Parádní článek. Ale nedá mi to a zmínim klasický omyl, "raven" není ani tak "havran" jako "krkavec". Já vím, jde o ustávený překlad, navíc "Krvavokrkavec" zní děsně, ale "Krkavčí zuby" je zas zvukomalebnější a zlověstnější než Havraní...
@Jay O tom samozřejmě vím... Ne, že by "Krvavohavran" zněl líp, to už radši ten neoficiální překlad Krvovrán, což je vlastně úplně mimo. Krkavčí zuby mi nezní úplně zvukomalebně, ale to je asi věc osobního vkusu. ;-)
Jo, Bloodraven je teď taky můj nejoblíbenější. A žije, takže s ním ještě bude legrace... :-D Teď abych si šla změnit avatar. :anxious:
Jen počkej, až se zjistí, že Tyrionovo černé oko má při západu slunce z úhlu 45° fialový odstín. :-) Stejný obrat čekám u Jona... a Aegon má vlastně taky v jistých okamžicích skoro černé oči.
Já říkala, že třeba má Tyrion a taky Euron to druhé oko jenom hodně tmavě fialové. Jon třeba taky, ikdyž nad jeho očima jsem v tomhle směru ještě nepřemýšlela. :D
Ahoj, vím, že je toto vlákno už trochu staré, ale chtěl bych se zeptat, ze kterého zdroje či povídky je informace, že je Brynden Řeka Tříoká vrána? Rád bych si to přečetl, ale nějak to nemůžu najít. Díky
Komentáře
Ale nedá mi to a zmínim klasický omyl, "raven" není ani tak "havran" jako "krkavec".
Já vím, jde o ustávený překlad, navíc "Krvavokrkavec" zní děsně, ale "Krkavčí zuby" je zas zvukomalebnější a zlověstnější než Havraní...
@Jay
To je známo ;)
(Myslela jsem nejoblíbenější z levobočků Aegona IV. ;))
Krkavčí zuby mi nezní úplně zvukomalebně, ale to je asi věc osobního vkusu. ;-)
Jo, Bloodraven je teď taky můj nejoblíbenější. A žije, takže s ním ještě bude legrace... :-D
Teď abych si šla změnit avatar. :anxious:
A některý holky holt letí na divný týpky, no...