Pc gaming(xbox, ps)

upraveno 5. května 2011 v Komunita
Nikde jsem tady nenašel sekci (aspoň jsem se koukal na ICEFIRE a D20) o PC gamingu a vzhledem k tomu, že jsem občasný hráč a PC gaming je dost rozšířená zábava v dnešní době, hodlám to napravit :-)

CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:

Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma

Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas

Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII

Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)

Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D

A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2

Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2

A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
12357172

Komentáře

  • upraveno 9. března 2011
    A zkoušel někdo hru na podobným principu Drakensang ? Moc pěkná fantasy .. trošičku více pohádková a na pravidlech Dark eye ( německá obdoba DND)
  • upraveno 9. března 2011
    BG II má podle mě celkem pěknou grafiku, i když se dnes může zdát hodně zastaralá...Já osobně v hrách preferuji 2D grafiku a izometrický pohled...jsem v tomhle asi anachronismus...Největší plus této hry = super příběh, dokonalé dialogy s NP postavami a plno vynikajících vychytávek...Tým lidí, který na téhle hře pracoval ji zároveň musel milovat, jinak si tenhle skvost nedokážu vysvětlit:-)
    Podobně vymakaná je i série Fallout (i když to není fantasy), ale z těch mám deprese...takže je nemůžu hrát delší dobu
  • upraveno 9. března 2011
    Absolutní souhlas s Anomanderem - 2D grafika a izometrický pohled.. nic jiného bych ani nehrál
  • upraveno 10. března 2011
    No, 2D a izometrie... zkousel nekdo Anachronox? Naprosto spicove rpg od tvurci Ion Storm, na kterem pracoval Tom Hall, pozdeji zakladatel Troika Games (Arcanum, Vampire: Bloodlines).
    Ma to skvely pribeh, uzasne rozhovory a velmi prijemmny humor. To je dalsi moje srdcovka...

    BG2 mam samozrejme ted rozehrane a musim rict, ze v zaplave hypergrafickych skvostu mi tohle prijde moc pekne...
  • upraveno 10. března 2011
    Já se prostě nerad pohybuju na kompu ve 3D. Toho mám docela dostatečné množství v životě.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 10. března 2011
    3D v NWN nebo DA je stejně v podstatě obdoba izometrickýho pohledu, jen se tam dá natáčet kamera...
  • upraveno 10. března 2011
    JAIME: Tak to si toho už moc nezahraješ...
  • upraveno 13. března 2011
    Tak co už máte někdo ozkoušený DAII ? Stojí to za to ? :-D prosím, poreferujte případně o čem to je jak se to hraje atd ...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 13. března 2011
    Tak, neměl jsem o víkendu moc čas, jsem teprve v prvním aktu, takže nebudu zatím úplně objektivní. Rozhodně to podle videí vypadalo podstatně hůř, to zaprvý. Za druhý, oproti jedničce a starším věcem Bioware (NWN, asi BG) mi to přijde slabší. Systém sice je podobnej jako u DA Prameny, ale je nějak zjednodušenej, hnanej do vyšších čísel, takže už tam neni zbroj obrana 10,56 a podobně, předměty často nezlepšujou vlastnosti,a le třeba přímo útok, a co hlavně, parťákům se nedá měnit zbroj, jen doplňkový předměty a zbraně. Inventář je pouze rozdělenej na jednotlivý druhy předmětů, nelze vidět všechno dohromady a trochu tomu chybí přehlednost. Speciální schopnosti jsou zase trochu jinak než byly v jedničce, kde mi docela vyhovovaly. Boj obecně je takovej rychlejší a víc chaotickej, zato v něm cáká víc krve. A chybí tomu lepší atmosféra a dialogy, i když to masseffectovský kolečko mi nevadí. Zatim teda dojem lepší než jsem se bál, ale trochu mi to přijde šitý horkou jehlou.
  • upraveno 13. března 2011
    DA 2 mám projeto a nakonec mě to velmi mile překvapilo. Byl jsem hodně skeptický, po demu dokonce trochu zhnusený, ale plná hra mě naladila na úplně jinou vlnu.
    S každou odehranou hodinkou se hra stále zlepšuje, především co se atmosféry, různých rozhodnutí a děje celkově týče a postupem času to alespoň u mne vygradovalo na skvělý zážitek a rozhodně jsem si DA 2 užil navzdory tomu, že jsem předem "lámal hůl" a byl jsem některými věcmi rozhořčený.
    Opravdu doporučuji a kdo se prokouše úvodními rozporuplnými pocity z úvody hry, bude odměněn.
  • upraveno 13. března 2011
    No já až teď hraju NTW .... Za Rakušáky drtim Napoleona a přitom si stíhám pohrávat i s Turkama :-D
    Pokud někdo má a rád by dal multiplayer bitvu nebudu proti :-)
    Na DAII se spíš ptám, jestli se o tom mám v budoucnu zajímat...
  • upraveno 14. března 2011
    Rovněž DAII doporučuju, má to dobrou atmošku i příběh. Jediný, co se mi moc nelíbilo byly opakující se dungeony a nemožnost dávat parťákům výstroj, ale jinak palec nahoru. A potěšilo mě, že jsem tam potkal hodně známých z prvního dílu...

    Napoleona jsem hrál, ale teď už se pomalu připravuju na Shoguna 2! :-)
  • upraveno 14. března 2011
    Já si pro Shoguna zítra jdu .... tak někdy pak můžem zkusit :-D

    A o čem je příběh DAII... jen jako nástin? :-)
  • upraveno 14. března 2011
    SPOILER

    Rodinka Hawke prchá před útokem Zplozenců z vesnice Lothering v království Ferelden do zámořského městského státu Kirkwall. Po jistých peripetiích se tam dostanou a hráč sleduje jejich příběh (konkrétně staršího syna z této rodiny) během následujících cca 10 let. Jsou tam vždycky časové skoky mezi klíčovými událostmi v této době. A Hawke (mluvím o hl. hrdinovi) se během této doby postupně stane z obyčejného uprchlíka před Nákazou jedním z nejdůležitějších lidí ve městě (žampionem :-D).

    Konec SPOILERu

    PS: Vlastně to ani spoiler není, páč tohle bylo v každém traileru řečeno... :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. března 2011
    Tak po dalších pár hodinách hraní musím říct, že moje negativní pocity se víc a víc prohlubujou. Příliš mlácení, málo taktiky ubohej inventář a předměty, sice spousta kvestů, ale dost otravnejch. Ty boje je třeba si u takovýhle hry užívat a vychutnávat, ne si řikat ach jo už třetí anonymní skupina banditů za posledních pět minut. Nepřítelé se respawnujou přímo ze země, zuří boj, okolo přitom vesele stojej nezůčastněný občani města. Timhle tempem by nemoh zůstat jedinej bandita na 50 km okolo. Nebo když zajdu k mágovi a čeká tam na mě cca 50 stínů. To co byly v jedničce potvory, který byly třešničkou na dortu, se tady kosí po desítkách. Ty herní reálie jsou neskutečně přepálený. Ve výsledku to nedokáže vůbec vyvolat emoce a atmosféru.

    Když koukám na games.cz, negativních ohlasů je tam jako máku, a je to dobře, věřim, že to bioware donutí se nad sebou zamyslet, protože tohle je slabota. Asi to postupně dohraju čistě kvuli příběhu a když už jsem do toho investoval, ale po výborý DAO je tohle hodně studená sprcha.

    Citace z jedný recenze: "Bitvy jsou přímočařejší, mnohem krvavější a nepřátelé jsou početnější, někdy až vysloveně přehnaně. Když vybijete obrovskou tlupu protivníků, načež se odnikud objeví stejná tlupa znovu a pak třeba ještě jednou, moc přirozeně to nepůsobí a někdy vás to donutí trochu zavzpomínat na Diablo."

    Sedí to, ale přesto tomu dali 80 %. Poprvý se ptám, co za to recenzenti dostávají...
  • upraveno 14. března 2011
    :-D Tak tak recenzování už neni to co bývalo... Já jsem přemýšlel jestli právě to zkusit aspoň kvůli příběhu, který nezní tak špatně, ale nejspíš si ho jen přečtu na Dragon age wiki
    BTW kdyby jste měli zájem jen tak pro orientaci se podívat kde leží Kirkwall - Přímo nad Fereldenem přes moře :-)
    http://images.wikia.com/dragonage/images/2/21/Thedasmap_wallpaper_1600x1200.jpg

    Co mne v demu ještě mrzelo, že všechny ženy vypadaj jak laciné pornoherečky.. Dokonce i maminka :O
  • upraveno 14. března 2011
    Ne, Aveline nebo Merrill takový prsa nemají. :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. března 2011
    Než jsem začal s DA II, trochu jsem coby přípravu hrál starý dobrý NWN 2. Teď mám chuť se k tomu vrátit anebo hrát DAO spíš než DA II. Smutný. Některý lidi říkaj, že to je fantasy Mass Effect 2, ale to je blbost. Ten je sice akční, ale každej boj je zábava. Tady jsou boje za chvíli strašně nuddný, jednotvárný a otravný. Vzhledem k tomu podivnýmu soubojovýmu systému navíc ani člověka nijak netáhne sbírat nebo shánět nový předměty páč mám pocit, že je úplně jedno čim tam vlastně hrdina mlátí. Jestli bude někdy DA III, ať je to zas jako jednička. Nebo ať se klidně vrátěj k AD&D, hlavně ať to neni takovej hybrid.

    P. S. Ty kozy tam jsou vážně výrazný, i ty maminčiny :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 15. března 2011
    Tak recenze na Shoguna 2 jsou dost velkolepé. Dokonce jsem i zaslechl něco jako: "nejlepší díl série".
  • upraveno 15. března 2011
    Jo už se těšim jak malé děcko.. Dostal jsem ke krabičce papírovou čepičku Origami. Asi s ní budu chodit na přednášky :-D http://pc.hrej.cz/recenze/total-war-shogun-2-3497/
  • upraveno 15. března 2011
    Sice už si ho nezahraju na maximální detaily jako u předchozích dílů, ale bude to pěkné připomenutí toho, jak jsem před těmi deseti lety na Shogunovi 1 s touhle sérií začínal.

    PS: Doufám, že gejša bude opět tak ultimátní vražedkyní jako v jedničce! :-D
  • upraveno 15. března 2011
    No chvíly jsem to žkoušel a vše je parádní.... Rozehrál jsem to za klan Hattori - mistry ninju :-D
  • upraveno 15. března 2011
    Já se asi mrknu na klan Uesugi, protože ti se hodně kamarádí s bojovnými buddhistickými mnichy - a ti byli moje nejoblíbenější jednotka v Shogun 1.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 15. března 2011
    Já budu hrát asi za Japonce.
  • upraveno 15. března 2011
    Tak to máš z čeho vybírat. :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 15. března 2011
    Kdo bude hrát za klan Fukušima? (Je to sice černej humor, ale nemůžu si pomoct.)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 15. března 2011
    Tam je klan Fukušima? A je tam i klan Tsunami?
  • upraveno 15. března 2011
    Když už jsme u tý Fukušima.. dneska ráno mne zaskočila situace na lidovkách..Drábová:"Pravděpodobnost černobylského scénáře je nula," řekla v on-line rozhovoru pro serveru Lidovky.cz předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová.
    "Je to úplně jiný typ reaktoru. Rozptylu radiace do okolí by měla zabránit reaktorová nádoba a hlavně ochranná obálka. Ani jedno černobylské reaktory neměly," vysvětlila.

    a asi o 5 min později na novinkách: Nejprve postihla první exploze druhý reaktor a zřejmě poškodila jeho tlakovou nádobu, následně byl zaznamenán v pořadí už druhý výbuch u čtvrtého reaktoru, který předtím začal hořet.Japonská vláda varovala, že radiace dosahuje nebezpečných hodnot až do vzdálenosti 30 kilometrů od elektrárny.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 15. března 2011
    Nebagatelizoval bych to, ale pochybuju, že by ty dosavadní exploze dokázaly poškodit kontejnment jako takovej (pokud by se to skutečně stalo, už by se před ničím nevarovalo...). Ve Fukušimě rozhodně nehrozí rozmetání hořícího grafitu do okolí, protože tam žádnej neni.
  • upraveno 15. března 2011
    dobrý článok o situácii v japonsku a o českých (ale aj slovenských) médiach napísal fuka na svojom blogu
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.