Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
16791112144

Komentáře

• upraveno 3. dubna 2011
    Sen je skvělý, jj. Adaptace by byla fajn, myslím, že se o ní dokonce jednu dobu uvažovalo - Parris, manželka GRRM se někde zmínila, že si s GRRM pro roli Abnera Marshe vysnili Rona Donachie (Rodrik Cassel), takže ho pak aspoň protlačili do Hry o trůny.
  • upraveno 3. dubna 2011
    Poprvé čtu Hostinu (doufám, že stíhám do Tance :)) a louskám se přes The Wise Man's Fear. Po famózním Jménu větru je to pro mě trochu sklamání.
  • upraveno 4. dubna 2011
    Právě dočítám pošesté Hru o trůny. Poprvé tlustou, jednodílnou :)
  • upraveno 4. dubna 2011
    já čtu Hobit aneb cesta tam a zase zpátky
  • upraveno 4. dubna 2011
    ještě pořád čtu Hru o trůny... :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 4. dubna 2011
    Já taky. A při mém tempu ji budu číst ještě nějaký ten pátek :)
  • upraveno 13. dubna 2011
    Bratr zrovna čte tuto knížku http://www.vydavatelstviakcent.cz/kniha.php?id=513 .. Tak jsem docela zvědavej.... Tvrdí, že Píseň a válka Růži jsou si neuvěřitelně podobný...
    To není divu, sám GRRM se k tomu několikrát přiznal. Každopádně dík za tip, vždycky jsem si chtěl z toho období něco přečíst, ale nevěděl co. Nebo máte někdo ještě nějakej lepší tip?
    Spíš neý v samotném ději ságy je dost podob mezi dějinami Anglie a Západozemí:Keltové-Andalové,Aegon Targaryen-Vilém Bastard,Tanec draků-období takzvané Anarchie.....
    před časem jsem někde narazil na to že jeden dvořan Jindřicha Tudora měl příjmení Lan(n)ister. Ale za boha si nemůžu vzpomenout kde jsem to našel

schleitr: proč keltové-Andalové? To už spíš První lidé - keltové
    Andalové by mohli být Anglo-Sasové.

Jinak ke knize...tuhle jsem nečetl, ale Kovařík má vynikající sérii Rytířské bitvy a osudy, pro zájemce o boje mezi Lancastery a Yorky pak její IV. díl s podtitulem Soumrak rytířstva, doporučuji.
    Thule:máš pravdu,nějak mě Andalové splývají s Prvními lidmi
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 13. dubna 2011
    Z Rytířských bitev a osudů jsem zatím přečetl první dva díly, Richarda III. jsem právě půjčil mámě, jsem na řadě po ní...
  • upraveno 4. května 2011
    flanker tuším. alebo heavy? dal som si ho pod stromček ako darček na základe odporúčania, ale ešte neprišiel na rad
    upraveno 4. května 2011
    Já ne, nečetl jsem, možná jsem se na to někdy ptal.
    to bylo myslím naše komické duo Léto a heavy-head, momentálně schované před přílivem fanoušků seriálu :-)
    upraveno 4. května 2011
    Nj, a chybí tady :o)
  • upraveno 5. května 2011
    upraveno 5. května 2011
    Co takhle Metro 2033. Mám čerstvě dočteno, četl někdo?
  • upraveno 22. května 2011
    G.G. Kay - Lvi z Al-Rassanu, překvapivě hodně dobrý myslím že lidem co můžou píseň by to mohlo sednout, má to podobný zaměření (spíš paralera ke středověku než kouzla a fantasy, byť to má vlastní svět)

A souběžně Bouři mečů :)
    Thule, schleitr:

Keltové mi taky sedí spíš k Prvním lidem, runy, menhiry, první obyvatelé kontinentu (z těch lidskejch) pak Andalové coby křesťani co si přivezou vlastního boha, (akorát že trojjedinost pána našeho Martin ještě trošku více v písni rozšířil), Železný to jsou vikingové nebo třeba Sasové co dělají nájezdy, otročí a otravujou, akorát ty snědí Rhoynové mi do anglických krajů zařadit ne a nejdou ))
    Thule, schleitr:

Keltové mi taky sedí spíš k Prvním lidem, runy, menhiry, první obyvatelé kontinentu (z těch lidskejch) pak Andalové coby křesťani co si přivezou vlastního boha, (akorát že trojjedinost pána našeho Martin ještě trošku více v písni rozšířil), Železný to jsou vikingové nebo třeba Sasové co dělají nájezdy, otročí a otravujou, akorát ty snědí Rhoynové mi do anglických krajů zařadit ne a nejdou ))
    upraveno 24. května 2011
    Však Divocí jsou jasní Lučané.
  • upraveno 24. května 2011
    Když jsem naposledy navštívil Londýn, byla tam Rhoynů velká převaha! :-O

Čtu Záři nad pohanstvem, první český román. Kníže Václav tam je vylíčen jako bělovlasý osmadvacetiletý mladík, který hraje v noci na vyšehradském nádvoří na harfu, zpívá a nyvě pozoruje hvězdičky na nebi. Nepřipomíná vám to někoho?
    V knize vystupuje též jistý přerostlík:
    "Vtom vešel kvapným krokem Zrost, muž silný, vysoký mnohým tehdáž přes hlavu, v našich časech ledva jezdec na koni dosáhl by rukou jeho hlavy."

A pak mi budete tvrdit, že Martin čerpal z Války růží!
    upraveno 24. května 2011
    Na Lapu se horlivě probírala teorie, že Martin se pro Hru inspiroval i v životě Přemysla Otakara II.
    Kde ji vzali, to netuším.
    upraveno 24. května 2011
    Nějaká spojitost by se našla asi s každým rytířským králem, už jsme tu jednou přirovnávali Roberta k Richardovi Lví srdce.
  • upraveno 25. května 2011
    To by vyvraždění Slavníkovců mohla být krvavá svatba! :-D
  • upraveno 26. května 2011
    Poraďte, dostala se mi do ruky Petra Neomillnerová. Má cenu ji číst? Z českých fantasy jsem narazila prozatím jenom na Martina Moudrého a ten mě přesvědčil o návratu do bezpečných vod anglosaské literatury. :-)
  • upraveno 26. května 2011
    PN teda neznám, ale třeba Jana Rečková a její Kniha prokletých se mi líbila moc, takže nezatracuju cz fantasy :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.