Povídka č. 3 (13. kolo) - Ice & Fire

upraveno 22. dubna 2017 v Povídky
imagePovídka č. 3 (13. kolo) - Ice & Fire

Muž v maske Z Dračieho Kameňa do Kráľovho Prístavu nebolo ďaleko. Na pevnom člne a so zdatným veslárom sa cesta dala zvládnuť za pár hodín. Za chladnej zimnej noci sa Pate tadiaľ plavil tak, ako už neraz predtým. Pašerák z dračieho ostrova mal … celý článek

Číst celý článek zde


Komentáře

  • Poutavá zápletka a originální vysvětlení jednoho proroctví. Někdy je méně více a tato povídka je toho určitě důkazem. No a ta bohatá slovenština... Co víc si přát :-)
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Vcelku krátká povídka, vysvětlující to, že se nejen Cersei, ale i teoretici celou dobu mýlili. Znetvořený Loras zabíjející královnu je vážně zajímavé téma, okořeněné jazykem našich východních sousedů, což nám dohromady dává zajímavé počteníčko.
    Trošku se mi však nezdál hrdinný výkon Lorasův, kdy se jako zohavený netvor, s hlavou vyčnívající od těla jako korytňačce (to je naprosto dokonalá kombinace :D ) s dřevěnou maskou zakrývající zohavený obličej, dostal bez problému z přístavu až do rudé bašty, kde bez problému vyřídil královninu stráž, aby ji mohl zabít. Samozřejmě může mít přibližnou znalost tajných chodeb a navíc, jakožto příslušník Bílé gardy není žádný ořezávátko, nicméně i tak mě to trošku zarazilo.
    Nicméně vše, i kdyby to byl jen popis Lorasova běžného denního rozvrhu, vše bych odpustil jen pro tu naprosto úžasnou slovenštinu :D :*
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    upraveno 3. května 2017
    Slovenská povídka, paráda! :-) Krátká, ale účelná, dobře se četla. Jenom mě napadlo to co Sagarta, zrovna Cersei by měla před pokojem celý anton Osmundů a podobných telat, takže mi ten "jen tak mimochodem si tu projdu a zabiji vám královnu" výkon přišel přinejmenším pozoruhodný. :-D
  • Moc pěkná a povedená povídka. Martin nechal svým čtenářům Lorasův osud prozatím utajen, a Květinový rytíř jako Cersein vrah mi připadá tak "martinovský" nápad, že bych se vůbec nedivil, kdyby to tak Martin skutečně napsal.
    Jen je škoda, že je povídka tak krátká, kdyby ji autor obohatil o několik dalších stránek, vůbec by to dle mého názoru neuškodilo.
    A vítám slovenštinu! :-D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Loras asi konvertoval k beztvářným. Vlétl tam jak seriálová Arya.
  • upraveno 31. května 2017
    Moc povedené a jsem velice rád, že se v tomto kole objevila i povídka ve slovenštině.
    Povídka je poměrně krátká, ale autorovi to stačilo, aby vykreslil zajímavý a poutavý příběh. Zvláště se mi líbila úvodní část na loďce a tajemství obklopující zahalenou postavu. Navíc oceňuji naturalistický přístup k popisu znetvořeného Lorase.
    Takže nie Zmok, ale malý tyrellovský braček. Předpokládám, že ''Zmok''' je náš Volonquar.
  • Veľmi pekne ďakujem všetkým za milé komentáre, potešili :-). Som rada, že sa vám poviedka páčila. Pripúšťam, že bola dosť krátka a ani sama neviem, kde sa nabral ten nápad urobiť z Lorasa Cerseinho vraha, ale som za ten nápad veľmi vďačná. To, ako nepozorovane prešiel cez celý hrad ponechám vašej fantázii :-).
    Ešte raz ďakujem za všetky komentáre, body a čas, ktorý ste obetovali mojej poviedke :-).
    @Baron Zmok je slovenský preklad Tyrionovej prezývky Imp.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.