Hm, z Ip Mana jsem neviděla ani trojku, a moc mě neláká, popravdě. Už druhý díl mi připadl docela průměrný. To se mi víc líbil Velmistr, byť má na CSFD slabší hodnocení. Nebo Ip Man: Zrození legendy.
Mně u Ip Mana přijdou celkem vyrovnané všechny tři díly, i když trojku bych asi zařadila na konec. V dalších dílech se hlavně přidalo na choreografii a pompéznosti bojových scén, a to mě baví :-)
Co se týče konců, tak mně se líbil ten, kde Hvězda smrti nejdřív napálila tu planetu a pak ten měsíc se základnou.
A pokud jde o souboje a jejich délku, tak asijský styl je zkrátka něco, co není pro euroamerického diváka. je pravda, že pak je zvláštní, proč byli džedájové očividně inspirovaní právě Asií víc než Evropou. Ale já jsem víc na Evropu. Esklasiše souboj z Roba Roye jsem už dával několikrát, tak zas třeba něco ze Soupeřů (z doby, kdy Ridley Scott ještě neměl v hlavě nasr-ehm-naalienováno):
Tak ony třeba souboje rytířů - jak jsem někde četl :-) - ve skutečnosti moc záživné nebyly. Mlátili prostě do sebe. Žádný šerm :-D. A to už vůbec nemluvím o slavných westernových soubojích, které byly ve skutečnosti nuda, protože se do sebe nemohli trefit :-D
Tak s brněním už o šerm moc nejde, protože za a) v tom se sakra blbě hejbe a za b) brnění ochrání tělo před většinou útoků, takže pak zbývá pouze soupeři vrazit meč do slabší mezery na spojích popřípadě mlátit do přilby tak dlouho, dokud mu to nezarazite do mozku. Běžnou taktikou bylo také shodit soupeře na zem otevřít mu hledí a vrazit mu do ksichtu dýku. Co se týče westernových soubojů, tak vzhledem k tehdejší kvalitě a spolehlivosti zbraní mne to ani nepřekvapuje. Sám jsem měl možnost střílet a musím říct a byť jsem se po každé trefil, tak až po hodně dlouhém míření, nedovedu si moc představit, že tasim kolt a hned se trefim. Holt realita je mnohem prostší, než fikce a to by publikum moc nepobavilo.
@Tyrion Lannister A v tom filmu je Clint Eastwood hodný asi hlavně proto, že si najde čas na koťátko (jo, vzpomněla jsem si na tohle video a konečně našla příležitost ho šířit :D)
Úvodní scéna z Tenkrát na západě je podle mne jedna z nejlepších filmových scén, které jsem kdy viděl. Nechápu, proč mi tolik lidí říká, že je to nuda 8-O
@Tyrion Lannister Tak ony tehdy zbraně obecně zase tak nekvalitní nebyly. Nekvalitní byly honácké kolty, které primárně sloužily jen k zahánění dobytka a kterými se údajně z pár metrů nedaly ani trefit vrata. A z kterých pak touha po romantice a dobrodružství udělala něco, čím pistolníci kosili jen tak od boku nepřátele s přesností na milimetry :-D
Komentáře
A pokud jde o souboje a jejich délku, tak asijský styl je zkrátka něco, co není pro euroamerického diváka. je pravda, že pak je zvláštní, proč byli džedájové očividně inspirovaní právě Asií víc než Evropou. Ale já jsem víc na Evropu. Esklasiše souboj z Roba Roye jsem už dával několikrát, tak zas třeba něco ze Soupeřů (z doby, kdy Ridley Scott ještě neměl v hlavě nasr-ehm-naalienováno):
Co se týče westernových soubojů, tak vzhledem k tehdejší kvalitě a spolehlivosti zbraní mne to ani nepřekvapuje. Sám jsem měl možnost střílet a musím říct a byť jsem se po každé trefil, tak až po hodně dlouhém míření, nedovedu si moc představit, že tasim kolt a hned se trefim. Holt realita je mnohem prostší, než fikce a to by publikum moc nepobavilo.