16. kolo povídkové soutěže - Ice & Fire

upraveno 12. srpna 2018 v Povídky
image16. kolo povídkové soutěže - Ice & Fire

Po kratším oddechu se vracíme k fan povídkám s novými tématy. 1) Ženy v Západozemí aneb za vším hledej ženu – Ženy jsou nebezpečné, své by o tom mohl povyprávět nejeden Západozemec. Začínají se kvůli nim války, ruší svatby, děti … celý článek

Číst celý článek zde


13

Komentáře

  • Možná...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Hm, nespoléhejte se rovnou na prodloužení a zkuste to napsat v termínu. Máte na to ještě dva a půl týdne.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Takže dobrá zpráva je, že mám několik povídek,špatná zpráv že mi vyhořela korektura. Bylo tu spoustu lidí, co říkají, že se jim nic napsat nepodařilo, ale našel by se někdo, kdo by mi chtěl píchnout opravou těchto povídek? Nehlaste se všichni :D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Tyrion Lannister Oprava dle délky povídky. Na nějakou kratší bych si čas našel :)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 22. října 2018
    @Sagart A co si konrkétně představuješ pod pojmem kratší? :D
  • Nu, ten epos o válce mezi Starky a Boltony zajisté ne. :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Aviv =D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Tyrion Lannister Kratší, to je pod 15 normostran :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart Ok, pošli mi do pošty e-mail a já se podívám, něco takového tam snadnu najdu :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Cca týden do plánované uzávěrky. Tak jak?
  • Mně odešel noťas, takže momentálně na tom jsem blbě.
  • To je mi líto. Doufám, že se zjeví někdo šikovný a nebude nutné kupovat nový.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Já se po dlouhé době snažím taky něco vypotit, ale času mám žalostně málo. :wall:
  • upraveno 26. října 2018
    Myslím, že Nevada bych chtěla nějaké jasnější odpovědi :D Já sama případně něco pošlu i do toho 31. října, i když při prodloužení bych povídku líp vyladila.

    Bude Michelle stačit prodloužení týden? Dva? Riokai něco zvládne při prodloužení?

    Ještě mám žádost pro nějakého psavce na aspoň kratičkou halloweenskou povídku o západozemském bezhlavém jezdci, v tomhle případě by to asi byl žoldák odněkud ze Svobodných měst zabitý třeba v armádě prince Rhaegara. Ichaboda Cranea byl mohl zastat nějaký mladý mistr z Citadely a Katrinu Van Tassel jakákoliv dcera bohatého vesnického obchodníka :king:
  • Já se mohu pokusit, ale Tima Burtona nečekejte.
  • @Aviv OK, díky, bylo by to super. Budeme tomu říkat západozemská legenda :D Jestli to bude pojaté takhle
    image

    nebo takhle
    image

    je celkem jedno.

    Já jsem si vzpomněla se setkání jezdce se dvěma malými čarodějnicemi a docela mě to inspirovalo, tak možná taky ještě napíšu něco dalšího, jestli bude čas.
    image
  • Mně momentálně týden dva určitě stačit nebudou :-( Za mě bych to klidně prodloužila o měsíc. Nebo klidně do poloviny prosince... Myslím, že nemáme kam spěchat a povídky na Vánoce jsou už pěkná tradice :-D Jde přece i o to, aby jich byl pěkný počet ;-) Když bude delší čas, tak já stopro něco dotáhnu. Možná aj dvě :anxious:
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Záleží no. Stejně jako Michelle si však myslím, že v případě povídek není kam spěchat.
  • upraveno 29. října 2018
    OK, takže prodloužení do 30. listopadu? Mě by prodloužení nevadilo. Jednu povídku bych teď stihla i tak, tu druhou by mi svědomí ještě nedovolilo vypustit do světa.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Riokai @Michelle
    Michelle napsal(a):

    Mně momentálně týden dva určitě stačit nebudou :-( Za mě bych to klidně prodloužila o měsíc. Nebo klidně do poloviny prosince... Myslím, že nemáme kam spěchat a povídky na Vánoce jsou už pěkná tradice :-D Jde přece i o to, aby jich byl pěkný počet ;-) Když bude delší čas, tak já stopro něco dotáhnu. Možná aj dvě :anxious:

    Riokai napsal(a):

    Záleží no. Stejně jako Michelle si však myslím, že v případě povídek není kam spěchat.

    Tradice to sice je a spěchat se nikam nemusí, na druhou stranu pokud mi paměť slouží dobře, tak v minulém kole se sešly čtyři povídky za čtyři měsíce. Tudíž prodloužení do Vánoc nám stejně nezaručuje, že se počet povídek navýší.
    Líbí se mi to, co imho navrhoval flanker a tuším Nevada, že by si založil jednotný topic a tam by se prostě přidávali povídky nezávisle na soutěže
    A taky to s čím přišel Sagart, že bychom to rozšířili i mimo ságu Píseň a Ledu. Přece jenom vzhledem k tomu, že se sitace s knihami vyinul takhle, tak mi to zní jako rozumný nápad a sám si delší dobu s fanfikcí na jiné univerzum pohrávám. Beztak tohle fórum několik posledních let slouží k čemukoliv, jen ne k diskuzi o Písni, takže nevidím důvod, proč to nevztáhnout i na povídky.
    Jinak jsem pro do 30. listopadu to, co navrhla svoa00, ale dál už bych to smrdět nenechal.
  • @Tyrion Lannister Tak já říkám jasně - pokud se neprodlouží, pošlu jednu povídku, pokud se prodlouží o čtrnáct dní nebo měsíc, tak i druhou. Vím, že obě dopíšu - bez výmluv. Kupodivu jsem se teď vrhla na tu povídku, která mě napadla před pár dny a jsem v náladě napsat teď takovou kruťárnu :twisted: Jde jenom o to, jestli si i ostatní dají závazek, že něco opravdu bude, když se prodlouží termín. Samozřejmě to děláme zadarmo, ale je to z úcty k ostatním. A pamatujte, že každý jsme svůj nejhorší kritik, takže nějaký ostych co se týče psaní není na místě.
  • @Tyrion Lannister Prodloužení určitě nějakou povídku navíc zaručí. Minimálně od těch, co o to žádají :-D Za mě je vždycky lepší pět povídek s prodloužením než tři bez :-)
    Mimochodem, když bude víc času, třeba se ti nabídne víc korektorů ;-) Při dostatečném prodloužení jsem schopná se ti taky na nějakou povídku podívat, když to nebude stostránkový epos :-)
  • Ale bylo by hezké, kdyby to jednou vyšlo i načas.
    Topic na na volné přidávaní všemožních povídek zní dobře, ale jak to bude s těmi extra dlouhými?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Mno, to je radosti na Starém Bělidle. Původně jsem chtěla navrhnout, že odsunu termín na neurčito, dokud nedopíší všichni, kteří to mají rozpracované a hodlají to dokončit (za předpokladu, že to nebudou dokončovat jako Martin několik let, pochopitelně).

    Ale vzhledem k tomu, co zatím přišlo a co bylo přislíbeno, to už o moc lepší nebude. Takže do 30. 11., pak už to asi fakt nebude mít cenu, protože kdo se k tomu nedokope za tři a půl měsíce, ten to nedokončí ani za čtyři. Nemá smysl k tomu dál nikoho nutit.

    Naopak nesouhlasím s rozšířením mimo svět Písně. Na fan fóru ságy k tomu nevidím důvod. Nemám problém s nesoutěžním zveřejňováním v souhrnném článku typu "ostatní tvorba", ale nemyslím, že by se tady k tomu měly organizovat bodovací soutěže. Nicméně nezavrhuju to zatím úplně.
  • upraveno 29. října 2018
    @Nevada OK, tak vyřešeno, já teda zvolním tempo.

    Pro ostatní - makejte, chci pořádnou konkurenci :D
    image

    Jinak jestli počítám správně, tak dvě povídky už byly poslané, dvě pošlu já a dvě Tyrion. Takže aspoň šest by jich být mělo.
  • @Tyrion Lannister Pořád jsi nezmínil, na jak dlouhou povídku potřebuješ korekci. Byla bych ochotná pročíst a opravit tak maximálně patnáct stran, pokud jde jenom o překlepy a skloňování. Jde spíš o to, že tohle je přece jenom soutěž a prozradil bys soupeřům téma povídky a tak ;-)
  • Mne se vhodny napad neprihodil, takze mlcim v koutku, ale cas na korekturu bych mela, kdybyste potrebovali.
  • Ja stále pracujem na svojej poviedke a verím,že do pár dní už bude hotová. :-) Držím palce aj os- tatným autorom. :-)
  • Ja rozhodne hlasujem za predĺženie...a som proti rozširovaniu poviedok o ďalšie univerzá.
  • Takže toho Bezhlavce nemusím odesílat dnes, ano?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.