Povídka č. 8 (16. kolo) - Ice & Fire

upraveno 10. prosince 2018 v Povídky
imagePovídka č. 8 (16. kolo) - Ice & Fire

Marybel se sestrou sbíraly květiny, když se s ním setkaly poprvé. Matka je poslala za město sbírat květiny, které pak položí na hrob babičce. Všichni věděli, že u Trojzubce bude bitva, ale málokoho napadlo, že by její dozvuky zasáhly až … celý článek

Číst celý článek zde


Komentáře

  • Podmanivé a temné. Každý rok zas a znova úmrtí, zatímco tajemství tíží a pak závěr s příchodem zimy. Jezdec se ti fakt povedl, všechny ty škleby a unavené výrazy. A do toho obrázek mrazivého Walkena. Prostě parádička. Marybel byla taky zajímavým vyprávěčem a zejména kap kap scéna na mně udělala dojem.
  • Hororové čtení...neúprosnost pomsty rytíře,tolik nevinných lidí zemřelo než došlo k naplnění osudu...napínavé čtení po celou dobu příběhu.
  • upraveno 23. ledna 2019
    Sleepy Hollow v Západozemí. Motiv tohoto horroru zasazený do světa Písně ledu a ohně. Povídka má mnoho společných rysů s originálem, ale zároveň se liší svou vlastní fantazií a koncem. Hořké zakončení příběhu bylo pro mne překvapením ačkoliv děj k němu s děsivostí směřuje každou řádkou.
    Zvláště se musím přiznat, že smrt Taliy jsem vážně nečekal....
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Začínalo to jako Dullahan, ale pak se ukázalo, že bezhlavý jezdec není bezhlavý ale jen trochu jiný :)
    Kdyby Marybel nebyla hloupá, mohla hodit na vývěsku inzerát, že hledá zaklínače. Ten už by věděl, že srdce umrlce je třeba zahřát. Ne však vřelým objetím či dívčími stehny, ale věčným ohněm. Není li však po ruce čarodějka či rudá kněžka, postačí i pochodeň a trocha oleje.
    Každopádně velmi povedené a troufám si tvrdit, že povídka byla původně zamýšlena už pro minulé kolo. :-)
  • Ospalá díra se přímo nabízí, jen ta katarze na konci je poněkud jiná... Hlavní, co jsem si z toho odnesla, je to, že malé zlobivé holčičky, které prozradí uprchlíka, budou po zásluze potrestány. A zejména u Taliy byl ten trest teda hodně ostrý... Jinak moc hezké čtení, krásně temné a hororové, konec téměř lyrický :-).
  • Trochu jsem tápala, zda se rytíř objevuje jen jeden den v roce nebo během celého podzimu/měsíce. Četlo se to příjemně, jednohubka, líbilo.
  • Jednoduché a přitom působivé :-) Líbí se mi, že autor(ka) nepřekombinovává děj a zbytečně nerozjíždí moc linek, ale naopak jde lehce a přímo k cíli.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.