Povídka č. 6 (16. kolo) - Ice & Fire

upraveno 10. prosince 2018 v Povídky
imagePovídka č. 6 (16. kolo) - Ice & Fire

Vlčí balada   Povídá se, že láska hory přenáší, ale někdy, v opravdu mimořádných případech, dokáže láska překonat i smrt. Nevěříte? Pohodlně se tedy usaďte a slyšte příběh, který se odehrál za dávných časů. Náš příběh začíná obvykle. Jeden mladý muž … celý článek

Číst celý článek zde


Komentáře

  • Takové sladké, nadějné to bylo, až naivné a to bylo naschvál že, protože pak udeřila realita a pak z toho byla vražednější sestřenka malé mořské panny. Drsný konec. Nevím zda byla drsnější tá hádka, nebo vlčí čelisti. Možná trocha rychlá rozepře, ale o to větší marnost zanechala. Spousta naprosto skvělých motívu, radost číst.
  • Musím hlavně ocenit, že ačkoliv je to příběh inspirovaný malou mořskou vílou, tak ta inspirace absolutně není doslovná. Souhlasím s Aviv, závěrečná hádka byla rychlá, ale ono na několika dalších místech šlo příběh a pocity postav rozvinout. V druhé polovině to opravdu bylo trošku uspěchané. Nic zásadního, říkám to jenom jako konstruktivní kritiku.
  • No vlastně... Ta podobnost s mořskou vílou, mi vůbec nedošla. Zpětně si, ale uvědomuji kolik podobenství tam bylo.
    Každopádně musím souhlasit i s tím, že začátek vypadal jako svěží romantické čtení. Říkal jsem si konečně přichází pozitivní a nadějná povídka. Autor(ka) mi, ale pěkně vodila za nos. Poté co je Rowenovo tělo odneseno za Zeď jsem si uvědomil, že děj bude temnější než začátek naznačoval. Čekal jsem, že příběh sklouzne k Bílým chodcům a z Rowena se stane Jiný. Rozuzlení bylo možná ještě děsivější svou lidskou bezmocí, marnivostí a pokrytectvím...
    Velké plus za vlka ;-)
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Ze začátku to bylo až moc sladké, ale dobře se to četlo. Postupně to "zamrzalo" a k tomu závěru to dost směřovalo. Celkově zajímavá povídka, ale souhlasím, že se toho mohlo stát více.

    Nepromluvili spolu pak tři dny - vzhledem k tomu, že Elyanor nemohla mluvit, to vyznělo dost vtipně. :-D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Na Malou mořskou vílu jsem si také vzpomněl. Ale ještě trochu víc mi to připomíná jinou filmovou pohádku. Snad českou, nejsem si jistý. Ale na název bych si nevzpomněl ani kdyby jste mě do sněhu zahrabali.
    Každopádně jsem moc rád, že nám v tomto kole vypráví pohádky Stará chůva, a med nám maže kolem huby jen ze začátku :-)
  • Moc hezký příběh, který by si zasloužil i pořádně rozvést, pěkný styl psaní, četlo se to parádně. V jednom momentu se spojila slova ("Kdyby mohla mluvit, zeptalaho, kde byl on."), ale jinak bez chybičky. Jsem v půlce čtení soutěžních povídek a budu se opakovat, laťka je fakt nasazená vysoko.
  • Jak jsem byla naivní, když jsem v půlce čekala úplně jiné tragické vyústění (něco ve stylu "a pak celý život hledala, až nakonec zjistila, že její milý se převtělil do vlka"). Tohle bylo horší :D. A já mám ráda malou mořskou vílu a zápletky s němotou, povídka se neubrání v tomto pohledu srovnávání, nicméně funguje parádně a konec je hořký jako pelyněk.
  • Tak jsem se k tomu konečně dostala - moc všem děkuji za přečtení i komentáře! :-) Na malou mořskou vílu jsem při psaní vůbec nemyslela, takže mě překvapilo, že to tam všichni vidí :-D
  • Stáva sa. Nuž, hlavná hrdinka nie je prvé dievča, čo počas ťažkej úlohy onemelo. Máme ešte sestru zhavranelých bratov a marí sa mi, že v nejakej povesti, čo som sa učila na Šalianskeho Maťka, bola nejaká nemá víla a určite má viac povestí takéto mlčanlivé devy. Je to děs, dostat ňákej divnej nebezpečnej úkol a nemoci lidem ani vysvětlit co a jak.
    A myslela si pri písaní na niečo konkrétne, alebo to proste len vyplynulo?
  • Ne, jen na to, že život není pohádka a že je vždycky něco za něco :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.