Některý figurky jsou povedenější než jiný, mě příjde hodně dobrý souboj Gregora s Oberynem. Jsem docela zvědavej jak bude tento souboj ztvárněný v seriálu. Dobrý souboj podobnými zbraněmi ( kopí a malý štít ) jsem teď viděl ve Spartakovi BoAr - akorad tam Crixus neměl celoplatovou zbroj, tak si říkám že natočit uvěřitelně tento souboj do seriálu bude asi celkem obtížný.
Já se již přes rok snažím vytvořit rozšíření deskové hry pro devět hráčů za použití kovových figurek namísto default dřevěných, a taky jsem uvažoval o koupi těchto z dark sword. Nakonec jsem od toho upustil a kupuji to z jedné firmy v ČR. Jsem tedy zatím asi v půlce s malováním, protože jen pěšáků je asi 120,ale snad se mi to jednou podaří dodělat. Dyžtak mohu postnout nějaké fotky )
Tak vida nejlepší šermíř Zapadozemí už má taky figurku, no už bylo na čase a k Robertovi mohli udělat Rhaegara aby se měl na koho napřahovat válečným kladivem.
Opravdu? Proč si to myslíš? Je zde spousta šikovných šermířů Selmy, Bronn, Loras, Garlan, Jaime (bez pout a ve formě)....Podle mě jde u vyrovnaných šermířů o momentální formu, motivaci a možná i prvek náhody..Jak to říkal Barristan...někdy o vítězství může rozhodnout i věnovaný šátek:-)))
Je nekonvenční... Je to žena, kterou muži v té době podceňují... Jaime, s tolika zkušenostmi a vyhranými souboji s ní v době, kdy nikoho ještě nezabila, nebyl schopen udělat nic... Samozřejmě vždy záleží na spoustě okolností, ale já bych si vsadil na Brienne
Nejlepší šermíř Západozemí je samozřejmě Bronn celkově a pokud by se bralo kdo se dožil a je ve formě konce Hostiny pro vrány, tak už by měl i menší konkurenci. Bronn není žádný turnajový šampion -nafoukanec, ale žoldák zocelený žárem bitev a meč je jeho prodlouženou paží ( čehož si je schopný všimnout i neodborník na válčení jako Catelyn )
Nejlepším šermířem je stařík Selmy. A vůbec, bez obsidiánu by ani ten sebelepší šermíř neobstál před průměrným Jiným (pravda, pak ho zmákne i Sam Tarly :-D).
Už se to tu párkrát probíralo. Já osobně bych si vsadil na Sandora, ale je to přesně jak píše chmur, ten vršek je vyrovnanej a díky celkový realističnosti ságy neni nikdo neporazitelnej kráječ.
Podle čeho pasujete mezi nejlepší šermíře Garlana (Tyrella)? Jaime se imho znovu naučí. Bude to takový druhý Qohorin Půlruký. Naopak mě překvapuje, že nepadlo jméno Sandora Clegana (pravda, na konci Hostiny je zdánlivě/zřejmě mrtvý).
Já bych si za šampiona vybral dospělého plně vzrostlého draka! Sice by spálil na škvarek možná i půlku přihlížejících diváků, ale měl bych jistotu, že by ho žádný šermíř neporazil. :-D
Komentáře
Jaime se imho znovu naučí. Bude to takový druhý Qohorin Půlruký. Naopak mě překvapuje, že nepadlo jméno Sandora Clegana (pravda, na konci Hostiny je zdánlivě/zřejmě mrtvý).