund. Pak už nám hádám nikdo nezbývá, ne? :wall:
  • Tak 4. díl shlédnutý. Spoilerů z úniků jsem se vyhnul, ale asi by mi neubylo.
    Tyrion měl být ve vteřině mrtvý. Nebo alespoň po Missandei, když už si chceme hrát na dramatickou chvilku.

    Tohle je další důkaz, že tohle není Hra o trůny. Rozebírat dál už nebudu, protože jsem ještě naštvaný z minulé epizody a byl bych zaujatý.

    Jinak už pomalu chápu rychlý uzavření linky s Chodcema. Proč nechat D(umb) & D(umber) vysvětlovat motivace a udělat sérii na invazi Chodců, když si to můžou nechat do prequelů.
  • Build-up Daenerys zahodit za pět minut, tohle je fakt na facku.
  • Tak tohle byla ukrutná nuda, připravte se na chlastačku na Zimohradu, telenovelní dialogy a násilí na dracích a mraky vaty...začínám přemýšlet o tom, že u zbytku epizod mi stačí přečíst si spoilery a pustit vybrané scény na youtube. Doopravdy musela bitva o Zimohrad mít jen jednu epizodu kvůli tomuhle? Nevím jak vám, ale mě je asi celkem fuk, jak to bude dál po vyřešení nejzásadnějšího konfliktu, ten zbytek pro mě postrádá jakoukoliv důležitost. Ani v knihách pro mě hra o trůny není tím nejzásadnějším konfliktem v Západozemí, proto jsem dost trpěla u čtení Hostiny pro vrány i velké části Tance. Bohužel po téhle epizodě to dost ztrácí tempo a jak dopadne bitva proti Cersei mě nezajímá natolik, abych potřebovala vidět tu nezáživnou výplň okolo.
  • Tak ono jelikož ty leaky jsou pravdivé, což potrvrdil tenhle díl, takže si už teď můžeme přečíst, jak to dopadne.
  • @Kalam Mekhar Jak? :D
  • Teda ta epizoda mě nějak neznechutila. Draka je mi líto a .. bylo to prostě laciný. Balistu jsem očekával už ve chvíli kdy se draci blížili k hradu jako v epizodě Dragonstone. Takže wow efekt nebyl.

    Asi by bylo ideální kdyby umřeli Daenerys, Jon i Cersei, protože na to být král sedmi království tam nemá nikdo. Cersei ani nebudu vysvětlovat. Ta je prostě bitch a úplně zbytečná a vůbec neměla být ten kdo vyřadí ze hry jakýhokoliv draka. Jon je nekňuba, kterej je naprosto nepraktickej - první bitvu o Zimohrad de facto prohrál nebýt Sansy, druhou bitvu o Zimohrad dělal samé zbytečné kousky. To že se s Duchem náležitě nerozloučil a poslal ho za Zeď mě naštvalo asi nejvíc. Fuj. Aspoň je útěcha v tom že zůstali nějací Divocí a že přežil Tormund a právě Duch. Daenerys se zbláznila. Ale kdo by se nezbláznil když dostáváte od Tyriona a Varyse tak debilní rady. Ale to jak křičela na Jona že to nesmí nikomu říct bylo děsně humorný, obzvlášť jak Varys řekl že už to není tajemství ale informace. Jsem zvědav jestli Jon bude mít ještě šanci konfrontovat Sansu za porušení přísahy.

    Každopádně. Stejně jako u SW se na to koukám kvůli mečování a jak celá sága (seriálová i knižní dopadne). A zůstávám v klidu. :D překvapují mě zdejší reakce. Lidi to nesnáší, ví že to je špatné ale komentují to ještě během premiérového dopoledne. Nu nic. To je furt dokola ;)
  • Udělají z Dany šílenou zaporačku, krerá vypálí půl města, měla by se dotknout trůnu, na tož ji propíchne Jon, Drogon by ji měl mrtvou odnést, neví se, jestli bude zraněny nebo ne. Jon půjde do exilu na Zeď, protože vždy bude NK a chodci, vládnout asi bude Sansa,info o Starkech je mlhave
  • upraveno 6. května 2019
    @sfik jenže v tomhle díle toho mečování bylo fakt málo a dialogy za moc nestály, drží to jen Sansa :-k A chudáci draci, proč je Dany nepoužívá trochu uvážlivěji? Jinak paradoxně vzteklá Daenerys pálící to hnízdo zmijí, Královo přístaviště, je něco, na co se fakt těším a určitě si minimálně tohle pustím. V tomhle jí fandím, vypálit to tam do základů měla už v minulé sérii, stejně v GoT na civilisty sere pes :-D
  • upraveno 6. května 2019
    @Dreamer To já netvrdím, tenhle díl stál za ho*no.
    No je to tak. Kolika civilistům pomohl Varys když hořely Říční krajiny atd.
  • JoserJoser persona non grata
    upraveno 6. května 2019
    @Kalam Mekhar
    Nejen půl města... Vize Daenerys z Domu Neumírajících se zřejmě splní. Akorát jedna z nich byla špatně interpretována. S Jonem bych si nebyl tak jistý, konce s ním byly natočeny hned tři. Bílými Chodci mě už nenaštvou, ale se Železným trůnem to bude ještě zajímavé. Varianta společné dítě byla hloupost už od začátku, mým černým koněm je už dlouho Gendry
  • @Joser
    Gendrymu nechte Bouřlivej konec, ten debilní trůn ať má někdo jinej.
    Vlastně Železný trůn není něco co bych někomu z postav který mám rád přál. Takže klidně ať na něm dřepí Jon. Z těch co mám rád - Sansa ať je happy na Zimohradě. Tak mi zbývá Sandor, Arya, Brienne (ta už do toho asi nepromluví)
  • Co na to říct? Je to čím dál větší fraška. A stále víc průhledná.
    Daenerys se zblázní a bude nakonec záporák. Jon to bude muset zachraňovat a stane se králem. Nebo možná ne, a bude to Sansa, kdo bude královnou (ostatně momentálně ze všech zúčastněných projevuje nejvíc vladařského talentu).
    Každopádně Tyrion s Varysem jsou rádci na baterky. Jaime a Brienne - no, jen další důkaz, kam až Jaime klesnul. Incest sice nic moc, ale Cersei je alespoň pěkná ženská... :-D
  • upraveno 6. května 2019
    Noo, tak očekávaný průběh. Opět tomu chybí Martinovský rozmach, takže divák opět netuší některé důležité věci:

    - když už zmínili nového prince z Dorne, tak proč se nevyjádřil
    - co Údolí, a další části 7 království, proč tam nejsou alespoň okrajově zmíněny
    - kde se toulala Yara, čekal jsem nějakou konfrontaci s Thenovou smrtí nebo Euronem.


    Jinak už jsme se asi rozloučili s Duchem, posledních 5 sekund a šáteček... a spolu i s Tormundem a Samem, který přežil bitvu s NK, aby mohl svět spravit o tom, že bude znovu otcem :wall: .
    Proč proboha Daenerys neobletěla Euronovu flotilu zboku/zezadu a zbývajícím drakem ji nespálila, vždyť ta pohyblivost balist není bůhvíjaká a loď taky na fleku neotočíš...
    Divné bylo dítě Cersei - k tomu odkazovala Cersei v rozhovoru s Euronem a Tyrion před hradbami, ale časově to moc nesedí, ne?
  • Moc jsem nepochopila ten dějový oblouk mezi Jaimem a Brienne. Nejdřív se několik sérií buduje jejich vztah až to vygraduje v to v co všichni doufáme a pak... co??
    WTF?
    Doufám, že Jaime odjel Cersei oddělat,jinak ho oddělám sama !!!
    :spike:
  • @Phoebea to někdo doufal, že krasný Jaime ojebe hnusnou Brienne? Spíše bych řekl, že v tohle nikdo nedoufal. Dle mého ta linka byla krásně ukončena pasovaním na rytíře, ale prostě ti dva blbouni to zase museli zkurvit.
  • Já jsem v to doufala, vždyť to mezi nima jiskří od začátku a při tý koupací scénce v Harrenově to užuž vypadalo ... :)
  • @Phoebea hele, dle mého to mělo být jen čístě platonické, čili ten sex tam nikdy neměl být a celý to tak pošlapali. Opravdu se mi líbilo to zakončení s tím rytířem, takhle bych to nechal a mohlo to pokračovat v té platonické rovině. Jenže oni to vždy musí zjednodušit a zpovrchnit.
  • Arya vykucha Cersei s tvarou Jaimeho chvilu po tom co da dole Jaimeho, ktory pred tym prebodne Daenerys, ktora bude chciet vsetko spalit a stane sa tak queenslayerom ;)
  • Jestli tomu dobře rozumím tak teď Jaime i Arya chtějí zabít Cersei a Hound tam jede uzavřít svůj děj soubojem s Horou?

    @naked.in.rain z Eurona udělali totiž úplně kreténa, když nepochopil že Tyrion by to nikdy nemohl vědět, pokud se nejedná o kopulaci předcházející schůzku v dračí jámě. Ale Tyrion mluví o Jaimeho dítěti, takže Euronova reakce má být "sakra jak to že ví o našem dítěti". V tu ráno by pochopil že na něj Cersei udělala stejnou habaďůru jako na Roberta s Tommenem, Myrcellou a Joffem. Jenomže to zdá se nepochopil.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    K absolutně dokonalému požitku z téhle diskuse mi už jen chybí, abych pil kafe :twisted:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 6. května 2019
    @sfik Lidi to nesnáší, ví že to je špatné ale komentují to ještě během premiérového dopoledne. Nu nic. To je furt dokola
    Jakkoliv ti v tomhle ohledu dávám za pravdu, protože kdo to nezabalil po poslední sérii už je opravdu král masochistů, tak to ber zase tak, že nebýt jich pravděpodobně si to povídáš sám se sebou :twisted: BTW: Jsem jediný, kdo si všiml, že letos dostala série jenom jedno vlákno, ačkoliv všechny předtím dostaly jedno vlákno na epizodu :-D

    https://zoommagazin.iprima.cz/zajimavosti/hra-o-truny-a-vojenska-strategie-jake-chyby-ve-skutecne-bitve-neprosly?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

    Mne fascinuje spíše jiná věc, proč ted? Mne to připadá, jak kdyby se najednou teď všichni probrali (z reakcí na youtube, csfd, fb atd). Faktem je, jak to řekl jeden můj známý: Sérial umřel s Tywinem na ha*zlu. A proto mne překvapuje kolik lídí je teď nasrane*ch ačkoliv tohle se dalo čekat už hodně dávno. Skoro si říkám, jestli nakonec čtenáři to nevyhráli, protože většina z nich pochopila, kam série směřuje už od páté řady. A budu znovu citovat: Skvělý závěr na podělaný příběh prostě nepřilepíš. Proto mne i zde překvapují reakce i od čtenářů knih, co by měli dost rozumu. Jako vážně někdo čekal nějaké smysluplný uzavření Jiných, když z nich udělali v podstatě Skynet? A to samé se vším ostatním. Čert ví, že i Martin se bude muset dost ohánět, byť souhlasím jak už tu bylo řečeno v knihách se nic tak blbého nejspíš neobjeví (a ani nepředpokládám zvýšené množství dialogů o mužských genitáliích, jak mne někdo kdo si dal marathon všech řad upozornil, že přibylo právě od páté série)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @flanker.27
    flanker.27 napsal(a):

    K absolutně dokonalému požitku z téhle diskuse mi už jen chybí, abych pil kafe :twisted:

    Čas zajít pro sušenky
    :twisted:
  • http://tohleneniblog.blog.cz/1905/dojmy-got-the-last-of-the-starks

    Král masochistů se na to zase podíval! A hořce zaplakal.
  • Tyrion Lannister napsal(a):

    BTW: Jsem jediný, kdo si všiml, že letos dostala série jenom jedno vlákno, ačkoliv všechny předtím dostaly jedno vlákno na epizodu :-D

    Myslím, že to stačí. U minulé série bylo ke každému dílu kolem 100 příspěvků, někdy i víc, teď je venku 4. díl a není jich ani 150.
    sfik napsal(a):

    Jestli tomu dobře rozumím tak teď Jaime i Arya chtějí zabít Cersei a Hound tam jede uzavřít svůj děj soubojem s Horou?

    Hound jede do KL? Nedávala jsem úplně pozor, ale říkal, že nemá rád davy, tak proč by jel do nejlidnatějšího místa na kontinentě?
  • @Blackfish palec hore :). Jak jinak bysme to kritizovali, kdybychom se na to nepodívali? :D.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Terezička
    Myslím, že to stačí. U minulé série bylo ke každému dílu kolem 100 příspěvků, někdy i víc, teď je venku 4. díl a není jich ani 150
    Taky to o něčem vypovídá. 8-)
  • Jinak pro mě první zklamání hned v úvodu. Nedávno jsem si dělala kvíz Co víte o Hře o trůny a jedna z otázek byla - „jaká slova vždy zazní při pohřbu člena Noční hlídky?“ A Ed si tam leží a Sam mlčí.

    Jon obejme Tormunda, Sama i Gilly, ale Ducha ani nepodrbá za ouškem. :-(

    Jinak to dnes uběhlo celkem bezbolestně, Jaime - Brienne naprosto zbytečné, jen aby jí zlomil srdce? Proč vlastně zůstával na Zimohradě? Teda proč to víme, ale formálně. „Lady Sanso, paní Zimohradu, jak bych ti to... Mám tady teďkonc rozdělanou nějakou *wink, wink, nudge, nudge* prácičku, můžu se zdržet? Svůj pokoj nepotřebuju, o to je *wink, wink, nudge, nudge* postaráno.“

    Za mě nejlepší Qyburn (který je kromě mistra, alchymisty, nekromanta i gynekolog) s Tyrionem
    Tyrion: „Nerad bych viděl město v plamenech, to utrpení, smrtelný křik dětí...“
    Qyburn: „Město v plamenech... Smrtelný křik dětí... Koho by to tak mohlo těšit!?“
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.