93 bodů, čekal jsem, že dopadnu o něco líp, ale otázky měly úroveň. :D Heraldika mě pohřbila. :D Sága přečtena 3x od roku 2011, povídky jsem nečetl vůbec, ale mám přečtenou celou wiki. Dvakrát nepozornost, zbylých 17 jsem nevěděl a tipnul špatně. :D Kvíz vynikající, příště ještě o 100 otázek víc a bude to dokonalé. :):D
Mám 66. Niečo bola tipovačka, niečo nepozornosť (otázku o Myrcelliných ušiach som len preletela a až potom zistila, že tam nebol Temnohviezda). Inak fakt nádherný kvíz. Mala som pocit, že nemá konca a boli tam otázky z toľkých oblastí, že sa mi nechcelo veriť. Klobúk dolu. Chcelo by to nejaké ocenenie. Čo tak pasovanie na Rytíře zapeklitých vědění? ;)
V Západozemí síce poznajú len "čierne železo a červené zlato, žiarivú meď a matné olovo, oceľ a cín a bledé striebro, mosadz a bronz a platinu" ale došla som k názoru, že ideálny bude WOLFRÁM. V 1555 v Česku ho volali aj wolfshaar - „vlčí vlas“.
@Aviv: Dle AWOIAF navíc - electrum (slitina zlata a stříbra,... popravdě to jsem se dozvěděl něco nového...) a "běžné" žluté zlato a železo. Krom toho "matné olovo, oceľ" má být "olovo, matná (nebo bledá) ocel" (... a normální ocel a Valyrijská ocel... ale u ní by mě zajímalo, kde ji maestři berou - respektive komu roztavili meč... :o))
Jejda... No ale za to už môže osoba, ktorá na ktoromsi anglickom webe v odpovedi použila túto pasáž. Buď to prehodil prekladateľ knižiek, alebo to prehodil pisateľ na webe. Ja som len prepísala, čo som videla. Možno, že to nie je čistá valyrijská oceľ, ale len symbolické pokovovanie toutou oceľou, ako keď sa niečo chrómuje. To by výrazne znížilo spotrebu. A ak sa nemýlim, tak štúdium mágie je u nich minoritnou záležitosťou, takže ten valyrijský výmysel sa im skoro vôbec nemíňa. Teraz mi napadlo... Čo sa robí s reťazami zosnulých maestrov? Možno keby sa tie reťaze posielali späť do Citadely, mohli by by jednotlivé články roztaviť, nahádzať do príslušnej priehradky a takto recyklovane používať tú istú oceľ celé storočia. Ozaj, súhlasíš so žiarovkovým vláknom?
Len 54 a pri niektorých otázkach som si hovorila či je to vôbec z tejto ságy :-) Pri tipovacích otázkach 0 bodov a v rozhodovaní 50 na 50 som zvolila vždy zle :-) Možno by mala byť aj šanca "zavolaj známemu" :-) Inak super kvíz a obrázky super. Vďaka
Já si nejsem jistá, ale v epizodě 04x01 Dva meče říkal Tywin o Přísežníkovi a Vdovině nářku, že jsou to jediný Lannistersý měče z valyrijské oceli. V otázce 109 je, že Jasný řev je valyrijský meč Lannisterů. Trochu mě to zmátlo, neví někdo?
Komentáře
Jinak 77 bodů
Inak fakt nádherný kvíz. Mala som pocit, že nemá konca a boli tam otázky z toľkých oblastí, že sa mi nechcelo veriť. Klobúk dolu. Chcelo by to nejaké ocenenie. Čo tak pasovanie na Rytíře zapeklitých vědění? ;)
Možno, že to nie je čistá valyrijská oceľ, ale len symbolické pokovovanie toutou oceľou, ako keď sa niečo chrómuje. To by výrazne znížilo spotrebu. A ak sa nemýlim, tak štúdium mágie je u nich minoritnou záležitosťou, takže ten valyrijský výmysel sa im skoro vôbec nemíňa. Teraz mi napadlo... Čo sa robí s reťazami zosnulých maestrov? Možno keby sa tie reťaze posielali späť do Citadely, mohli by by jednotlivé články roztaviť, nahádzať do príslušnej priehradky a takto recyklovane používať tú istú oceľ celé storočia.
Ozaj, súhlasíš so žiarovkovým vláknom?