Pc gaming(xbox, ps)

upraveno 5. května 2011 v Komunita
Nikde jsem tady nenašel sekci (aspoň jsem se koukal na ICEFIRE a D20) o PC gamingu a vzhledem k tomu, že jsem občasný hráč a PC gaming je dost rozšířená zábava v dnešní době, hodlám to napravit :-)

CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:

Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma

Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas

Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII

Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)

Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D

A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2

Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2

A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
24567172

Komentáře

  • upraveno 12. ledna 2011
    NTW co se inteligence tyce je docela vysoko. Naopak, kdyz budes stat na kopci ve vyhodne pozici, nepritel bude cekat a nebude provadet sebevrazedne utoky. Vyhrat jste mohli jen minulych dilech, kdy za timeout bylo viteztvi. Doporucoval bych nenechat se ovlivnit nazorem lidi, pro ktere hra byla prilis slozita a stala se jim permanentni frustraci.
  • upraveno 12. ledna 2011
    TW příliš složitá?:) lol:)
  • upraveno 12. ledna 2011
    Colombo píše:
    TW příliš složitá?:) lol:)


    Znám pár takovejch lidí...
  • upraveno 12. ledna 2011
    jestli je TW složitý, tak bych chtěl vědět, co je potom taková Europa Universalis nebo Hearts Of Iron:D
  • upraveno 12. ledna 2011
    EU je lehoučká, tam nemáš většinu toho micromanagmentu a posouváš jen armádama (tam nemusíš řešit řetězec velení) a pak jen posíláš panáky (zase, nemusís je přímo řídit, jen pošleš diplomata/obchodníka/špióna).

    Taková Victoria..., kde nejen musíš řešit globální ekonomiku, ale ještě musíš dávat pozor, jestli ti blbci kapitalisti nezavřou kvůli krátkodobému propadu trhu nejvýkonější fabriku, takže ti zůstanou jen ty nejméně výnosné (které sponzoruješ kvůli možnosti sebezásobování během války, kdy se ti konkurenční trhy uzavřou), kam se přesune většina z té zavřené továrny, načež skončíš na mizině.
  • upraveno 12. ledna 2011
    jo jasně, když se v tom po nějaký chvílí rozkoukáš není to problém, ale začátek rozhodně není tak jednoduchej jako třeba v TW
  • upraveno 12. ledna 2011
    Ehm trošku trapný se předhánět v tom co je složitější ne?

    Aqwarty navíc píše že hra je složíta pro některé lidi....
  • upraveno 12. ledna 2011
    Neberu to jako nějaký předhánění, jen jsem se nad tím pozastavil, protože mně osobně TW nikdy složitá nepřišla...

    jinak nevíte někdo jestli pokročili s Westeros modem? nemotivoval je třeba seriál k pokračování ve vývoji?:)
  • upraveno 12. ledna 2011
    Austin: Sorry, je to predhaneni a honeni si ega ;-)

    Jinak ja jsem fanda TW uz od prvniho Shoguna, a co se tyce promakanosti, tak si myslim, ze jim to funguje moc pekne. Treba kdyz clovek zkousi principy vyctene z "De bello gallicum" :)
  • upraveno 12. ledna 2011
    Trocha hnidopišství a honění si ega :-D: Správně to je De bello gallico. Předložka "de" se pojí s 6. pádem.
  • upraveno 22. ledna 2011
    Někteři z vás tady zmiňovali hru Mount and Blade... Neodolal jsem a zkusil Mount and Blade warband... Je to docela zajímavá hra... Simulace bojů je tu doopravdy výborná a konečně máte šanci vyzkoušet jaký to je stát proti jízdě - V Aréně je to docela pohodový ale ve volný přírodě - zlo... Hrál jsem za jízdního lukostřelce + meč a štít... Ocenil jsem, že na bojišti se může objevit až 200 bojovníků... Tim že můžete velet vlastní družině se dostává na scénu i taktika, s kterou si můžete docela i pohrát.. Samotný souboje mi pak mnohdy připadali trošku nepřehledný, ale jinak super pocit být uprostřed větší potyčky nebo šturmovat hrad... Co mne ale zklamalo je počet itemů (hlavne zbrojí a zbraní) a některé itemy, které slouži jen k obchodu. Poté mi připadalo, že mapa je strašně chudá. Stejně tak možnosti u zprávy hradů, vesnic a měst. úkoly se také moc nestupňují a začnou se brzo opakovat... Po nějaké době pak taktická mapa omrzí a to ikdyž si budujete kralovství- škoda... Ale ve výsledku (vydával to Paradox) super hra. Jinak jsem oběvil, že někdo dělá na A Song of Ice & Fire módu
  • upraveno 22. ledna 2011
    Amaroun: ano, bez módů je hra relativně chudá.



    Jsou však různé fantasy módy, historické módy (boje neadrtálců, keltská anglie, evropa 1400 až novověk, například 1. světová v číně, nebo jak..)
  • upraveno 22. ledna 2011
    M&B je dobrá hra, vyplatí se upgradovat na nejnovější verze, protože přidávají různé vymoženosti, jako kupování cechovních domů etc. Jinak existují mody, kde můžete nastavit velikost armád i na 500 a víc, to pak je ale i pro vyšší mainstream PC fakt záhul. Převaha středověké jízdy nad pěchotou je tam krásně vidět, i když píkovníci se bránit taky dokážou, ale jen ve formaci (jako v reálu). Kralování ve vlastním královstvíčku mě nikdy moc nebavilo, raději jsem byl věrný vazal ovládající půlku království. :-)



    Colombo - modernější období mi k M&B nikdy moc nepasovaly.
  • upraveno 22. ledna 2011
    No já jsem hrál za Nordy (modrá) a když jsme dobili Swadii (oranžová) tak jsem bral i Swadský rekruty. Co jsem tak po světě jezdil, nic mně lepšího nepřipadalo než mít Swadský rytíře, Nordsky Huscarly a nějaky ty lučištníky a střelce s kuše.... Do zelenýho královsti (nvm jak se jmenuje) jsem se teda nedostal...

    Jízda je mocná proti rouztroušeným protivníkům, ale proti pevný formaci Nordů nemá moc šanci :-)



    A tak za sebe byste doporučily jaký mód ? :-)
  • upraveno 22. ledna 2011
    Podle mě jeden z nej módů na M&B warband je Brytenwalda. Sice potřebuje ještě trochu dodělat, ale jinak je jeho myšlenka moc pěkná. Boj se odehrává na Britských ostrovech asi někdy v 6. století. Je tam spoustu královstvý (Gwyned, Powys, Sassex, Mercia atd), nový zbraně zbroje atd

    Na samostatný M&B se mi líbil Roots of Ygdrassil. Bylo to jakoby ze severský mytologie kde několik nordických klanů bojuje mezi sebou. Nejsou tam koně, pokud založíte své království tak se vám vygeneruje nový jarl který vám odpřísáhne věrnost a s ním jeho družina. To samí i když dobyjete další hrad nebo město.
  • upraveno 22. ledna 2011
    Třeba 1257 AD, myslím, že se připravuje i odvozenej mod Middle Europe, kdy bude i České království, v původní verzi jsme součástí Svaté říše římské.
  • upraveno 22. ledna 2011
    Tak díky za rady určitě nějaký vyzkoušim :-)
  • upraveno 22. ledna 2011
    Tak s Anno Domini 1257 si budu muset počkat až vydaj verzi na opatchovanou hru 1.134 :(

    Zkusim zatim tu Brytenwaldu :-)
  • upraveno 22. ledna 2011
    Amaroun: V Brytenwaldě máš zapnuto, že se ti může zničit zbraň. Nevim jak je to teď v aktuální verzy, ale mě se ta zbraň zničila každou bitvu. Třeba i několik zbraní v jediný bitvě jsem zničil. Leze to docela do peněz tak jsem si to radši vypnul. Vypíná se to v tom menu kde máš možnost začít číst nějakou knihu nebo rozbít tábor.
  • upraveno 22. ledna 2011
    Ok díky za radu
  • upraveno 24. ledna 2011
    Amaroun píše:
    Tak s Anno Domini 1257 si budu muset počkat až vydaj verzi na opatchovanou hru 1.134 :(


    S touhle verzí mi to normálně funguje. Zatím je tam pár nedodělávek, třeba když jsem se jel podívat do Říma, tak tam tvrdnul na zadku jen sám Papež a nikdo jiný, žádná armáda :-), a ještě mi do očí řekl, že náboženství není ještě implementované. Myslel jsem, že smíchy poprskám monitor. :-D Nevím, jestli to bylo tvůrci modu zamýšleno, ale jako vtípek to na mě fungovalo skvěle. :-) Jo, a ještě má Papež špatnou vlajku.



    Takovýhle mody miluju. Nedávno jsem zachránil Rudolfa I. Habsburského z francouzského zajetí v Arrasu a teď jsme pomalu největší kamarádi. Přemysl Otakar II. teď byl jmenován velitelem vojsk SŘŘ a bojuje na Balkáně*, teď tam má Svatá říše římská takovou izolovanou enklávu v okolí města Niš. Jo, a taky se mi podařilo ubránit Kolín nad Rýnem před Francouzi, sice jsem trochu podváděl, protože jsem využil chyby ve hře, ale no co, výsledek se dostavil. Prostě mě takové hry baví. :-)



    * - Válčí se proti Srbům, neptejte se mě proč. Kvůli tomu armády neustále přejíždějí přes Uherské území, divým se, že nám to tolerují. :-)
  • upraveno 24. ledna 2011
    Já jsem začal hrát za Teutony a při prvním vstupu do města ( realný mód) mi to spadlo

    Olorin píše:
    t do Říma, tak tam tvrdnul na zadku jen sám Papež a nikdo jiný, žádná armáda :-), a ještě mi do očí řekl, že náboženství není ještě implementované. Myslel jsem, že smíchy poprskám monitor
    :D :D to je dobrý - asi tu hlášku začnu používat :-D



    Já zkoušel http://mount-n-blade.blog.cz/1009/floris-expanded-mod-pack-v-1-0 Je složenej z několika módů... Mapa i bojové pole jsou docela pěkně předělány, stejně tak hrady, nové itemy je toho hodně...
  • upraveno 27. ledna 2011
    Bylo to tady nebo nekde jinde? Kazdopadne jsem se bavili o tom, ze tady nekdo hraje League of Legends. Uz jsem zase aktivni, takze neprida si nekdo na hrani?:)
  • upraveno 28. ledna 2011
    Shako píše:
    Bylo to tady nebo nekde jinde? Kazdopadne jsem se bavili o tom, ze tady nekdo hraje League of Legends. Uz jsem zase aktivni, takze neprida si nekdo na hrani?:)


    Neviem, či sa tu o tom niekto bavil, ale ja LoL hrávam pod nickom Xamion. I keď skúškové a všeobecne bakalársky ročník mi to teraz zrovna neuľahčuje :P
  • upraveno 28. ledna 2011
    Aeris píše:
    LoL hrávam pod nickom Xamion.


    Ok, pridam si te. ;-)

    Jinak to LoLko nezapres, uz sis vypujcil i avatar.;-)
  • upraveno 1. února 2011
    Kupujte Magicku
  • upraveno 1. února 2011
    Co jsem slyšel je to strašně zabugovaný.... Demo bylo ale vcelku zajímavé
  • upraveno 1. února 2011
    Magicku?image
  • upraveno 1. února 2011
    Tak, už i na torrentech je k dispozici 5 patchů. Však oni to rychle odladí, ale první dojem je naprosto úchvatný. Kombení elementů je boží.
  • upraveno 1. února 2011
    Magicku teď plánujeme testovat, jsem na to docela zvědavá.



    LoL teď spíš jen příležitostně, Branwenn.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.