Nějaké tipy na dramata z novinářského prostředí? Ale něco opravdu dobrého, jako Všichni prezidentovi muži, Dobrou noc a hodně štěstí, Spotlight. A taky případně politická dramata. V obou případech spíš něco méně známého.
Tak jsem tedy konečně viděl Pete`s Dragon. Upřímně. Očekával jsem, že to bude hrozný. Očekával jsem, že ten film bude naprosto, ale naprosto příšerný a dostane tak maximálně 1*. Ale k mému překvapení se tak nestalo. Jak mě dokázal nový Bourne vytočit (skoro jako Vladimír Čert), tak Pete`s Dragon mě zase dokázalo nadchnout. Na to, že je to v podstatě rodinný film, netrpní žádnou zásadní scénářovou demencí. Není hloupě patetický ani nevnucuje žádné nablbé rádoby mírumilovné poselství. Drak sice není ani tak drak jako Falco (vážně, ten drak se chová spíše jako okřídlený pes, než jako drak), ale to filmu rozhodně neubírá, spíše naopak. Takže 1.* za kvalitní scénář, 2.* za hudební doprovod, který se opravdu povedl, 3.* za Falca a technickou stránku filmu, kdy s hodně malým rozpočtem zvládli tvůrci natočit nejlepší rodinný film za hodně dlouhou dobu. Takže to máme poctivě získané 3* za rodinný film od člověka který většině rodinných filmů nemilosrdně pálí odpady za jejich stupiditu. No a 4.* je navíc za Bryce, které to opravdu, ale opravdu sluší. Takže pro mě obrovské překvapení, kdy jsem očekával propadák a dostal jsem velice slušný film, ze kterého by se mohla spousta scénáristů učit. Rozhodně doporučuji, pokud vám nevadí rodinné filmy.
Jsem zvědav, jak Vladimíra pojmou. Byl jistě schopný, ale taky neobyčejně krutý, až do přijetí křesťanství praktikoval mnohoženství, přičemž jeho svatby se podobaly spíše znásilnění a tak dále :)
@flanker.27 no v prvním traileru strhával hadry z nějaké ženy (myslím že to byla ta blondýna) takže asi tak :) a ruské filmy nejsou černobílé ať už jsou cokoliv
@Nevada Je fakt, že Cestu do fantázie som videl so slovenským dabingom, a nejak zásadne mi to neprekážalo. Totoro bol s českým dabingom, je možné že to prispelo k tomu že sa mi až tak nepáčil, zato Mononoke v origináli bola veľkolepá. :)
Takže nových Sedm statečných... popravdě mohlo být lepší. Ale abych byla spravedlivá, tak až tak špatné, jak jsme tu odhadovali na základě traileru to taky není. Je to dobrý a překvapivě oldschoolový western, i když samozřejmě nic přelomového. Závěrečná přestřelka je troufám si říct lepší než v originálu. Ale čtyři ze sedmi statečných jsou opravdu hlavně "token Asian", "token native American"... přičemž jejich etnicita kromě pár poznámek nehraje roli.
Chris Pratt si připsal na konto dalšího sympaťáka, ale na Indiana Jonese to pořád není :D
@Dreamer Tak v kině nejspíš ne, jestli nemáš zrovna chuť na střílečku nebo western, ale při televizní premiéře určitě doporučuju. Jinak musím upozornit, že ve filmu jsou odkazy na původních Sedm statečných spíš jemné (kromě té slavné melodie, která opravdu i v tomhle filmu jednou zazní). U sedmičky si třeba můžeš všimnout drobných odkazů na původní sedmičku, i když to není nic velkého. Jeden to umí s nožem, další je horkokrevný mladík a dalšímu se zase do souboje moc nechce, protože se bojí smrti. Denzel Washington je "kovboj" v černém, i když na druhou stranu jeho postava s postavou Yula Brynnera nic společného nemá. A neodpustím si vtip - je to kovboj tak černý, že i jeho kůň je černý :D
@svoa00 Už jsem četl tvůj komentář na csfd. Přiznávám, že doteď se mi ten film jevil těžce nesympaticky a ne jen kvůli politicky korektnímu obsazení. Do kina to nevidím, ale možná jinak se na to přece jen zkusím mrknout. Poslední dobou se pár zajímavých westernů objevilo, třeba dánský Salvation nebo Bone Tomahawk, i když to je říznuté hororem.
@svoa00: V podstatě se shoduješ se Spáčilovou (neurážím, jen konstatuju) :o)... Ta o tom v podstatě napsala, že nesnažit se to parazitovat na úspěchu Sedmi statečných, tak je to obstojný western. Nejvíc na tom prý vadí posun ve vztahu k chráněným a motivace Sedmi. Jinak zbabělec a horkokrevný mladík jsou myslím už v Sedmi samurajích... ti byli rasově nekorektní (fakt, všichni Japonci :o)) a "přesto" super film :o). V podstatě po její recenzi jsem si řekl, že tohle počká na televizi... :o)
@flanker.27 Tak hlavně není důvod, proč by jeden z nich nemohl černý a druhý Mexičan. To by opravdu realitě doby a prostředí docela odpovídalo. Asiat a indián jsou na hraně. Vadilo mi tradičně, že jsou tam jenom jako zástupci menšiny a do počtu.
@Jay Tak tu motivaci v komentáři na csfd zmiňuju taky. Na Sedmi statečných bylo přece tak hezké, že postupně to kromě peněz dělají i ze sympatií k vesničanům. Tady to jeden z nic dokonce dělá, protože je to osobní :roll:
@svoa00 mně vadí, že neměli koule na to, aby to vzali pořádně od podlahy a zasadili třeba do jiné doby a místa, ta zápletka by to ustála, což dokázal i první remake :) takhle je pro mě asi zbytečný na to koukat.
@Dreamer: No potěškoště,... to by to nakonec skončilo tak, že se jihokorejec, černej, dvě lesby, ručníkář, afričan a pokud možno malej a blbej evropan sejdou a s dobrými úmysly a sluncem v duši budou ve spolupráci s umírněnou opozicí chránit humanitární konvoj proti neumírněným ručníkářům (a možná si přihodí Assada a Rusko, ať je to údernější... To by se asi Kurosawa v hrobě hodně obracel. :o)
@Dreamer: Krom Ruska a Sýrie... :o) A kdyby ne, tak by se daly určitě čerpat nějaké fondy EU, ne? ... Ale vážně, zasadit do jiné doby bohužel v Hollywoodu znamená zasadit di přítomnosti, což je (jak to říct kulantně?) BLBEJ nápad, pokud chci natočit nadčasové dílo. Co se budoucnosti týče, tak v Klonových válkách už jsme viděli, dal by se samozřejmě udělat remake zasazený řekněme mezi Živé mrtvé. Šlo by vybrat něco z historie (ale nevím, jestli poté, co provedli s Řeckými bohy, či s Římem - Spartacus, Pompeje by to bylo lepší)... V mezích možností se ten western nejeví jako blbá volba. Nicméně myslím, že udělá-li se po šesti letech remake, který je úspěšnější než originál a obě jsou dodnes legendou, je docela sebevědomé (a to se držím při zdi) myslet si, že po šedesáti to dokážu udělat lepší.
Komentáře
A taky případně politická dramata. V obou případech spíš něco méně známého.
A vypadá to, že záporačka bude bohyně Pele. Woohoo!
a ruské filmy nejsou černobílé ať už jsou cokoliv
http://www.csfd.cz/kino/?period=all&films[0]=42136&district-filter=0
Chris Pratt si připsal na konto dalšího sympaťáka, ale na Indiana Jonese to pořád není :D
Poslední dobou se pár zajímavých westernů objevilo, třeba dánský Salvation nebo Bone Tomahawk, i když to je říznuté hororem.
Ta o tom v podstatě napsala, že nesnažit se to parazitovat na úspěchu Sedmi statečných, tak je to obstojný western. Nejvíc na tom prý vadí posun ve vztahu k chráněným a motivace Sedmi. Jinak zbabělec a horkokrevný mladík jsou myslím už v Sedmi samurajích... ti byli rasově nekorektní (fakt, všichni Japonci :o)) a "přesto" super film :o). V podstatě po její recenzi jsem si řekl, že tohle počká na televizi... :o)
A kdyby ne, tak by se daly určitě čerpat nějaké fondy EU, ne?
... Ale vážně, zasadit do jiné doby bohužel v Hollywoodu znamená zasadit di přítomnosti, což je (jak to říct kulantně?) BLBEJ nápad, pokud chci natočit nadčasové dílo. Co se budoucnosti týče, tak v Klonových válkách už jsme viděli, dal by se samozřejmě udělat remake zasazený řekněme mezi Živé mrtvé. Šlo by vybrat něco z historie (ale nevím, jestli poté, co provedli s Řeckými bohy, či s Římem - Spartacus, Pompeje by to bylo lepší)... V mezích možností se ten western nejeví jako blbá volba. Nicméně myslím, že udělá-li se po šesti letech remake, který je úspěšnější než originál a obě jsou dodnes legendou, je docela sebevědomé (a to se držím při zdi) myslet si, že po šedesáti to dokážu udělat lepší.