Nejlidnatější království

upraveno 19. dubna 2014 v Svět ledu a ohně
Otázka, které království je nejlidnatější mě pálí už roky a nemůžu si pomoci, ale zdá se mi, že GRRM kapitolu od kapitoly jen navyšuje počty.

Začínáme s tvrzením že Lannisteři dobyli královo přístaviště během Robertovi rebelie s armádou o něco větší než 10 000 mužů pak to postupně stoupá a vrcholí to tím, kdy Doran říká, že bohužel zdělil nejmíň lidnaté království, ale naopak Quentyn tvrdí, že Dorne má armádu "50 000 kopí" což by byla společně s Tyrellama největší armáda na jedno ze sedmi království.

Podělte se o svoje názory sem zvědav

Já osobně se kloním k teorii, že nejlidnatější je Sever ... je holt velkej :-)

Komentáře

  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 19. dubna 2014
    Aj Rusko je veľké a napriek tomu je Čína ľudnatejšia..
    Ja by som povedal Rovina... Temer nič ich tam nemôže sklátiť...
    Sever - zima; Dorne - teplo; Riečne krajiny - záplavy; Údolie - kmene.
    Akmáš úrodu zamrznutú, nepodarenú kvôli suchu alebo skyslenú záplavami, či ťa obliehajú horské kmene, ťažko uživíš veľa ľudí. Západ, Kráľokraje a Rovina majú potenciál. Rovina je ale väšľia a všeobecne je označovaná za bohatú a úrodnú, zatiaľčo Západ si predstavujem skôr hornatý.
    A v Železných ostrovoch sa o "prirodzený" úbytok starajú sami.
  • TergasTergas Ten, který schází z kopců
    Myslím že GRRM i někde psal, že Rovina je nejlidnatější - ve středověku je normální hladovět a to obzvlášť když zima trvá několik let jako v asoiaf. Dá se předpokládat, že na jídlo bohatá rovina, která má navíc mírnější zimu než sever, obrovské pobřeží na rybolov atd, bude mít obyvatel určitě nejvíc
  • Taky se přikláním k Rovině, neboť jsem taky něco podobnýho čet od GRRM a jednak ma opravdu nejlepší podmínky. Nejlepší klima, docela velká rozloha, žádná zima, žádný jiní, jen trošku nevraživost s dorne..
  • Rovina a Lannisterský západ, oblast od Rudého bodce až po Skálu má asi největší hustotu zalidnění z hlediska měst, vesnic a hradů. Rovina je na tom dobře z důvodů ktere tu už byly řečeny výše + je navíc oproti západu dost roztahaná, zatimco západ má větší koncentraci na malé ploše. Sever bych moc nepočítal, je sice velkej ale většina vazalů má svoje pevnosti celkem daleko od sebe, větší města tam skoro nejsou, až na Bílý přístav a ještě něco na co si už nevzpomenu, zatímco Rovina se Starym městem a Západ s Lannisportem mužou směle konkurovat i Královskemu přístavišti (dle meho ho asi i překonaj ale to už je jen osobní nazor který nemužu zakladat na moc dukazech)
  • TergasTergas Ten, který schází z kopců
    @Marek počtem obyvatel je KL nejlidnatější (na awoiaf wiki je i pořadí) staré město je druhé co do počtu obyvatel, potom snad lannisport. Bílý přístav je tuším pátý nebo čtvrtý
  • @Tergas jj je to možný, ja to tak bral čistě z duvodu že tam ty mesta stojej o par stovek, možna tisíc let dýl, takže by mohli mít i víc lidí, ale to už je jedno, jak řikaš i tak jsou dost zalidněné
  • A čo Údolie? Koľko má obyvateľov?
  • Quentyn se snaží zvýšit váhu Dorne, proto mluví o 50 000 kopí, ve skutečnosti ale pochybuji, že dají dohromady víc než 10 000-15 000. Zároveň také není běžné, aby někdo vytáhl s celou armádou, proto těch 10 000 Lannisterských nemusí být vše co tehdy měli k dispozici.
  • Lannisteři tehdy měli cca 12tisíc, Dornů bylo u Trojzubce 10t. Jinak souhlas s Dzolo, vytáhnout do pole může Dorne max. řádově s 15.000 s tím, že spousta starců a mladíků zůstane doma.
  • Ľud z Údolia sa podľa knihy Svet ľadu a ohňa sústreďuje kvôli horským kmeňom hlavne v dobre zásobených pevnostiach a hradoch. Takže pod každým hradom je nejaká dedina. Hradov je tam pomerne veľa. Ak zoberiem do úvahy, že Údolie je len časť z Údolia Arryn tak ostatnok žije v horách alebo aspoň v menších Údoliach alebo kotlinách,dolinách.
    Napriek tomu musí byť husto osídlené takmer ako Rovina, pretože dokáže na svoju veľkosť poskladať 40 000 člennú armádu čo je naozaj veľa. Možno veľa ľudí žije aj v Meste Rackov ale určite nie viac ako 15 000 bojaschopných mužov. Alebo sa snáď mýlim?
  • Znie to rozumne.
  • A čo také Železné ostrovy?
    Sú malé a neúrodné preto musia rabovať na pobreží a prepadávať lode.
    Predpokladám, že majú obrovskú flotilu cca 200+ lodí.
    Na druhej strane mužov podľa mňa dajú dokopy max 10 000-12 000.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Co s nimi? Vylidnit.
  • Nevada napsal(a):

    Co s nimi? Vylidnit.

    ako? :D
  • @DonPadre vzhledem k Nevadinu názoru na Železné asi hladomorem =D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Nebo náletem draků, velkým tsunami, to je fuk. Hlavní je výsledek!
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @DonPadre Třeba se vyvraždí sami mezi sebou, což by byl jejich nejlepší počin v dějinách
  • Nevada napsal(a):

    Co s nimi? Vylidnit.

    Ó ano.
    Nevada napsal(a):

    Nebo náletem draků, velkým tsunami, to je fuk. Hlavní je výsledek!

    Ó ano!
  • SagartSagart Amo ergo sum
    upraveno 15. února 2017
    Everett_Young napsal(a):

    @DonPadre vzhledem k Nevadinu názoru na Železné asi hladomorem =D

    Nevada napsal(a):

    Nebo náletem draků, velkým tsunami, to je fuk. Hlavní je výsledek!

    Achileus napsal(a):

    @DonPadre Třeba se vyvraždí sami mezi sebou, což by byl jejich nejlepší počin v dějinách

    Vy všichni, kteří zde odsuzujete národ železných mužů, statečných bojovníků a dobrodruhů, kteří rostou jen krví svých nepřátel a již od raného dětství jsou utužováni k tvrdému námořnickému životu. Vy všichni, slanou vodou nepokřtění, kteří chtějí tyto geroje vyhubit jakkoliv jinak, než statečně se zbraní v ruce, byste se třásli jen při pomyšlení, že se z vás stanou jejich otroci, nebo solné ženy. Třeste se před hněvem Potopeného boha a plačte, neboť to nebudete vy, kdo se bude po smrti věčně se sladkými mořskými pannami a popíjet z pohárů tohoto boha oceánů. Již brzy vás, vy zavrženíhodní vyznavači Bohů zelených zemí budete řvát, až se ze soch vašich sedmi bohů stane suť a dřevo vašich čarostromů bude krmit naše ohně, které zničí i vaše domovy. Váš život nebude lehký, až Euron Greyjoy, zvaný Vraní oko usedne na váš železný trůn s korunou z naplaveného dřeva a vláda jeho rodu bude věčná. :D :P :P
  • Třeste se před bohem Potopeného boha
    Jakého boha vyznává Potopený bůh? Vyznává toho samého co R`hllor? Nebo věří ve Špagetové monstrum? =D

    Třeba proti mojí oblíbené Aše nic nemám, ale takový Victarion je neuvěřitelný blb. Takový Hora, akorát bez jakéhokoli strategického nebo taktického nadání. Taková hloupá opička se sekerou. Pokud jde o jejich mentalitu, kdy psaní považují za barbarství a odmítají byť základní vzdělávání... hloupost většiny z nich je neuvěřitelná. A podle toho taky vždycky v dějinách dopadli.
  • Špagetové monstrum 8-O =D =D =D
  • @Sagart
    Vy všichni, kteří zde odsuzujete národ železných mužů, statečných bojovníků a dobrodruhů, ........BLA BLA BLA
    Asi nejsem takovej geek abych se k tomu vůbec vyjadřoval...
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Everett_Young @Mistr Kápě @sfik Ani legraci si už člověk nemůže dělat. Sorry, jako! :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 15. února 2017
    @Sagart Jen jsem chtěl vědět, koho to uctívají Západozemští bohové, protože tak ta věta vyznívá :twisted: Ale hádám, že @Mistr Kápě to nebude, ten už je na odpočinku.
  • AvivAviv
    upraveno 16. února 2017
    Everett_Young napsal(a):

    @Sagart Jen jsem chtěl vědět, koho to uctívají Západozemští bohové, protože tak ta věta vyznívá :twisted: Ale hádám, že @Mistr Kápě to nebude, ten už je na odpočinku.

    Nikoho. Sú to ateisti. :twisted:
  • My se tady železným smějeme ale jestli se Victarionovy podaří tím dračím rohem ovládnout draky tak už to tak srandovní nebude
  • @Mistr Kápě nepodaří ;-)
  • V to pevně doufám to by totiž bylo horší než smrt všech dobrých postav co umřeli ale u Martina člověk nikdy neví
  • Ovládnout, neovládnout... Ale na jak dlouho? Já myslím, že i z toho by se dalo hezky vybruslit.
  • Železní niečo znamenali len keď boli pod vládou Hoarov :D Čierna Krv :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.