Dělat do knih poznámky - no fuj! 8-O Příběh má u mě velké plus za nápad a originální pojetí. Velmi se mi líbil začátek, konec a "královy" poznámky. Ty poznámky především, protože byly vtipné a trefné :-) Prostředek mi stylem vyprávění sice tak úplně nesedl, ale zase obdivuji, že se někdo pustil do tématu Ašaj, jelikož mi přišlo ze všech témat nejtěžší. A za tuto odvahu má autor další plus :-)
Styl té knihy, kterou přepisovali, je až nehorázně encyklopedický, což se sice špatně čte, ale na druhou stranu to považuju za velké plus v rámci věrohodnosti. Víc tyrionových poznámek by potěšilo. Závěr byl moc hezký....
Nápad, provedení a styl parádní. Mi se naopak styl, kterýžto kniha o Ašaji napsaná byla, moc líbil. Poznámky taky super, ani bych jich nepřidával, mohlo by se stát, že by povídku přesytily. Také bych vyzdvihl, že se autor nezamotával do stejných spojení a znělo to přirozeně, čtivě a bylo to tak akorát dlouhé. Moc pěkné! :applause: P.S.: Nejprve jsem si myslel, že ´h´ ve slově teorie (čti theorie), je jen chyba, ale když jsem to viděl víckrát, došlo mi, že Votar má jen sklon nazývat věci vznešeněji, než jsou. Palec nahoru. :-D
Ašaj. Za to klobouk dolů :D Celé vyprávění bylo plynulé a jazyk suprový, jak v dějové části, tak v Nefritovém sborníku. Styl se mi moc líbil, parádní cestopis :) Zkrátka... hodně bodů :D
Tuhle povídku hodnotím až na konec, protože nějak nevím, jak to uchopit... na jednu stranu úžasný a těžký nápad a velmi čistý sloh, na druhou stranu se mi prostě tento styl plný archaických spojení jako "kterýž jest" čtou špatně, takže hodnocení rozpačité...
Zajímavá povídka. Těžko čitelné líčení Ašaje, ale přesto musím říci, že se mi tento styl líbil. Navíc musím pochválit i autora, který si s tvorbou textu musel dát velkou práci. Ašaj je zde zajímavým až temně děsivým způsobem líčena. Podání cestopisu sice ubírá dějových zvratů, ale přesto v čtenáři nechá pocit pravdivého líčení. Toto ztvárnění se mi velice líbilo. Úvod a závěr povídky jsou rafinovaně nápadité a mě samotného tento pohled do budoucnosti překvapil, ale i potěšil. Jediná výtka, dopisované postřehy Tyriona mě úplně neseděly. Dokázal bych se bez nich obejít, ale myslím, že autor z nich mohl i vytěžit více... Toto je pouze můj názor a celkově povídku hodnotím velice dobře.
Komentáře
Příběh má u mě velké plus za nápad a originální pojetí. Velmi se mi líbil začátek, konec a "královy" poznámky. Ty poznámky především, protože byly vtipné a trefné :-) Prostředek mi stylem vyprávění sice tak úplně nesedl, ale zase obdivuji, že se někdo pustil do tématu Ašaj, jelikož mi přišlo ze všech témat nejtěžší. A za tuto odvahu má autor další plus :-)
P.S.: Nejprve jsem si myslel, že ´h´ ve slově teorie (čti theorie), je jen chyba, ale když jsem to viděl víckrát, došlo mi, že Votar má jen sklon nazývat věci vznešeněji, než jsou. Palec nahoru. :-D
Celé vyprávění bylo plynulé a jazyk suprový, jak v dějové části, tak v Nefritovém sborníku. Styl se mi moc líbil, parádní cestopis :) Zkrátka... hodně bodů :D
Těžko čitelné líčení Ašaje, ale přesto musím říci, že se mi tento styl líbil. Navíc musím pochválit i autora, který si s tvorbou textu musel dát velkou práci. Ašaj je zde zajímavým až temně děsivým způsobem líčena. Podání cestopisu sice ubírá dějových zvratů, ale přesto v čtenáři nechá pocit pravdivého líčení. Toto ztvárnění se mi velice líbilo.
Úvod a závěr povídky jsou rafinovaně nápadité a mě samotného tento pohled do budoucnosti překvapil, ale i potěšil.
Jediná výtka, dopisované postřehy Tyriona mě úplně neseděly. Dokázal bych se bez nich obejít, ale myslím, že autor z nich mohl i vytěžit více... Toto je pouze můj názor a celkově povídku hodnotím velice dobře.