Až na místy haprující čárky se mi velmi líbilo! Oceňuji poetickou notu, vymyslet některé rýmy muselo být hodně těžké. Targaryenské téma se mi trefilo do vkusu, i když v záplavě jmen jsem se opět mírně topila. Každopádně dávám oba palce vzhůru nejen za Targaryeny, ale i originální básnické zpracování. Ráda bych si baladu poslechla zhudebněnou ;-).
Ojoj, já musím za sebe říct, že ač chápu náročnost celého díla, tak mě bohužel moc nebavilo. Přišlo mi to jako vzít encyklopedii a na konec každé věty dát rým. A občas ty rýmy byly opravdu extra jednoduché (nasadil/usadil, volná/svolná apod.). Takže ta velká námaha, která musela předcházet, nemá tak kýžený efekt.
Miluju básně a balady popisující historii a jsem rád, že se jedna objevila i tady. Bohužel však musím konstatovat, že jsem ji nebyl schopen dočíst. Během čtení se mi zdálo, jako by autor vzal knihu o historii Westerosu a přepsal tam text v týmech, ať už kvalitních, nebo spíše nemotorných. Nsdějnému skladateli, či skladatele bych doporučil se trošku zamýšlet nad kvalitou a vhodností týmu, aby to mělo alespoň nějakou štábní kulturu ;)
Komentáře
Bohužel však musím konstatovat, že jsem ji nebyl schopen dočíst. Během čtení se mi zdálo, jako by autor vzal knihu o historii Westerosu a přepsal tam text v týmech, ať už kvalitních, nebo spíše nemotorných. Nsdějnému skladateli, či skladatele bych doporučil se trošku zamýšlet nad kvalitou a vhodností týmu, aby to mělo alespoň nějakou štábní kulturu ;)
@Lady Ašara Věř mi, zhudebněné ode mě bys to opravdu nechtěla slyšet :-D