Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1353354356358359394

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    A nezapomeňte, že se vám zkrátka musí líbit Black Panther. Ale nesmíte ho vidět moc brzo, abyste tím neubírali radost černochům :)

• Jo, je to strašně velká událost, první černošský komiksový hrdina - to tu ještě nebylo!

Oh...

image
    image

Ne, musí to být jeho sólovka.

Oh...

image
  • Mě do téhle koncepce Black Panther vůbec nezapadá. To že jsou tam černoši je jaksi logické když se děj odehrává v Africe.. zase to nepřehánějte. A film se mi líbil (omlouvám se flankerovi), film se mi líbil dost brzo (omlouvám se frustrovaným negrům, že jim beru radost)..
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @sfik Mně se neomlouvej, já na komiksové filmy mám stejný názor, ať je hrdina bílý Spiderman či mimozemský Superman, jinak řečeno rasa či pohlaví jsou mi lhostejné, protože celý žánr, který bohužel už nějakých 10 let dominantně okupuje kina, jde absolutně mimo mě. Ale v té kritice nejde o to, že hrdina je n-totiž afroameričan, ale o to, co z toho SJW odvozují.
  • Natrafila som na informáciu, že mnohí strašne skritizovali človeka, čo tomu nedal vysoké hodnotenie. A to teda jako není ok.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Já jsem pohoršen! Proč tam jsou skoro všichni afričani černý? Proč tam neobsadili nějakýho kvalitního NEČERNÝHO herce? Tohle je strašně moc rasistický film, bych si na to posvítil!
  • @Benji Martin Freeman není kvalitní bílý herec? :D
  • Mimochodem, včera na dvojce dávali Motýlka, po dlouhé době jsem byl opět spokojen s volbou TV nad PC :) Asi to vůbec nebudu rozepisovat a napíšu, že to je prostě skvělej film :)
  • upraveno 25. února 2018
  • Vam z tych cernochov uz nacisto preskakuje.
  • @zaklinac Ne z černochů, části z nich je trapné, že jim pořád někdo vnucuje roli těch ukřivděných. Jak říká flanker, problém je, že je to tak "velká" událost.
  • Ale no tak :D tedkom je 3 fáze :D kdo by čekal, že bude existovat takhle rozsáhlá filmová série. Marvelovky miluji a nejvíce se těším na infinity war (některé filmy mají slabší, ale některé stojí opravdu za to)
  • upraveno 26. února 2018
    @Aviv @p1e9t9r2 Já se stejně těším na setkání obou Sherlocků. Tony Stark a Strange jsou vizuálně stejné typy a mají podobnou povahu, ale jeden je doslova kouzelník a druhý marvelovský Batman se zaměřením na techniku (trošku by to mohlo připomínat Batmana a Johna Constantina v tomhle animáku - https://www.csfd.cz/film/472066-liga-spravedlivych-temno/prehled/). Čekám, kdy se v marvelovkách objeví Jude Law, aby bylo dílo dokonané :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    svoa00 napsal(a):

Jo, je to strašně velká událost, první černošský komiksový hrdina - to tu ještě nebylo!

image
  • @Monte Karstark Pravda, na něj jsem úplně zapomněla.

A pak ještě Catwoman.

image
    image
  • svoa00 napsal(a):

@Aviv @p1e9t9r2 Já se stejně těším na setkání obou Sherlocků. Tony Stark a Strange jsou vizuálně stejné typy a mají podobnou povahu, ale jeden je doslova kouzelník a druhý marvelovský Batman se zaměřením na techniku (trošku by to mohlo připomínat Batmana a Johna Constantina v tomhle animáku - https://www.csfd.cz/film/472066-liga-spravedlivych-temno/prehled/). Čekám, kdy se v marvelovkách objeví Jude Law, aby bylo dílo dokonané :D

Ech, Smauglocka to asi neprekoná, ale bolo by to milé.

Tak jsem se ještě podívala na na letošní nominačky na Oscara a moje tipy na vítěze jsou:

Nejlepší film: Tři billboardy kousek za Ebbingem (tohle je ale dost těžké odhadnout, protože Dej mi své jméno je gay romance a Dunkerk je válečný film, což má oscarová komise obojí taky ráda)
    Nejlepší režie: Christopher Nolan (Dunkerk)
    Hlavní herec: Daniel Day-Lewis (Nit z přízraků) - ale souboj s Oldmanem bude těsný
    Hlavní herečka: Frances McDormand (Tři billboardy kousek za Ebbingem)
    Vedlejší herec: Sam Rockwell (Tři billboardy kousek za Ebbingem)
    Původní scénář: Martin McDonagh (Tři billboardy kousek za Ebbingem)
    Adaptovaný scénář: James Ivory (Dej mi své jméno)
    Animovaný film: Coco
    Hudba: Hans Zimmer (Dunkerk) nebo John Williams (Star Wars) - zase těžká volba, hudba u Dunkerku je zajímavější, ale když jsem v pozadí při práci poslouchala Johna Williamse, tak odvedl s hudebními tématy skvělou práci.

Samozřejmě Oscaři už překvapily a může to tam padnout průměrnému Uteč nebo gay romanci, ale tohle je můj střízlivý odhad.
    nevyhrál minule nejlepší film Moonlight což je gay romance? že by dva v řadě? :D
    @DanielSvatoš Moonlight je o černošském mladíkovi, který je gay a hraje ho herec, který je muslim, takže to byly hned tři zlaté medaile v předsudkové olympiádě.
  • @Joser Občas se mi zdá, že dokonce i počet britských herců je omezený :D
  • No jako já jsem zvědav na infinity war :D kvůli tomu jsem šel i na pantera :D abych nevynechal film, těsně předtím
  • @p1e9t9r2 A to vůbec pro nějakou návaznost důležitý film? Marvelovky rozhodně nevyžadují, abys každou z nich viděl. Franta Fuka tvrdí, že v tomhle smyslu není třeba Pantera vidět :-k
  • JoserJoser persona non grata
    Tak nutně se BP vidět nemusí, v podstatě je tam jenom naznačeno, proč se právě ve Wakandě bude tak urputně bojovat, jak jsme viděli v jinak dosti mizerném IW traileru. Mě osobně film poněkud zklamal, jediné za co bych ho pochválil jsou super ženské postavy a pak Killmonger, asi nejpropracovanější a nejlepší marvel záporák.
  • @svoa00 NO pokud se podíváš na trailer, tak se tam bude bojovat :D, takže já todle beru jako seznámení s terénem
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Co říkáte na Oscary? Za mě víceméně spokojenost, na rozdíl od loňska mi tenhle rok přišel dosti silný.
    Nejlepší režii bych sice hodil Nolanovi, a film Bilboardům nebo Dunkerku a ne Vodě, ale jinak spokojenost.
    Jen zamrzela absence Logana :-?
  • upraveno 5. března 2018
    @Benji Bolo mi v podstate jedno,kto vyhra,lebo som ziaden z tohtorocnych oscarovych filmov nevi- dela... kazdopadne gratulujem vitazom. :-) Na to,aby sa mi nejaky film pacil,nemusi byt ovesany zlatymi soskami... Minuly tyzden som si pozrela v telke Rain mana a Teoriu vsetkeho...v tychto pripadoch herci zasluzene dostali Oscara. :-)
  • upraveno 6. března 2018
    @Benji V příspěvku z 26.2. jsem tipovala, kdo zlatého plešouna získá. Výsledky mě úplně nepřekvapily, maximálně v tom, že komise do letošního roku de Tora až tak nemusela. Za režii si to ale opravdu zasloužil spíš Nolan. Navíc Shape of water je nepřekvapivá fetišistická verze Krásky a zvířete, nadšením jsem z toho neskákala, ale komisi se určitě líbilo, že všechny důležitější postavy kromě záporáka (který je variací na kapitána Vidala z Faunova labyrintu) jsou loseři - němá ženská s historií sirotka, její černošská kamarádka a postarší mentor, který je gay, plus samozřejmě vodní "monstrum".
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.