!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
1210211213215216243

Komentáře

• Ešte ma napadá - Varys sa tiež neštíti obetí, hoci sa možno snaží plánovať svoje kroky tak, aby ich bolo čo najmenej. Malíček veci jednak umne plánuje, a jednak dokáže šikovne hrať s kartami, ktoré má práve v rukách, nech sú akékoľvek.
    Umierajúcemu mužovi sa klame najlepšie - kým príde na to, že si mu klamal, je príliš neskoro na to, aby ťa obvinil :twisted:
    (Ak si mala pri umierajúcom mužovi na mysli Neda, Varys nevedel, že Ned tak akosi stratí hlavu.)
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Katrina No nemám dojem, že by obětí po invazi barbarů bylo nějak výrazně méně než v případě války Pěti králů, navíc Varys dělá vše proto aby vypukla další válka, která přinese další tisíce mrtvých, ne Varys není o nic lepší než Malíček
  • Ach bože, zase debata o Malíčkovi? :D Za chvíli je tady @Jay a začne dělat ďáblova advokáta :D
  • AvivAviv
    upraveno 13. května 2016
  • @Achileus Ano, vyvolal by válku ve chvíli, kdy by to bylo pro Targaryeny nejpřínosnější. Ale mluvil pravdu, když tvrdil, že nijak netouží vidět Neda mrtvého. Mimochodem jsem v to, že by Kevan něco vyřešil, moc nevěřila. Rozhodně ne Dorne, Řekotočí a brzy ani sever po nevyhnutelné smrti Roose.
    @Aviv Takovým lidem většinou nejde o prospěch státu, jediné co je zajímá je jejich osobní moc, proč by měl být Varys jiný?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • AvivAviv
    upraveno 13. května 2016
    @svoa00 Kdo tvrdí, že nechtěl Neda mrtvého? On sám, Pavoukovi bych nevěřil ani pozdrav. Pavouk by ho nakonec zabil, stejně jako Kevana, on by totiž zabil každého kdo by mu překážel v jeho "skvělém" plánu.

Minimálně by stabilizoval pozici Tomenna, uzavřel smír s Tyrelly a církví. To by nebylo dobré?
    upraveno 13. května 2016
    @Gepeto A myslíš, že Tyriona zachránil z čistě nezištných důvodů, minimálně ho využil pro likvidaci Tywina.
    Ano, nepochybně bandy barbarů z východu by byly o hodně lepší než to co bylo v reálu, cílem Varyse bylo a je vyvolat chaos, aby dostal na trůn svojí loutku, čím více mrtvých a čím větší chaos tím lépe
    upraveno 13. května 2016
  • AvivAviv
    upraveno 13. května 2016
    Ale nie pre chaos samotný, v ktorom by si mohol tancovať ako Joker po Gothame. Chce ho skôr ako dobre umiestnenú a v správnom čase odpálenú výbušninu, aby s najvyššou efektivitou a najmenšími vedľajšími škodami (ktoré ho budú aj mrzieť) dosiahol niečo, čo všetky problémy spôsobené výbuchom napokon vynahradí.
  • @Achileus Varys nechcel Tywinovu smrť, len sa bál, čo mu Jaime urobí, ak nepomôže Tyrionovi.
  • upraveno 14. května 2016
    Argumetovat tím, že Varys plánoval invazi barbarů, je podle mě zcestné. Pochybuji, že Varys či Ilyrio kdykoli vůbec někdy počítali s Dothraky v Západozemí, všichni vědí, že se bojí slané vody. Spíš se pouze jednalo o způsob, jak zabavit Viseryse a Daenerys, aby měl Aegon volnou cestu.
    Kdybych měla na váhách Malíčka a Varyse a musela si vybrat, Varys by byl pro mě lepší volba.
  • Jeden večer se sem nepodívám a 50 nových příspěvků :-D
    @Denebola Ak sa Varys a Illyrio chceli zbaviť Dany a Viserysa, prečo ich proste nenechali vyhladova k smrti v uliciach?
  • Hmm... Možno aby ich mohli využiť v budúcnosti na niečo, čo sa naskytne nečakane.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.