Hra o trůny 7×06 – Za Zdí - Ice & Fire

upraveno 19. září 2017 v 7. řada
imageHra o trůny 7×06 – Za Zdí - Ice & Fire

Šestý díl sedmé série. Oficiální premiéra 20. 8. 2017. ????   Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Alan Taylor

Číst celý článek zde


123457

Komentáře

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 22. srpna 2017
    @JoffreyWater Zase, co měli dělat? Martin je poměrně zradil, když nedokončil tu knihu doteď. S tím se vůbec nepočítalo v roce 2011, že další knihy v (ne)dohledné době nebude. S tím, jaký má temp mohl GRRM u seriálu zůstat a knihy dokončit po tom a hned by to bylo lepší. Ale uznávám, že to tenhle problém neomlouvá všechno, no.
  • @Tyrion Lannister Jo, to už jsem tu nedávno psal, že to je z velký části jeho chyba.
  • JoffreyWater napsal(a):

    @Tyrion Lannister Jo, to už jsem tu nedávno psal, že to je z velký části jeho chyba.

    Předpokládám, že Martin se HBO neupsal, že ságu dopíše, než skončí seriál. Takže s touhle situací museli tvůrci seriálu taky počítat.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @JoffreyWater Z toho, co vidím v seriálu se dá celkem dobře poznat, že Martin jim opravdu prozradil konec, ale nic víc. A to ještě mám podezření, že jím prozradil, jen kdo skončí na Železném trůně, to jest Daenerys a Jon. Ale to, kdo skončín a Železném trůně neřeší, co bud s Dorne, neřeší to Malíčkův master plan, neřeší to konspiraci mistrů proti drakům atd atd. A až se tihle dva budou cukrovat na Trůnu, co bude s Aryou, Sansou, Ohařem, Bradnonem, Rickonem. Tady se fakt Martinovo tempo (a to že se rozhodl od seriálu odejí) opravdu nevyplatilo, protože DD mají prostě obrovské práce s tím seriálem. Tady pár videí od Prestona



    Prestonovy analýzy knih doporučuji pro každého, kdo by se chtěl dozvědět, co nás v dalších knihách čeká (pokud někdy vyjdou) A tady najednou člověk vidí v čem je problém sebemenší ptákovina je Písni součástí nějákého promyšleného dlouhodobého tahu ve Hře o trůny. Do toho samozřejmě připočtěme, že v Písni bude pravděpodobně čím dál tím víc hrát větší roli nejenom rozpor mezi rody, ale mezi národnostmi Rhoynové, První lidé, Andalové hezky je to vidět na příkladu hlubšího Dorne. No a teď si to vezměte, že diskuze o těhle věcech by byla na hodně dlouho, diskuze o tom, jak to zrealizovat na ještě dýl a o sepsání scénaře nemluvě. A pak taky sebedelší a sebelepší seriál by prostě monumentálnost ságy obsáhnout nemohl ne za těhle okolností.
    A ať jenom nemudruji o knihách nový Preston (a zase já o vlku a hned mi na youtube vyběhne upozornění, asi komunikace na weirwood net :D)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 22. srpna 2017
    Cersei: Já slyšela, že máš tři draky.
    Dany: Já slyšela, že máš tři děti. :twisted:
  • upraveno 23. srpna 2017
    JoffreyWater napsal(a):

    Ale jak říkám, průměrnýmu divákovi stačí přemoudřelá Lyanna Mormont, sexbomba na drakovi, nějakej ten správňáckej idol čtenářek bravíčka, nějakej ten záporák, pár zombíků a má všechno co chce. Nemusí to dávat smysl, hlavně že se tam něco děje a jsou vidět krev a kozy. Na nějaký knižní předloze a předchozích sériích nezáleží, stejně si to nikdo nepamatuje.


    :applause: To mluvíš o mě?! :-# :oops:

    EDIT: Když tu nad tím tak uvažuji, tak zdá se mi to jenom mě, nebo té nahoty v této sérii bylo hooodně poskrovnu. Snad jen Missandei? Která mi tím samozřéjmě udělala velkou radost! :twisted: Ale co dál? Tady jde krásně vidět, že se seriál vyvíjí a jde úplně jiným směrem než na začátku. :king:
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Tyrion Lannister a tu sa da zaspekulovat, ze vlastne ani Martin nevie ako spracovat niektore linky v knihach a preto mu 5,6,7 trva tak dlho.
  • @Tyrion Lannister
    Neměli s tím hlavně vůbec začínat. :wall:
  • Ona je otázka, jestli vůbec i mistr Martin dokáže své dílo zdárně dokončit. Natož pak nějací televizní pisálkové. Zkrátka natáčet seriál podle knižní předlohy, která je sotva z poloviny dokončená, se nevyplácí. Ale vzhledem ke kasovnímu úspěchu to asi nikoho dostatečně netrkne. 8-)
  • Mě během sledování této série napadl malý detail a nevím, jestli už se to tu nerozebíralo, ale přemýšlím, jak blbě se Dany musí létat bez sedla. :D Jakože nevím, jestli v tomto světě dračí šupiny fungují podobně jako v Paoliniho světě, ale myslím si, že taky bylo zmíněno, že ty šupiny jsou pěkně odolné a ostré. Takže během letu přes celej kontinent musela mít pěkně zmrzačený nohy.. :D
  • LucyStark napsal(a):

    Mě během sledování této série napadl malý detail a nevím, jestli už se to tu nerozebíralo, ale přemýšlím, jak blbě se Dany musí létat bez sedla. :D Jakože nevím, jestli v tomto světě dračí šupiny fungují podobně jako v Paoliniho světě, ale myslím si, že taky bylo zmíněno, že ty šupiny jsou pěkně odolné a ostré. Takže během letu přes celej kontinent musela mít pěkně zmrzačený nohy.. :D

    Dany sedlo nepotřebuje, viděl jsi jak "naložili" toho nemrtvýho. Mno tak Dany na něm sedí podobně, taky se na něj pěkně "nabodne", a proto z něj pak ani nespadne! :-D
  • svoa00 napsal(a):

    Pozdě ale přece přidám pár postřehů...

    - Naše parta očividně nikdy nehrála počítačové hry, protože jinak by věděli, že by za každou cenu měli chránit "healera" :D

    Zase na druhou stranu mág/léčitel má nejslabší brnění/obranu a pokud dostane tak vysoké poškození od nemrtvého ledního medvěda, tak se nedivím, že mu ani ten jeho lektvar, co vypil nezachránil život. Zřéjmě nemrtví útočí útoky, které dávají ještě dodatečné poškození po nějakou dobu, a když si toho nevšimli, tak prostě umřel. Holt to se stává i lepším hrdinům, než těmhle sedmi. king:
  • Kdo hrál za healera tak ví, že musí dávat bacha, aby aggro měl jenom tank. A taky občas kouknout na vlastní hp, aby sám neskapal.
  • Denebola napsal(a):

    @Tyrion Lannister
    Bych řekla, že to chtěli více vyšperkovat, Aryino "...napsané tím tvým krasopisem...", a slušně si naběhli.

    No u tohodle jde krásně vidět jací ti dva jsou scénáristi, protože tadle jejich linka/zápletka je 100% z jejich hlavy a takhle to pak dopadá. Vono kdyby ten dopis byla "kopie" jak se to snažili obhájit v nějakém díle předtím. Tak by byl napsaný jiným rukopisem a Arya by neměla jak dokázat, že to doopravdy napsala Sansa, takže by ji ani nemohla za něco vinit a tak by ani mezi těma dvěma nemohlo dojít k tomu k čemu došlo. Jinak opravdu Malíček chce, aby Arya Sansu zabila?? WTF? Tak to už je ujetější jak předhodit Sansu Ramsayumu! Nebo co si jako myslel, že udělá? K čemu tento jeho mistrovský plán vlastně měl sloužit? :other:

    Je k pláči, ale možná pochopitelné, že si DaD nepamatují, co napsali v sériích předtím, ale je fakt zarážející, že voni si ani nepamatují, co napsali v jedné a té samé sérií. Člověku je z toho až smutno, že si při tak velkém rozpočtu nezaplatí nějaké lidi/fanoušky, kteří by jim tady takové přešlapy ohlídali! :onfire:
  • Terezička napsal(a):

    Kdo hrál za healera tak ví, že musí dávat bacha, aby aggro měl jenom tank. A taky občas kouknout na vlastní hp, aby sám neskapal.

    Jasný, ale tak když spíš, tak se na ty životy asi blbě kouká. :-#
  • upraveno 23. srpna 2017
    A protože mě chytla nostalgická nálada, tak tady je ta scéna, která odporuje Aryinu vyprávění:



    Jedna věc je ještě smutnější než počet mrtvých postav z tohohle videa. Tohle je jedna ze scén, které D a D napsali úplně sami, a má stokrát víc emocí než to, co se dneska snaží ždímat z Jona a Dany. Dost diváků prostě v seriálu pořád hledá něco, co už v něm dávno není. D a D prostě jsou schopní odvést dobrou práci, pokud mají dostatek času a mají zájem, ale dneska je jim to prostě už ukradené.
  • Ti dva mi připomínají mě při psaní bakalářky a diplomky. Na začátku "jo, paráda, to bude supr zajímavý projekt", a na konci už "omg ať už to utrpení skončí!" =D
  • @svoa00 A nebo když pár dílů nazpět Olenna říká, že boj nikdy nebyl jejich silnou stránkou, protože mají růži ve znaku, ale v úplně první scéně s Olennou v seriálu ukazuje, že jí absolutně nezáleží na tom, co má kdo ve znaku, protože je to naprosto irelevantní.

  • Konečně jsem se k tomu dostal :-D
    + scéna na tom zamrzlém ostrůvku je pěkně výpravná, ale trošku jsem čekal, že si Jon zapilotuje draka namísto koupání se ve vodě alá Jaime
    + Arya je pořád nečitelná, což je pro seriál super
    o Tyrion a Dany rozhovor - celkem to ušlo ;-)
    - Jon a Jorah - ok vzpomínání na Starého medvěda, ale kde zapomněli zmínit tu malou L. Mormont?
    - stejně tak se výše uvedení nezmíní o společném příteli megahealerovi Samovi?
    - Jon Snow a zmizelý zlovkl... aspoň tam mohli dát prostřih, že třeba Duch někam vesluje...
    - Gendry Rower Bolt a SpeedOfLight Ravens jsou projevem selhání scénáristů

    - zajímalo by mě, kam při své rychlosti, stihl doplout Euron...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    naked.in.rain napsal(a):

    - zajímalo by mě, kam při své rychlosti, stihl doplout Euron...

    ten mezi tím už obeplul planetu třikrát dokola. V poslední epizodě přistane uprostřed KP na gryfovi s Melisandrou na zádech a armádou samurajů z Yi Ti v patách.
  • Špatná episoda. Funguje tu bohatá výprava, CGI, některé bitky a ta a tam napětí. Některé dialogy pobavily, ale vše zabíjí velmi průměrný scénář s tolika nelogičnostmi, že to nejen že nedává hlavu a patu, ale vůbec mě to nepohltilo, protože jsem musel furt přemýšlet nad tím, co se to tam děje za nesmysly. Velká škoda, protože tohle mohla být zajímavá část, která by odhalila i něco o mytologii WW. Fajn, že chcípl dráček, alespoň někdo z té party nemá plot armor.

    Největší plusy:
    1. Prostředí Severu
    2. Akce, akce, akce - natočit to umí dobře
    3. Draci vs WW (radost pohledět)
    4. Smrt draka (těším se na nemrtvého plaza)

    Největší chyby:
    1. Celý plán chytit zombíka pro Cerseii, je debilní
    2. Jon velmi snadno zabil WW
    3. Poslání Gendryho na Zeď, aby zavolal pomoc
    4. Celá scéna na jezeře se mi zdá nesmyslná
    5. Záchrana s pomocí draků na poslední chvíli (zase...)
    6. Krom Thorose nikdo z postav nezemřel (plot armor)
    7. Zombíci najednou působí jako stupidní nepřátelé, které není problém zabít (hodně velký rozdíl oproti Hardhome)
    8. Konflikt Arya vs Sansa (nemám slov... debilita)
    9. Jon chce pokleknout, i když už k tomu není důvod
  • upraveno 24. srpna 2017
    Já jsem se při sledování bál, že se Euron objeví se svou trapnou lodí na tom jezeře jako Davy Jones a porazí je všechny. Draci jsou ohraní. Tohle by nikdo nečekal. :D
  • upraveno 24. srpna 2017
    Hold the Door napsal(a):

    Já jsem se při sledování bál, že se Euron objeví se svou trapnou lodí na tom jezeře jako Davy Jones a porazí je všechny. Draci jsou ohraní. Tohle by nikdo nečekal. :D

    8-O Hustýýý!! To by byla pecka, to tam měli dát!! :applause: Škoda nevyužité příležitosti, jen se obávám, že tohle by už "náš" @Tyrion Lannister nerozdýchal jaké by to bylo okopírování jiného filmu. :king:
  • upraveno 24. srpna 2017
    A stéjně mi nikdo nerozmluví, že jediný důvod proč "znovuobjevili" Gendryho je ten, že už DaD nebavilo tady v diskusi číst u každého dílu, jak si @Tyrion Lannister pořád stěžuje, kde vlastně je/vesluje Gendry. :twisted:
  • Ronkar napsal(a):

    Špatná episoda.

    Největší chyby:

    9. Jon chce pokleknout, i když už k tomu není důvod

    No prááávě! To je přece balící technika říct něco, co chce ta daná žena slyšet, i když to vůbec nemyslíš vážně. A přitom jediný kdo z těch dvou si klekne bude Dany až mu bude k....t! =D
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Rybba ja si myslim, ze scenaristi nechcu aby Arya zabila Sansu ale aby ju vyhostili zo Zimohradu( skoncenie Sansinej vlady) a potom by prisiel Malicek vzal si ju zenu a ponukol jej vladu po jeho boku Udoliu, Harrenhalu a bohvieco este Malicek ma.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 24. srpna 2017
    @Rybba
    Rybba napsal(a):

    Hold the Door napsal(a):

    Já jsem se při sledování bál, že se Euron objeví se svou trapnou lodí na tom jezeře jako Davy Jones a porazí je všechny. Draci jsou ohraní. Tohle by nikdo nečekal. :D

    8-O Hustýýý!! To by byla pecka, to tam měli dát!! :applause: Škoda nevyužité příležitosti, jen se obávám, že tohle by už "náš" @Tyrion Lannister nerozdýchal jaké by to bylo okopírování jiného filmu. :king:
    Jestli nekdo neco nemuze rozdýchat, tak si to očividně ty, kdo nemůže rozdýchat moje komentáře, když moje jméno pada ve tvych odpovedi na kdekoho. Přesto lichotì mi, že máš takovou starost o mé zdráví :-P


    @Rybba
    Rybba napsal(a):

    A stéjně mi nikdo nerozmluví, že jediný důvod proč "znovuobjevili" Gendryho je ten, že už DaD nebavilo tady v diskusi číst u každého dílu, jak si @Tyrion Lannister pořád stěžuje, kde vlastně je/vesluje Gendry. :twisted:

    Ještě, že čtou moje komentáře a ne ty tvoje,to by pak cely dil vypadal jako porno video :P

  • A já se vždycky zastávám chlapů, že je sexistické o nich automaticky předpokládat, že myslí jenom na jedno, a pak přijdu sem a vidím Rybbu =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.