TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?



Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1315316318320321361

Komentáře

  • Takže Poldark... Mám pocit že v první sérii a začátku druhé se neděje nic jiného než že se řeší zda Rossovo ego neutrpí nějakou potupu a krom (nejemotivnějšího) okamžiku - ztráty dcery se tam vlastně vůbec nic neděje... Krom rozdávání socialistických mouder, za což neviním postavu jako spíš scénáristu ;) .. Doufám že se to nějak rozjede, jediná normálně uvažující postava je asi Demelza nebo Verity, normálně smýšlející mužská postava absolutně chybí..
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Jo, to jsou ti lidi, co po všech těch dracích, sekání hlav, bezuzdném sexu, šílených robotech na divokém údajně západě a podobně mají pocit, že prostý boj o přežití hospodářství je málo :twisted:
  • @flanker.27 No právě já mám pocit že to o přežití hospodářství vůbec není, ale jenom o Rossovo principech, na který mu nikdo nesmí šahat :)
  • JoserJoser persona non grata
    Trochu starší zpráva, nezbývat než doufat, že to HBO neposere. Předloha je velká pecka.
    https://a2larm.cz/2018/03/hbo-predstavila-elenu-a-lilu-z-genialni-pritelkyne/
  • Tak dokoukán Westworld, no panejo, to byla slátanina. Mám docela smůlu, na co sáhnu, to je slátanina. Altered Carbon, Westworld, mohl bych pokračovat. Koukat se na to dá, částečně to zabaví, ale ve finále si člověk řekne, to bylo tak hloupé, i když se to celou dobu tvářilo tak chytře, to mě na Altered Carbon a Westworld sere nejvíce.
  • Gormenghast

    Britská podivnosť, ktorej knižná predloha vyšla v tom istom čase ako Pán prsteňov, ale je to low fantasy. Štvordielny seriál adaptuje prvé dve knihy.
    Upadajúce mesto, či hrad, kde sú všetci zviazaní podivnými rituálmi a usporiadaním, ktorých účel si už ani nik nepamätá, prostredie, kde sa ľudia menia na pološialené karikatúry a ktoré jeden ambiciózny sociopatický (doneslo se mi, že v seriálu je polidštěnější oproti knize) mladík vezme útokom, zatiaľ čo dedič grófskeho titulu by z toho dusivého miesta najradšej zdrhol. A venku je zcela jiný svět.
    V seriálu se vyskytuje něco romantiky, spousta absurdity, středověký vzhled, britský humor (a prej tak trocha satira na britskou konzervativnost taky), atmosféra, hořící knihovna, hořící lidé, divoženka, záplava, fialové oči, vrána albín, lidožravé sovy, lidská sova a spousta bílých koček. A ve čtvrtém díle mi hodně věcí připomínalo Fantóma opery z 2004 (ikdyž tenhle seriál je z 2000).
    Teď ještě slupnout knižnou sérii, chudák autor Merwyn Peake, pro chorobu ji nedokončil.

    Makings of...
  • @Aviv Zajímavé. Já jsem kdysi četla kus první knížky, protože mi to prostředí a pojetí přišlo podle popisu zajímavé, ale nakonec mi to moc nesedlo. Možná zkusím ten seriál.
  • AvivAviv
    upraveno 8. července 2018
    Musím upozornit na chvílemi poněkud přehrávajíciho Meyerse a momenty naprosté dětinskosti, ale mně to jako celek přišlo kouzelné.
  • @Aviv OK, díky za info, ještě uvidím, jestli si na to najdu čas.
  • JoserJoser persona non grata




  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Downton Abbey film (finally) confirmed

    https://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-44822420
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Joss Whedon Sci-Fi Drama Ordered Straight to Series at HBO

    http://thewertzone.blogspot.com/2018/07/hbo-greenlights-new-joss-whedon-tv-show.html
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Dokoukán Terror a musím říct, že po prvotním nadšení nastoupilo obrovské zklamání. V seriálu příliš nefungují změny charakterů oproti knize, naopak bych klidně uvítala delší třenice mezi Crozierem a Franklinem, to byla snad jediná interakce mezi postavami, kde nechyběla chemie. Dále mi velmi chyběly jedny z nejdůležitějších charakterů z knih a to sice mráz a nelítostná arktická příroda. Námořníci si vykračovali po ledu v košilích, bez rukavic, kajuty vypadaly neustále příjemně vytopené a osvětlené. Upravená eskymácká linie nefungovala, buď se na ni měli úplně vykašlat a tuhle linku s příšerou vypustit nebo to líp propracovat (k těm papundeklovým kulisám mohli klidně použít týpka v kostýmu a zbylo by třeba pár peněz na falešný sníh).
    Docela mě mrzelo, že dnešním filmařům připadají zásadovost, čest nebo nějaké morální hodnoty, které by korespondovali s obdobím expedice, jako naprosto nepochopitelné pro dnešní diváky a raději to nahradili tunou patosu.
  • JoserJoser persona non grata
    Sacha Baron Cohen vždycky dokázal mrazivě a trefně pojednávat o problémech doby. V časech, kdy za republikány kandiduje bývalý šéf nacistické strany se tak trefuje do uctívačů kultu smrti a je to opět jedinečná a zajímavá sonda.
  • Sánka dolu.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @DanielSvatoš Těším se moc.
  • JoserJoser persona non grata






    Moje gp, Comic Con mi zatím dělá radost.
  • Oni dávají ještě Vikingy? 8-O A on se na to ještě někdo dívá? 8-O
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @sfik Já třeba skončil hned po pár dílech první sérky :-D
  • AvivAviv
    upraveno 21. července 2018
    Na mně nemáte, já ani nezačala, jen se mi líbí If I Had a Heart od Fever Ray. :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Já vydržela u Vikingů 2 epizody, víc jsem nedala.
  • upraveno 21. července 2018
    Ja som stály divák Vikingov. :-) Som zvedavá na to,ako sa bude ďalej vyvíjať konflikt medzi Rag- narovými synmi,ako zamotajú dej mladý Alfred s Heahmundom,čo bude robiť Rollo na strane Haralda, ktorý sa mi po minulej sérii dosť sprotivil a tak ďalej. :-)
    Walking dead som videla len pár častí,ale potom ma to prestalo baviť.Dojem nezachránili ani chodiace zdochliny,ani Darylova kuša,ani Neganova pálka na gebule. :spike:
  • JoserJoser persona non grata
    Dívá, ale stydí se za to :oops:
  • Já přemýšlím, že někdy znova otevřu Once upon a time, protože Rumpelstilskin.
  • @Aviv Předpokládám, že jeho scény si můžeš najít na YouTube a ušetřit si hodně času se zbytkem seriálu ;-)
  • Ale bez kontextu by to nemuselo být tak zcela ono.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Vikings jsou silní v době, kdy se Ragnar stane králem. Tehdy byla radost to sledovat. Teď jede člověk ze setrvačnosti, casting šel těžce do háje (až na Ivara a Ubbu, ti jsou boží) a celý ten konflikt mezi RagnarSony je pro mě neskutečná chyba. Proč se sakra nemohli inspirovat Kladivem a křížem? A historický nepřesnosti se navíc každým dílem kopí víc a víc, přitom to mělo potenciál žít i v postRagnar éře. Jenže dojebali Sigurda a pak i celou zápletku, od Rolla, přes celý Kattegat až po Alfréda Velikého. Ale koukat asi budu. Setrvačnost a touha, aby se to zlepšilo.
    Já osobně bych to napsal ten scénář úplně jinak, aspoň tu kostru. U tohohle seriálu mě to fakt mrzí.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Walking dead je natahovací nuda s pár dobrými momenty a skvěle obsazenym Neganem a Rickem. Většina herců a topornych dialogů mě štve. Nějakou dobu to nesleduji pořádně a když už tak kvůli Neganovi. Opět zničeny potenciál.
    Komiksovou předlohu čtu pravidelně a miluju ji. Strašně moc.
    Je tu v tom někdo se mnou?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.