K převedení do současnosti, tuším Jan Svěrák natočil zhruba v době Ropáků krátký film, jak sedm revizorů brání linku tramvaje proti chuligánům. Byla to dost prča, denní realitu prokládali velkými slovy jak z amerického velkofilmu. mělo to i dost velké obsazení, hlavního hrdinného revizora hrál Vaculík, roli "Calvery" měl Dejdar, velitele policie na koních, která se zjevila v rozhodující chvíli, hrál Bartoška. Bohužel o tom nejsem schopen už nic dohledat, ani na csfd ani jinde. V televizi jsem na to jednou narazil tak v první půlce devadesátek a pak už nikdy.
@flanker.27 a pak, že to nejde =D fantazii se meze nekladou, nevím proč podporovat to současné hollywoodské přizdis...ství, kdy se pořád dokola jen ždímají staré značky, ale žádná taková vyvařenina stokrát recyklovaného lougru nepřinese nic nového nebo zajímavého, čest výjimkám.
@Dreamer Hlavně kéž by hlavním filmovým tahounem současnosti přestaly bejt komiksy. Kromě toho, že je mi to cizí z podstaty věci, tak je to vesměs právě taková ta sázka na jistotu a bývá často dost jedno, jestli se za kameru postaví někdo kreativní jako Nolan nebo průměrný řemeslník, výsledek je tak nějak na jedno brdo, které má tak nějak úspěch zaručen (až na řídké výjimky). Ale v tomto názoru jsem asi opravdu zanedbatelná menšina.
@flanker.27 komiksovky se mi taky pomalu ale jistě začínají zajídat, DC universum (supermanovsko-batmanovské) ignoruju, je to strašná nuda, zlatej Nolan a Burton. Co se Marvelu týče, vyhlížím pouze Deadpoola, jinak nuda, šeď, všechno na jedno brdo.
@flanker.27: V tomto menšina nejsi (možná tak v nějakém specializovaném okruhu, ale celospolečensky těžko)... ve skutečnosti je to tak, že i já (jako hodně věrný fanda komixovek... až na DC) bych si zatraceně dost přál, aby di kin šly větší pecky než komixy,... je tam jedno významné ALE - musí to být tím, že ty ne-komixové filmy budou lepší než komixárny, ne aby někoho nepadlo řešit tuto poptávku tím, že se komixárny přestanou točit, nebo, že půjdou kvalitou dolů... :o)
@Dreamer Tohle dopadne jako drtivá většina filmů, jejichž předlohou byly manga nebo anime - TOTÁLNÍ S*AČKA, když si vzpomenu, že se plánuje live-action movie Bleach Jediný, co kdy stálo aspoň trochu za to byl Death Note
Já jsem viděl Anthropoid ve středu a taky se mě film líbil. Docela smutný mě příjde, že když jsme byli od 17 hodin bylo poloprázdný kino (v den premiéry ) a když jsme odcházeli, viděli jsme davy lidí co čekali na Prázdniny v Provence od 19 hodin. To teda nechápu.
@derfel Tohle opravdu neřeš. Část z toho můžeš připsat jednoduše tomu, že je rozdíl mezi filmem v pět odpoledne a v sedm večer. A hlavně se dneska (bohužel?) lidi dost zoufale snaží smát, aspoň fikci. I divadla proto radši uvádějí komedie.
Mimochodem, jednu věc jsem zapomněl v souvislosti s Anthropoidem zmínit. Opálku hraje Harry Lloyd alias Viserys. I když ho člověk musí trochu srovnávat s charismatem Brzobohatého z Atentátu, tak obstál se ctí, i když má relativně malý prostor. Škoda, že nehrál Kubiše namísto hezouna Dornana.
@derfel No já nevím, ale divit se, že lidi nejdou ve všední den na film od 17:00 je trošku zvláštní. Dost lidí má pracovní dobu do 16:30 a to se moc stihnout nedá.
No, už sme mali kostlivcov, morské príšerky a afrických zombíkov, tak prečo nie duchov, že? Zaujímalo by ma, aký význam má mať pozlátenie na lebke... :-k
Skvělé video k nejen k filmu Master and Commander, ale i s obecnějším zamyšlením nad zobrazováním historie ve filmu - zvlášť ta konfrontace názorů Randalla Wallace (scénárista Statečného srdce) s Peterem Weirem je super.
Sirotčinec slečny Peregrinové - veľmi príjemný a nápaditý film, konečne po dlhej dobe zas niečo, čo sa Burtonovi fakt podarilo (navyše bez dua Depp/Bonham-Carter, ktoré už možno predsa len stráca dych).
Komentáře
Jediný, co kdy stálo aspoň trochu za to byl Death Note
Swiss army man byl dokonale divnej :) jen konec trochu zklamal
jestli se vám líbila taková divnost jako byl Humr http://www.csfd.cz/film/364012-humr/komentare/
tak tohle vás taky pobaví
Vader přichází pozabíjet všechny rebely. ANÓ! :D Kéž by to ve filmu fakt bylo
Jinak se na ně těším...
Samozřejmě :)