Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
16970717274

Komentáře

  • @Krisa Hm, mušle... zkoušela jsem akorát ústřice, bylo mi řečeno, že je to dobré s citrónem. Tak jsem zkusila a přišlo mi to jako - no, slaná voda s citrónem.
    Takže jsem usoudila, že o nic nepřicházím, když to nejím, a od té doby jejich existenci vesele ignoruju :D
  • @CervenKa Občas krevety, občas kaviár, ale nijako to nehodnotím jako jídlo bohů :D Ale jak říkám.. já teď mažu chleba kaviárem.. máslo je moc drahý :D
  • upraveno 20. listopadu 2017
    @sfik však už zase není drahý :P při tom máslovém šílenství mě napadlo, jakou spotřebu másla má měsíčně průměrná česká rodina? Když nepeču, tak mi v ledničce žlukne i ta jedna kostka.

    Ale to už bychom se mohli klidně přesunout do vlákna Jídlo a pití :D
  • Já si koupila čtyři a držím je v mrazáku, protože jsem ještě porád nesnědla tu první. Mám ji od poloviny září.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já věřím, že to jsou vynikající věci, dokonce mám ráda chuť hub, ale jak se mi to dotkne jazyka/patra, tak se to poroučí (i třeba mikrokousek tlustého masa překrytý omáčkou).
  • @Dreamer Hele my dáme klidně kostku za víkend. Ale je fakt, že já docela dost peču s máslem. Přes týden nám spotřeba obvykle dost klesne :-)
  • U nás padne kocka za mesiac na butter chicken. Skvostná vec, odporúčam, od indického originálu to má ďaleko ale je to skvelé. :)
  • upraveno 21. listopadu 2017
    @Arutha já používám tento recept na butter chicken, obvykle jsou to tak 4 porce, ale bacha na to jak v tom videu dávkuje chilli :D doporučuju určitě nevynechávat kešu ořechy, česnekovo-zázvorovou pastu (jsem líná, nechce se mi strouhat zázvor a mačkat česnek) a garam masala koření, bez toho to není ono.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Nezabýváte se někdo telefony? Jestli byste mi někdo prosím neporadil, protože můj stávající začíná odcházet do křemíkového nebe (osobně tedy doufám, že se lekne a začne zase normálně fungovat).

    Používám hlavně telefonování, SMS, hodiny a budík :). Chtěla bych dotykáč, protože jsem si na to zvykla a čudlíky mi už přijdou nepohodlné. Ráda bych, aby baterka vydržela dlouho (v současnosti mi vydrží skoro týden), internety v telefonu nevyužívám. Cena tak kolem 4 tisíc, protože dražší telefon je pro mé využití škoda.

    Teď mám Nokia C5-03 a kdyby se dala znovu koupit, šla bych do ní zas. Nebo kdyby mi ho opravili, ale obávám se, že v opravně se mi vysmějou.
    Našla jsem jeden, který se mi docela zamlouvá, ale rozumím tomu jak koza petrželi: ASUS ZenFone 3 Max (ZC520TL).

    Dík :)
  • Já sice odborník nejsem, ale mám teď Xiaomi, myslím že poměr cena/kvalita je odpovídající, i když jsem si ten telefon už zaplevelila tunou aplikací a dalších blbostí, tak pořád jede a neseká se. Taky jsem už několikrát vyzkoušela odolnost telefonu svýma levýma rukama :anxious:
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Dreamer A jak dlouho ti vydrží baterka? Já bych chtěla, abych nemusela furt nabíjet a třeba abych dala závody bez nabíjení.
  • upraveno 19. února 2018
    @Krisa S tou baterkou je to scifi přání :D
    Šel bych do nokie být tebou..
    https://mobilni-telefony.heureka.cz/nokia-5-single-sim/#

    Sice už nokia=čína ale co vlastně ne... Hlavně bych dal pozor kde koupíš a aby byl telefon z české distribuce takzvané šedivky se mi neosvědčily. Jsou určený pro jiný trh a pak někdo na nich provede nějaké úpravy aby fungovaly i u nás. Obvykle je telefon levnější ale začne se poměrně rychle jebat.

    Já teda jedu v mobilu internety, muziky, navigace a podobný věci a jsem spokojen s jablkem (ale zároveň se modlím aby telefon vydržel aspoň čtyři roky :D

    Edit: baterii vyřeš powerbankou, taky mám v plánu si ji pořídit.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 19. února 2018
    @sfik Ha Nokia, to jsi mě docela potěšil, mám už druhou po sobě (předtím jsem měla takovou cihlu, kterou jsem taky zbožňovala, myslím N70) a jsem s nima fakt spokojená.

    Ten Asus mě zaujal, protože má baterku 4100 čehosi (a na internetech píšou, že by měl vydržet dýl, než ten můj současnej).

    Nakupovat budu asi na mobilpohotovosti, protože tam už jsem si telefon kupovala a mají je v HK skladem a já se na ten telefon chci kdyžtak podívat, než si ho koupím.

    Jablko je hezké, ale v mém případě jsou to vyhozené prachy. A s Xiaomi mám trochu problém, protože bych se styděla o něj říci, protože nevím, jak se to správně vyslovuje :P
  • upraveno 19. února 2018
    @Krisa když nepoužívám internet a nehraju hry, tak většinou klidně tři dny až čtyři dny, pokud používám internet a aplikace, co hodně žerou baterku, tak den až den a půl.

    EDIT: vyslovuje se to Šaomi :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 19. února 2018
    Krisa napsal(a):

    Chtěla bych dotykáč. + Ráda bych, aby baterka vydržela dlouho (v současnosti mi vydrží skoro týden). + Cena tak kolem 4 tisíc.

    image
  • @Krisa Xiaomi (čti šaomi) bych měl stejný problém! :D

    Co se baterky týká, musíš si pak samozřejmě vypnout wifinu natvrdo, aby nebyla vůbec zapnutá (byť nepřipojená), taky vypnout gps modul, mobilní data, bluetooth, snížit jas displeje (mám v podstatě pořád na minimu, jen na sluníčku si dám na víc a pak hned zase tlumím. Vibrační vyzvánění mám jen u vypnutého zvuku. I tak nabíjím denně, ale není se čemu divit, protože mi půl dne běží spotify s muzikou...

    Jdi do té powerbanky a nic tě nezaskočí :) Asus a Xiaomi a třeba Huawei, Lenovo,... tyhle značky v této cenové kategorii ti moc dlouho nevydrží. V podstatě jsou konstruovány aby sis kupovala každý rok nový :)

    Hlavně já to jabko mám (konkrétně model SE), protože na něm jedu i pracovní emaily apod. A zároveň je to supermalej telefon (jsem především nosič kapsového ražení, nepoužívám nějaký pouzdýrka, kabelky a podobný úchylnosti, takže beru jako velkou výhodu mít výkonný telefon bez toho aniž by si ostatní mysleli že trpím pernamentní erekcí :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @sfik Já ten telefon používám fakt minimálně - jen když potřebuju volat/psát sms (platím průměrně tak pade za měsíc), zjistit venku kolik je hodin nebo si zapnout budík, takže jde spíše o multifunkční těžítko :). Wifi jsem vypnula okamžitě a zapla jen párkrát, když nebylo zbytí.
  • upraveno 19. února 2018
    špatný vlákno :D
  • @Krisa Já mám lenovo c2 a super. Baterka by mohla vydržet ty tři dny, ale já dávám každý den nabíjet jak jdu spát. Ale za ten den se vybije jen asi tak 20%.
  • Pracovní sony Xperia XA1 (je dražší než vůj limit, ale mají i model za 4000) vydrží asi 4 dny (nabíjela jsem ho v pátek a pak v úterý). Používám ho pár minut denně, přečtu zprávy, na idosu najdu spojení.
  • @Krisa Ještě jsem se do jiné diskuze nezapojil, ale tady cítím, že bych mohl být k užitku :-) Měl jsem na telefon prakticky stejné požadavky a můžu doporučit už zmiňovaný Xiaomi. Já jsem pořídil Redmi 4A a po cca půl roce můžu říct, že to byla dobrá volba. Používám ho podobně, jako popisuješ ty - tj. na volání a sms, případně sem tam internet přes wifi. Bluetooth mám od Vánoc kvůli hodinkám zapnuté pořád, ostatní věci zapínám jen v případě potřeby (data, GPS). Takhle mi vydrží klidně 5 dní, zrovna teď jedu na baterii 3 dny (+ pár hodin) a mám 63 %.

    Za úvahu by stál i Redmi 4X, ten má baterii ještě o 1000 mAh větší a cenově se do limitu pořád hravě vejdeš.

    Ještě bych dodal, že jsem původně hledal menší mobil s úhlopříčkou do 4,5 palců, což se nakonec ukázalo nereálné, pokud měl mít použitelné ostatní parametry (výkon). Nakonec ale tenhle pětipalcový mám ve stejném pouzdře jako předchozí 4,3 palcový mobil, takže i v tomhle jsem nakonec maximálně spokojený :-)
  • mám Lenovo s860 (už cca 4 roky)
    při využití budíku, občasném internetu a interní mapy vydržím týden na nabití.
    nevyhovuje mi hlavně gps (trvá dobu, než se najde) a spouta zbytečných aplikací, které nejdou odinstalovat
  • upraveno 20. února 2018
    @Thanatos Nejsem žádnej applenazzi a v podstatě dokážu fungovat se vším (předchozí dva telefony byly microsofty s windows, které byly prostě skvělé), ale na androidu mě rozčiluje právě to smetí, který tam instalujou.. je to děs a prostě to nesmažeš (pokud nenajdeš odvahu na nějaký ten root, což se samozřejmě nesmí :P :) )
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    No tak teď nevím, škoda že ten Lenovo s860 se už neprodává. Všem děkuju za informace, klidně ještě pokračujte, rozhodnutí mi bude ještě trvat. A navíc mám naději, že by se na ten můj kouknul Uglův kamarád, jestli by to bylo opravitelné, nebo pojede chudinka do šrotu (doufám, že to první a nebudu to muset pak řešit).
  • Já mám Nokia Lumia 535 která se dneska dá sehnat za pár korun a jsem s ní naprosto spokojený. Software se dá libovolně přehrát, baterka vydrží při dobrém nastavení skoro týden a umí všechno co potřebuju. Navíc už přežila docela dost pádů a pořád funguje bez problémů.
  • @sfik a jak se ti líbí itunes, já když potřebuju něco nacpat do mobilu, tak se modlim ke všem svatejm aby se zase něco nevyjebalo.
  • upraveno 22. února 2018
    @Mikke iTunes mám nainstalováno v PC a vůbec to nepoužívám. Celkově ten šílenej devadesátkovej look, stejně tak šílená komplikovanost používání, absolutně nepřátelský rozhraní mě maximálně odpuzuje. Vždy se vyděsím i pitomýho updatu :D

    Pokud potřebuju mít něco v PC i v mobilu jedu přes cloud - konkrétně OneDrive od Mrkvosoftu, zavedl jsem jako nutnost používání i v práci a všichni si chrochtáme.

    Jinak muziku taky nejedu přes itunes, platím si spotify a to kilčo měsíčně se mi bohatě vyplatí. Playlisty o které stojím v offline režimu si stáhnu do mobilu a jsem v klidu :)
    (to píše člověk, který by si ještě před lety nedokázal absolutně představit za hudbu či cokoliv jiného nehmatatelného platit ;) )
  • Prosííím nějaký computer/windows10 guru. Strašně mě vytáčí že se mi nějak přihodilo že se mě zobrazuje na ploše plocha co mám adresář ve onedrive/desktop. Radši bych abych tam měl plochu co mám normálně na diskut C:/users/admin/desktop.... nevím jak to mám přepnout. Je sice hezký že vše co se mi nahraje na plochu se mi zazálohuje na cloud, ale dělá mi to bordel. Nemá s tím někdo zkušenost? Jde někde nastavit, který adresář se mi zobrazí jako "plocha" ?
  • Mělo by to jít v nastavení OneDrive - viz https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/unlink-my-documents-folder-from-onedrive/21edbce4-a38e-489b-8aab-608f0f4ee506.

    Když si rozklikneš odpovědi, tak je tam i screenshot, kde přesně se to nastavuje.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.