Z hlediska dědičného práva a faktu, že má tři draky, Daenerys. A kdyby si zvolila za rádce nebo za manžela Tyriona, nemohlo by království mít lepší panovníky. Dalšími manželi by pak mohli být Jon a... třetí mne nenapadá :-).
@Lady Ašara Proboha, co ti Tyrion udělal, že mu za manželku přeješ tu pomatenou promiskuitní slepuci z rodu šílenců, kteří x let provozovali krvesmilstvo a měli ve svých řadách největší koncentraci šílenců na metr čtvereční?
@Katrina To nezpochybňuju, ostatně mezinárodní (i vnitronárodní) vztahy takhle fungují od počátku organizované společnosti. Mířilo to spíš na tu druhou větu o nejlepších panovnících.
@flanker.27 pochopila som, len mi ten vtip prišiel veľmi príhodný...len s tým rozdielom, že Dany nemá revolver, ale draky. Takže jediné, čo jej chýba k tomu, aby bola ideálnou kráľovnou je zdravý rozum, ani Tyrion by jej nepomohol :-)
@Lady Ašara Ať je Renly komukoli jakkoli sympatický, je mrtvý. Já vím, že jistá hnutí na Zeměploše tuto okolnost nevidí jako překážku v kariéře, ale v Západozemí si na modrooké zrovna nepotrpí :)
@Lady Ašara Targaryeni ztratili jakýkoliv nárok na předávání trůnu prohranou válkou. Dobrovolnost tu fakt roli nehraje :D Nějaký potenciální "nárok na trůn"má význam pouze pokud ho dotyčný dokáže obhájit silou.
@Lady Ašara pokud se pamatuju, tak Targaryeni měli i něco jako zákon, že trůn nepřechází na ženy a ani se nemůže v ženské linii dědit, přijali to po Tanci draků. Tedy oficiálně nikdy nebyla žádná vládnoucí královna (Rhaenyru nikdy jako oficiální královnu neuznávali, i když to asi je taky jen úhel pohledu :) ) je pravda že Cersei si to možná poslední dobou ošéfovala, minimálně vytvořila precedens, možná se trůnu "dobrovolně" vzdá :onfire:
@Ayleen Ne, jen zavedli pravidlo, že trůn dědili přednostně muži, i kdyby byli z vedlejší linie. Ale pokud by nebyl mužský dědic, připadl by trůn ženě. Protože i Targaryenka byla pořád víc, než jakýkoliv jiný příslušník šlechty.
@Borůvka co kdyby si například Sever, Železní, Údolí...a tak dále nemysleli, že Daenerys má nějaký nárok? Jak jim dokáže opak? Rozdáváním úsměvů nebo by jim před očima zamává rodokmenem? Nebo myslíš, že kdyby přijela do Západozemí jen s prominutím s holým zadkem a nějakým nárokem, někdo by to bral v potaz? Jasně, jsou tu takoví, kteří by jistě rádi využili každého domnělého Targaryena se správnou barvou očí a vlasů ke svým mocenským zájmům, ale tady už je ten "nárok" jen formální zástěrkou, není to nic reálně vymahatelného bez určitého druhu podpory (vojsko, církev, peníze). Zdravíme Aegona znovuobjeveného. :king: Napoleon byl jaksi odepsaný, Robert až tak úplně ne, dokud ho neodepsal divočák.
Tak ono "zadání" diskuse není o tom, kdo má na trůn nárok, ale kdo si jej podle nás zaslouží, což jsem pochopila ve smyslu, koho bychom na trůnu viděli rádi my. A já tam pořád vidím Dany, ideálně s Tyrionem a Jonem Sněhem :-).
@Lady Ašara dědičné právo nebo dědičný nárok, když už se tím jednou oženu, tak od té flamewar neutíkám. Mimochodem, Dany si oboje může strčit za klobouk :-P já doufám, že už se z té pouště nevyhrabe, její linka mě ubíjí a její myšlenkové pochody taktéž. No jo, já vím, musí si to vládnutí nejprve natrénovat nanečisto na Dothracích a ubohých otrocích.
@Dreamer Představuju si, jak takovej Přemek Otakar II. přijede kolem roku 1250 někam do Východního Pruska a řekne: víte, milí Litevci, Prušáci, Braniboři a Poláci, řádové rytíře německé a livonské nevyjímaje, za pár let se ujmu vlády v otcově zemi, ale abych byl dobrým králem, musím si to nejdřív natrénovat na vás. Jistě souhlasíte a jste mým příchodem nadšení stejně jako já =D
Komentáře
Jediný Drak, kterého bych na trůnu snesl je Aegon
Baelor Kopílam
Rhaegar
... pozoruju podobnost, která pro Stannise nevyznívá dobře :o).
Já vás rozsoudím :D Nikdo!
je pravda že Cersei si to možná poslední dobou ošéfovala, minimálně vytvořila precedens, možná se trůnu "dobrovolně" vzdá :onfire:
Napoleon byl jaksi odepsaný, Robert až tak úplně ne, dokud ho neodepsal divočák.