Váš oblíbený malý rod?

upraveno 22. července 2015 v Akce a hlasování
Jaký je váš oblíbený malý rod? Pro mě Dayne, Royce a Velaryon. Zpočátku jsem měl rád i Freye, ještě před Krvavou svatbou.
«1

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Lord Manderly má teraz rád Freyov. Najlepšie dobre opečených s nejakým chutným korením. :twisted:
  • Umber, Karstark, Dayne, Manderly, Connington, Selmy, Hightower,Royce, Swann,... asi takhle :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • upraveno 21. července 2015
    Targaryeni, Starkové a pak slabost pro písečné hady (knižní)
  • Mám ráda hlavně seveřanské rody, takže Manderly, Mormont. A speciálně pro Monteho - Karstark (rozhodně se s nimi člověk nenudí) :D
    @svoa00 :applause:
  • Baratheon Greyjoy a Martel (počítam aj piesočné hady)
  • upraveno 22. července 2015
    Přiznávám, že ony "malé" rody jdou celkem mimo mě, v hlavě mi utkvěli hlavně Mormontové a Daynové....tím to hasne :anxious:
  • @svoa00 Kruci až pozdě jsem si přečetl, že se to týká malých rodů a v knize není tolik informací o nich, ale z malých rodů, které mají v knize větší prostor mne zaujal rod Daynů z hvězdopádu (je tam nějaké tajemství, které mi vrtá hlavou) a ještě jeden rod, v Dorne o kterém se píše v ukázce z vichrů zimy Ariane a hlavně to dívka co tam měla ty zvláštní sny o dracích atd a pak ještě manderliové, jak svojí věrností Starkům tak i jejich schopnostech se z vyhnanců z Dorne vypracovat na jeden z mocných rodů na severu
    Aha no ja som si neprečítal názov topicu a už sa mi zdalo čudné prečo je každý hipster a nevyberie niečo poriadné. Určite to nebudú Brackeni alebo Blackwoodovci to ich zápasenie mi príde otravné.
    Ak beriem do úvahy históriu tak určite rod Velaryon - Morský Had bol frajer :)
    Dondarrion ich vznik a erb maju svoje čaro a mám rád aj Berica, zároveň pripájam aj Daynov - meč, Arthur a Edric.
    A ak by som si mal vybrať menší rod v ktorom by som sa chcel narodiť tak Daynovia. Dorne mi počasím a kultúrov vyhovuje, mám šancu získať úžasný meč a mal by som fialové oči na ktoré by ženy leteli (y)
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Mootonové. Mám rád skopové. :twisted:
  • vím, že to není přesně k tématu, ale prosím pomozte: jaký erb měli Reynové a Tarbeckové?
    (jinak z malých rodů u mě zaručeně vedou Mormont a Royce)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    podle Světa ledu a ohně měli Reynové červeného dvouocasého lva stojícího na zadních na bílém (šedém) poli a Tarbeckové měli modrobílou sedmicípou hvězdu na modrobílém poli

http://www.georgerrmartin.com/wp-content/uploads/2014/04/tumblr_ne7l81y0Oz1r2xrqzo6_1280.png
  • nezmiňovali se někde v knížce, že ten lev byl spící? (možná si to zase s něčím pletu, v erbech mám dost guláš)
    @hodor_the_king spícího lva má rod Grandisonů.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 22. července 2015
  • @Monte Karstark aha, tak nic... trochu moc lvů, ale díky :)
  • U mě rozhodně vede Swann, Selmy, Beališ, Bolton, Blackwood a Marbrand.
  • @OslicekCZ Ano, mám rád záporáky :-) Ramsaymu tedy nefandim, ten je i na mě moc šílený, ale Roose jsem si oblíbil od první knížky.
  • @OslicekCZ Tu seriálovou fanfikci sem netahej a Ramsay Sue už vůbec ne (mohla bych dlouze elaborovat, proč je seriálový Ramsay laciná postava a kdykoliv se objeví, tak je scénáristické honění si ptáka nad ním, ale nemusím to dělat, že ne?). Co se týče knižního Ramsayho, tak nechápu, proč dáváš přednost namachrovanému psychopatovi před mnohem zajímavějším Roosem Boltonem.
  • Hmm, když nad tím tak přemýšlím, tak mě velmi zamrzelo, že v seriálu si po první sérii celkem pohřbili hororový potenciál linky na severu, přitom by tak krásně šlo budovat napětí, jo i v těch pěti minutách na postavu, zpackanou bitvu na Pěsti jim nikdy neodpustím, za to, že vyměnili temnotu za posádku Jacka Sparrowa bych je ještě teď nejradši profackovala.
    Stejný potenciál měla i postava Ramsaye, ale to asi většina diváku nepochopí, tak tam radši dáme humor s klobásou a nějaký ty hnuso záběry a můžeme být na sebe hrdí, srát na propracovanou psychologii postav, máme málo času, to po nás nemůže nikdo chtít.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Na seriálovém Ramsayovi je dobrý jen jeho představitel.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Hm, seriál si nechte do kategorie seriál, prosím.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.