Skvělé vylíčení zoufalých pocitů osamělé ženy. Ta samota, strach a beznaděj na čtenáře dýchá každým řádkem. Elia je silná žena, ale přesto jen loutkou v rukách šíleného tyrana nečinně čekající na svůj osud. Tento kontrast je o to děsivější. Otevřený a neurčitý konec příběhu dává čtenáři možnost i pochyby aby si sám vybral jak povídka dopadne. Pro mne krásna povídka jak námětem, stylem i zpracováním.
Super povídka. Halušky byly skvělý. Jediný co mi chybělo byla nějaká narážka na konci že Oberyn je vlastně Hora. Stačilo by třeba "Když ji objal, měl příliš silný stisk. Kovový a chladný. " Alespoň mně by to dodalo o level větší náboj. Ale i tak, super, hlavně ten námět, aaach. 7.5/10
Souhlasím s uživatelem Benji, že konečný náznak, že dorazil někdo jiný než bratr, by byl pořádnou Martinovskou ťafkou. Ale jinak parádně napsané; jen jeden drobný překlep, který jsem v rychlém a zaujatém čtením skoro přehlédla. Vzhledem k tomu, že mám sama malé děcko, místy mrazivé čtení. Když si zpětně čtenář vybaví, jak dopadl malý Aegon... V tomhle je Martin fakt zvíře. Teď mne napadla jediná snad výhrada - že v začátku, kdy si pro Eliu přišli, se s ní ozbrojenec vybavoval. Pokud by to ale byl Hora, čekala bych, že jí prostě vytrhne děcko a nazdar, protože to mi k tomu chladnému, nevyzpytatelnému a sadistickému "rytíři" sedí víc než diskuse...
Děkuji za přečtení a milé komentáře, které potěšily :-) Konec byl záměrně zamlžený a nejasný, tak aby dostal sám čtenář prostor pro interpretaci (dokonce jsem se dočetla i o teorii, že Elia děti zabila sama, čemuž nevěřím, ale nápad je to zajímavý a vlastně podnítil vznik této povídky).
Komentáře
Pro mne krásna povídka jak námětem, stylem i zpracováním.
Stačilo by třeba "Když ji objal, měl příliš silný stisk. Kovový a chladný. " Alespoň mně by to dodalo o level větší náboj.
Ale i tak, super, hlavně ten námět, aaach. 7.5/10
Super ;)
Konec byl záměrně zamlžený a nejasný, tak aby dostal sám čtenář prostor pro interpretaci (dokonce jsem se dočetla i o teorii, že Elia děti zabila sama, čemuž nevěřím, ale nápad je to zajímavý a vlastně podnítil vznik této povídky).