TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?



Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1316317319321322361

Komentáře

  • @Benji sleduji LastKingdom a jsem happy!
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Já teď seriálům moc nedám, ale rozkoukala jsem dva nové letní.

    Take Two - taková milá náhrada za Castla. Stejný tvůrce, stejný model. Rozkošná bývalá hvězda krimiseriálu se pověsí na krk cynickému soukromému detektivovi. Nemá to tu jiskru, která vdechla život Castlovi, ale jako zábavná oddechovka postačí.

    Condor - seriálové zpracování špionážního thrilleru Šest dní Kondora. Z toho jsem měla strach, protože filmové zpracování mám moc ráda, ale po dvou dílech je to zatím příjemné překvapení. Jsem zvědavá, jestli tuhle laťku udrží celých 10 dílů.
  • upraveno 24. července 2018
    Hodím sem i svoje letní doporučení. Pokud máte náladu na melancholickou depku, doporučuju Sharp Objects. Nečekejte ale žádnou kriminálku, je to spíš o nimrání se v rozbité osobnosti hlavní hrdinky a traumatech z dětství. Zatím jsou venku tři epizody.
  • JoserJoser persona non grata
    Sharp Objects mě hodně baví,rozhodně víc jak předměstské emancipační peklo paniček z vyšší střední třídy v Big Little Lies, kde trpí jenom divák. Potencionálně slabší kriminální linka mi nevadí, to bych jinak ve své seriálové topce neměl geniální názorový manifest Jane Campion Top of the Lake. Ještě tedy musím dohnat třetí epizodu, ale zatím výborné.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    HBO schválilo natáčení filmu k Deadwoodu. Měla bych konečně dokoukat třetí sérii.
  • @Nevada Tak už Sapkowski dal tvůrcům šablonu, jak si s ožehavými sociálními tématy poradit. Mluví se o nich, jsou ukázané, ale nic není černobílé a občas je to neřešitelné. Elfové třeba mají do svaté utlačované minority hodně daleko. A ženy jsou u Sapkowskiho mlácené, zneužívané a znásilňované, ale rozhodně je u něj dost silných ženských postav, které mají buď kouzelnickou nebo politickou moc (nebo obě dvě) a občas dokážou s muži solidně vytřít podlahu.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @svoa00 Jo, to jo :)
    Ale už vidím ten jekot, až diváci neznalí předlohy uvidí mocnou krásnou nezávislou ženskou postavu, která dává hlavnímu hrdinovi pravidelně zabrat, a po které on pořád marně touží. Až uvidí ty menšiny, které si násilím dělají prostor. A nedej bohové, když pak do jedné z výraznějších rolí obsadí černocha... Náhodou bude prča si z nich pak utahovat.
  • @Nevada Já bych nechala Geralta a Yennefer na začátku bojovat proti sobě sobě, ji nechala vyhrát a pak bych sledovala svět hořet - mluvilo bych se o tom ještě několik let :D OK, nechám toho. Pak přijde na řadu téma toho, že Yennefer má nenaplněné mateřské instinkty, a naopak začnou křičet feministky, jak tvůrci tu postavu oslabují a degradují.

    Tmavé bych vyřešila jednoduše. Nějakého nilfgaardského intrikujícího šlechtice by hrál Idris Elba a bylo by hotovo.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Já bych si skoro tipla, že tmavý bude ten blb Marigold.
  • @Nevada Ukecaný sidekick je přesně ta nejoriginálnější role pro černého herce :D
  • upraveno 1. srpna 2018
    @svoa00 takže Tyrese Gibson ? :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...


  • @Nevada tak ten sa mi na Geralta absolútne nehodí, príliš mladý a príliš sladký. Radšej Zacha McGowana, ak to nevyjde s Madsom Mikkelsenom.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Oblibu Zacha McGowana nechápu. Cavill by mi jako Geralt nevadil, naopak. Líbí se mi čím dál víc, když role hezounků už nechává jiným. Ale mnohem raději bych ho viděla jako nového Bonda. V nové Mission: Impossible si o tu roli řekl ještě hlasitěji než v Krycí jméno U.N.C.L.E.
  • upraveno 8. srpna 2018
    @Nevada Zach je podľa mňa veľký sympaťák. A Cavill na mňa dobrý dojem neurobil v ničom, čo som s ním videla, tak sa bojím, že by Geralta zbabral aj herecky.
  • Tak z posledních tří jmenovaných bych nevolil ani jednoho.
    Co takovej Viggo Mortensen? :)
  • @ZoiD noo, ten by sa celkom hodil. :-k
    Ale v zásade by bolo asi najlepšie, keby tvorcovia Witchera urobili niečo podobné ako tvorcovia GoT a vybrali by pomerne neznámych hercov, ktorých si väčšina bežných divákov nespája so žiadnymi inými postavami. Lebo, úprimne, keď vidím Vigga v akomkoľvek filme, prvé čo sa mi vybaví je Pán Prsteňov. A keby napr. aj hral Geralta (čisto hypoteticky), nebol by to pre mňa Geralt, ale Aragorn.
  • upraveno 9. srpna 2018
    @Katrina Pokud neznámý, tak je můj favorit Matthew Wolf
  • @Nevada Souhlasím, že Cavill by byl dobrý budoucí Bond, ale na Geralta mi taky přijde mladý.
  • JoserJoser persona non grata
    @Katrina Zach McGowan kvůli nové řadě TWD nebude mít moc času. Mě by se líbil takový Idris Elba, hlavně kvůli následnému směšnému fňukání bílých nerdů.
  • @Joser takto - Idris je skvelý herec, ale bohato mi stačil ako Roland Deschain. Zach je len jedna možnosť, ale ak t aj nebude on, verím, že tvorcovia seriálu nájdu niekoho schopného
  • JoserJoser persona non grata
    @Katrina Tak on Idris o roli projevil zájem, stejně jako můj oblíbený Mahershala Ali, neříkám nic, ale těším se na reakce internetu :-D Jinak moje jediná zkušenost se Zaklínačem je ta příšerná, asi osmnáct let stará polská adaptace, kde všechno zachraňoval Michal Zebrowski se svým charismatem, což mne spolehlivě od předlohy odradilo, takže když jsem se k ní nakonec dostal, to málo, co jsem z ní přečetl, bylo ještě příšernější, takže asi tak. Proto je pochopitelné, že tenhle seriál jde zatím mimo mě. A stejně to mám s Temnou věží, to málo z předlohy příšerné, film jsem neviděl. Mě vlastně od Kinga opět z toho mála bavilo jenom román To a próza Tělo. Ale abych nebyl příliš negativní, tak se hlavně těším na seriálovou Středozemi a seriálovou adaptaci skvělé čínské scifi trilogie Vzpomínka na Zemi, oboje od Amazonu
  • @svoa00 Cavila jako Bonda nikdy. Vždyť Bond má být charismatickej charakter. Cavil podle mě žádné charisma nemá. Jako Bond by se mi líbil Christian Bale.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    ZoiD napsal(a):

    Jako Bond by se mi líbil Christian Bale.

    To je zajímavý nápad, ale já jsem neobjektivní, mně by se ChB líbil jako cokoli.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Krisa napsal(a):

    ZoiD napsal(a):

    Jako Bond by se mi líbil Christian Bale.

    To je zajímavý nápad, ale já jsem neobjektivní, mně by se ChB líbil jako cokoli.
    Třeba jako Sněhurka? :twisted:
  • upraveno 10. srpna 2018
    @Joser ja tiež netvrdím, že prvé seriálové spracovanie Zaklínača je úplne skvelé, ale značná časť z neho je aspoň pozerateľná. V tomto smere je mi aj trochu ľúto, že novú verziu natáča americká streemovacia služba a že sa toho nechopila nejaká európska spoločnosť. Poľská verzia totiž aspoň približne zachytila to prostredie a atmosféru stredovekej strednej Európy tak, ako Sapko v knihách a obávam sa, že Netflixu sa to nepodarí a celé to bude príliš preexponované a preplnené efektmi.
    Knižná predloha je podľa mňa super, ságu radím k tomu najlepšiemu, čo som kedy prečítala. Jediné, čo ma mierne sklamalo bola Búrková sezóna, kde tá kvalita trochu kolísala, ale ako oddychovka bolo dobré aj to. Temnú vežu mám rozčítanú a zatiaľ som nadšená, akurát tá prvá kniha je taká nemastná neslaná, ale ďalšie sú už stokrát lepšie.
    A seriálová Stredozem...nieee.
  • Pripájam sa ku Katrine. Poľská verzia seriálového Zaklínača bola celkom dobrá a prostredie bolo pekné,okrem Geralta a Ciri mi bol sympatický aj Blyskáč a Borch. :-) Čo sa týka knižiek,tie sa mi tiež páčili,hoci som bola trochu smutná kvôli záveru. Z poviedok sa mi najviac páčila Otázka ceny, Hranice možností a Niečo viac, z románov Krst ohňom a Pani jazera. :-)
  • upraveno 10. srpna 2018
    spin off SOA doufám, že to Kurtovi vyjde.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.