@Dreamer Ne jenom ten dlouhý monolog o tom, jak by chtěla vědět, jaké to je být paní Zimohradu ta scéna působí dost antiklimaticky
Také doufám, že Arya nezapomněla, že Sansa lhala o Joffreyho útoku na ní, také ta zápletka s dopisem a nesmíme + samozřejmě celý cíl toho Malíčkova dementního plánu a jak bych si přál, aby vyšel a Brandon odhalil pravdu až potom a konečně se na Zimohradu rozjelo nějaké uvěřielné drama ne tenhle Wolverine faces Jean Grey bez pointy Rozhodně by to dávalo větší smysl než Elaria zabíjející Dorana, Edmure de facto zabíjející Blackfishe, Umberove de facto zabíjející Rickona Starka po tom, co ho tři série kdovíproč schovávali a ano v neposlední řadě Stanis upalující Shireen samozřejmě :D Můžeš mít výhrady, ale vše je v mezích seriálových pravidel
@Tyrion Lannister člověče, zas taková telenovela to není a postavy se vyvíjí nepřemýšlí celou dobu jak zastydlí puberťáci, Arya k sestře už rozhodně v knihách žádnou nenávist nechová, proč taky, uvědomuje si, jak Sansa zaplatila a to nejspíš i v seriálu, kde to měla chudák Sansa i s úroky. Vražda Sansy by nedávala naprosto žádný smysl, je to totální šílenost :-D
@Dreamer Vždyť chování postav už nějakou tu sérii nedává žádnej smysl, já jsem třeba taky čekal, že jí fakt bodne a bude se za ní vydávat. Zmizení Aryi by už nějak okecala.
@JoffreyWater nestraš takovej robot snad z Aryi není. Hádám, že to napětí je tam jen na chviličku, aby to nebylo zas až tak pohodové rodinné setkání na Zimohradu, i když zamrzí ignorace vývoje postav a jejich názorů.
Ja nechápem že keď už potrebujú robiť teleporty, tak si to neošetria poriadne aby nevznikali situácie že parta uviazne na ostrove zmzlého jazera, pošle správu a akoby za pár hodín sú na mieste draky. Tak mohli to napísať tak že Matka drakov by letela akože tajne za nimi (alebo aj netajne ich mohla naložiť na draka a letieť rovno s nimi) aby ich videla v akcii a keď nastali problémy nebolo by treba maratón bežať, havrana posielať, pretože by bola už po blízku. Alebo mohol si jeden drak vytvoriť nejaké puto ku Snehovi (keď už ho nechali jednému v nose dlubať) a ten by tam letel s nimi neosedlaný a zasiahol by, ochránil by Targariana a zase by to bolo logickejšie než ten nezmysel ktorý nám dali.
@pampuch Ten drak má ale jednu zasádní Achilovku, pokud někdo zabije Night Kinga tak automaticky je out i Viserion vzhledem k tomu aneb platí Eragonovo pravdilo Umře jezdec umírá drak :D Nemluvě drak bude teď šíleně zranitelný vůči valyrijské oceli a šípum z dračího skla :D
Já jsem hlavně moc nepobíral ten výcvik u Facelessů, ona nejdřív místo cíle zabije někoho úplně jinýho, pak zase nesejme cíl a cíli prozradí, že si tamta objednala jeho vraždu, čímž dost pošpiní jméno Facelessů, potom ještě zabije jednoho z nich a nakonec jí Člověk řekne, že se konečně stala Nikým. Jak z ní může bejt nikdo, když příjímacím řízením absolutně neprošla?
@Tyrion Lannister jo, já taky svého bratra nesnášela, když mi rozdupal autíčko a vyhrožovala jsem, že ho uškrtím...boha :D Arya měla deset a Sansa byla malá puberťačka, co by "vraždila" za nové šaty...pořád tam ještě nevidíš ty jemné nuance, které odlišují skutečný náznak nenávisti od pubertálního bouření pocitů a velkých malých křivd z dětství alá rozdupaná bábovička? Jasně v Písni je to rozdupávání báboviček o něco drsnější, protože se nacházíme ve fiktivním středověkém fantasy světě, ale pořád by to byl hodně křečovitě vychtěný twist.
Že by Arya zabila Sansu omylem na objednávku se řešilo i ve fan povídkách, to je ale z úplně jiného soudku.
Tato epizoda byla tak děsivá, že jsem se musel zaregistrovat, abych si mohl vylit zlost...Na teleportaci už jsme si zvyknul, ale tady to bylo dovedéné ad absurdum a navíc tolik děr v příběhu, že to nejde přejít Záměrem D&D evidentně bylo aby NK dostal draka a už se moc nenamáhali přemýšlet, jestli to, jak k němu dojde, bude mít logiku, hlavně, že bude CGI efekty, draci a zombíci...a když to všechno přejdu, tak proč sakra Mother of Dragons neukončila celou válku s mrtvými jednou pro vždy a nenechala draky ugrilovat WW, kteří tam postávali?
Vyjmenovávat všechny nelogičnosti by asi bylo na dlouho (tenký led, řetěz, Usain Gendry, celá linka na Zimohradu atd.), ale kdy se do prčic staly z wightů zombíci, kteří vydrží míň než ti z Walking Dead - ty aspoň musíte trefit do hlavy, tady už je to vlastně jedno stačí konvenční zbraně. Plus kdy přesně přestali být extrémně citliví na oheň (medvěd)? A kdy přesně se z tajuplných, záhadných a děsivých WW stali blbě namaskovaní lidi?
Ale co, jak praví klasik, je to blbé, to se bude líbit...
@Tyrion Lannister Nerozumiem sa veľmi kúzlam, mágii a drakom. Na Bradavicích som skoro všetky prednášky prespal, ale ak je drak imúnny voči dračiemu ohňu, myslíš, že mu ublíži zbraň ukutá v dračom ohni alebo dračie sklo?
@Dreamer Toť otázka právě proto, že jsme ve středověkém fantasy světě, tak věci tu mají o hodně drsnější efekt, ale máš pravdu Arya by se asi neodhodlala k zabití Sansy určitě ne za to, co ví, přesto v těh dvou ukázkách prostě vnímám určité foreshadowing, které otevírá k tomu cestu, podobně jako když Jon řekl, že Aryu najdou jak stále šije zmrzlou v zimě. A určitě by Arya nebyla v Písni první, kdo by někoho zabil kvůli rozdupaným bábovičkám. Vzpomeňme si na jistou blonďatou krávu, která zabila svou nejlepší kámošku, protože dělala na jejího bratra fuck-me eyes a pak Gregor upáli Sandorovi ksicht, protože mu vzal hračku či co. Záleží v jakém psychickém stavu se Arya bude nacházet pokud by se Sansou potkala. Ale jak říkám, její příběh bude jiný a na druhou stranu určitě by hrálo roli, že by Arya byla víc nadšená, že našla ztraceného člena rodiny, takže by možná staré křivdy upozadily. Ostatně to mne třeba fascinuje na seriálu, že raději mluví o tom, kdo zabil Joffreyho místo, aby truchlili společně nad Rickonem a připomněli nám, že jsou to také lidi, co mají pravě nějaké emoce a city a jediný kdo si na něj tuhle sérii vzpomněl je Jaime =D
@pampuch Toť otázka možná ano možná ne, ten drak je teď Wihts, takže technicky vzato by zranitelný být měl (krom toho tuším někdo měl teorii, že valyrijská ocel je dobrá na chodce, ale i na draky) Bude to jak to scénaristi budou potřebovat (ostatně jako vždycky), ale faktem je že Night King je prostě achilovka jako prace. To si myslím, že jeho likvidace bude main quest příští série, protože nejenom, že by s ním umřel ten drak, ale pravděpodobně i velká část nemrtvého vojska. Ostatně ta část na kterou se těším je souboj dračích jezdců, protože to bude konečně něco neklišoidního a něco co jsme zatím neviděli jindě. Souboj mezi draky bude určitě nejvíc cool část další řady
@Tyrion Lannister jenže Cersei to nemá v hlavě v pořádku, to je známo. A Gregor...eh...bez komentáře, to snad vidí i slepý. Ty pořád nevidíš rozdíly mezi jednotlivými postavami a situacemi a emocemi, promiň, ale tohle už ti asi lépe nevysvětlím :)
@Dreamer Otázkou je bude to mít Arya v hlavě v pořádku, po tom všem co zažije jako nájemný zabiják :twisted: To chápu, že současná Arya by Sansu nezabila, mluvím to o hypotetické situaci, kdy se z Aryi stává vraždící psychopat, co se smíchem zabije celý rod Freyů (viz první díl sedmá série) a pokud by se Martin rozhodl jít touhle cestou, že by teda Arya nějakým způsobem ztratila sama sebe (o čemž se pokud si matně pamatuji hodně diskutovalo) tak ty dva odstavce jsou pro mne dostatečné foreshadaowing. Protože v takovém případě by samozřejmě sehráli roli negativní pocity A jentak mimochodem, je to sice seriálová záležitost, ale Tywin v Harenově Arye řekl, že mu připomíná jeho dceru, takže pro seriál by to podle mne sedělo, takhle jsme měli zase dějovou linii, tkerá nikam nepovede (smrt Malíčka, což už není malíčkem nepočítám)
Komentáře
ta scéna působí dost antiklimaticky
Také doufám, že Arya nezapomněla, že Sansa lhala o Joffreyho útoku na ní, také ta zápletka s dopisem a nesmíme + samozřejmě celý cíl toho Malíčkova dementního plánu a jak bych si přál, aby vyšel a Brandon odhalil pravdu až potom a konečně se na Zimohradu rozjelo nějaké uvěřielné drama ne tenhle Wolverine faces Jean Grey bez pointy
Rozhodně by to dávalo větší smysl než Elaria zabíjející Dorana, Edmure de facto zabíjející Blackfishe, Umberove de facto zabíjející Rickona Starka po tom, co ho tři série kdovíproč schovávali a ano v neposlední řadě Stanis upalující Shireen samozřejmě :D Můžeš mít výhrady, ale vše je v mezích seriálových pravidel
Že by Arya zabila Sansu omylem na objednávku se řešilo i ve fan povídkách, to je ale z úplně jiného soudku.
Vyjmenovávat všechny nelogičnosti by asi bylo na dlouho (tenký led, řetěz, Usain Gendry, celá linka na Zimohradu atd.), ale kdy se do prčic staly z wightů zombíci, kteří vydrží míň než ti z Walking Dead - ty aspoň musíte trefit do hlavy, tady už je to vlastně jedno stačí konvenční zbraně. Plus kdy přesně přestali být extrémně citliví na oheň (medvěd)? A kdy přesně se z tajuplných, záhadných a děsivých WW stali blbě namaskovaní lidi?
Ale co, jak praví klasik, je to blbé, to se bude líbit...
https://i.ytimg.com/vi/JlBwHLPyihQ/maxresdefault.jpg
A tímhle týpkem?
https://winteriscoming.net/wp-content/blogs.dir/385/files/2014/10/Ilyn_Payne.jpg
A jentak mimochodem, je to sice seriálová záležitost, ale Tywin v Harenově Arye řekl, že mu připomíná jeho dceru, takže pro seriál by to podle mne sedělo, takhle jsme měli zase dějovou linii, tkerá nikam nepovede (smrt Malíčka, což už není malíčkem nepočítám)