Krásný styl :-) Nápad rozhodně zajímavý a autorovi se podařilo vybudovat i atmosféru. Mrzelo mě jen to, že to tak rychle skončilo - klidně bych četla dál ;-)
Jediné, co mi trochu nesedělo, je formulace "dar života bytostem smrti". Jinak myslím, že přesně takhle by čarostrom mluvil, kdyby mluvil. Těšila jsem se na konec, kde jsem předpokládala jsem zmínku o theonovi, ale i bez ní moc hezké...
Nápad se mi hodně líbí. Leč s ostatními moc nesouhlasím, zpracování sice není špatné, ale přijde mi, že se z něj dalo dostat mnohem víc. Asi bych si to představoval rozsáhlejší, možná popisnější, prostě aby se projevila ta hluboká, nadčasová zkušenost stromu získaná flegmatickým pozorováním po tisíce a tisíce let. Nutno však dodat, že na vykouzlení takovéto hluboké nálady už je asi potřeba řádný kus spisovatelského střeva :-)
V jednoduchosti je krása. Příběh je velice krátký, ale přesto dokáže říci vše co je potřeba. Historie severu v kostce. Jediná věc která mě mrzí, že některé úseky nejsou delší. Příběh je přesto kompaktní, dobře napsaný a má své osobité kouzlo. Za mě povedená jednohubka.
No. Souhlasím s Nemesis. Dalo se z toho dostat daleko více. Hlavně v oblasti hloubky, takto mě to nějak nechytlo za srdce. Jednohubka, která neurazí, ale ani nenadchne. :-):-k
Myslím, že při stávající délce by bylo lepší to pojmout více lyricky a méně popisně. Popřípadě více metaforizovat, aby to čtenáře stihlo chytnout za srdce. Tady jsem na to neměl čas za těch pár minut. Škoda, potenciál skutečně je.
Komentáře
Příběh je velice krátký, ale přesto dokáže říci vše co je potřeba. Historie severu v kostce. Jediná věc která mě mrzí, že některé úseky nejsou delší. Příběh je přesto kompaktní, dobře napsaný a má své osobité kouzlo. Za mě povedená jednohubka.