Velmi poučná povídka! :-) Dozvěděla jsem se spoustu nového, což je rozhodně plus. Jde vidět, že autor si s tím dal velkou práci. Styl vyprávění byl také zajímavě zvolen, i když se musím přiznat, že ta přímá řeč mi tam trochu scházela. Na druhou stranu, i když povídka byla pojata naučným stylem, dobře se četla. A nakonec - autor příště klidně může zachovat tajemství a nemusí se hned v úvodu "podepsat", rádi budeme tápat :-D
Děkuji za zhodnocení :) Přímá řeč je mou achilovou patou úplně sem se jí vyhnul ač si jsem vědom toho, že v povídce by chybět neměla musím na ní zapracovat :D Chtěl jsem to pojmout trochu naučným stylem jako psal Martin Nebezpečné ženy a Darebného prince. Jinak se omlouvám za některé chyby píšu po delší době a i když jsem dělal korekci jak to jen šlo pár jich tam zbylo. A pro příště zůstanu v anonymitě :)
Ufff. Konečně volno a dárky mám taky pořízený, takže můžu konečně číst a komentovat povídky. Blackwoodové a Brackeni mé oblíbené rody říčních krajů. Jsem moc rád, že si autor vybral je a vylíčil vznik jejich nesmiřitelné zášti. Povídka je velmi dobře napsaná a zvlášť hororový konec je naprostá pecka. Text sice postrádá přímou řeč, což mi trochu chybělo, ale děj přesto funguje zcela přirozeně. Navíc příběh působí kompaktně. Vylíčení drobných svárů vedoucí k až hořké budoucnosti obou rodů. Ještě musím autora pochválit, že se mu povedlo udržet Martinovo styl psaní, což se mi líbí. Při čtení jsem si několikrát vybavil povídku Princezna a královna.
Zajímavě pojatá povídka - stylem spíš sága. Je vidět, že autor měl děj dobře promyšlen, proto mě čtení bavilo. Na čem by se dalo zapracovat je forma textu. Někdy se objeví lehce kostrbaté formulace a občas výraz, který do Písně vyloženě nepatří (Homo sapiens apod.). Jinak ale chválím autorovu fantazii, protože ta je skoro nejdůležitější.
Komentáře
Blackwoodové a Brackeni mé oblíbené rody říčních krajů. Jsem moc rád, že si autor vybral je a vylíčil vznik jejich nesmiřitelné zášti.
Povídka je velmi dobře napsaná a zvlášť hororový konec je naprostá pecka. Text sice postrádá přímou řeč, což mi trochu chybělo, ale děj přesto funguje zcela přirozeně. Navíc příběh působí kompaktně. Vylíčení drobných svárů vedoucí k až hořké budoucnosti obou rodů. Ještě musím autora pochválit, že se mu povedlo udržet Martinovo styl psaní, což se mi líbí. Při čtení jsem si několikrát vybavil povídku Princezna a královna.